Skip to Content

Wat Als De Liefde Die Je Wilt Niet De Liefde Is Die Je Verdient?

Wat Als De Liefde Die Je Wilt Niet De Liefde Is Die Je Verdient?

We hebben allemaal van die dagen dat we alleen maar in onze bedden willen blijven en onze ogen uit ons hoofd willen huilen.

Die dagen dat die zoute smaak van tranen maar al te bekend is. En natte kussenslopen de enige plek zijn waar we ons hoofd op laten rusten.

Ik weet dat jij ook van die dagen hebt. Wanneer je ‘slechte humeur’ aan depressie grenst. En wanneer je niet de kracht of de moed hebt om te bewegen en iets met je leven te doen.

En dit alles vanwege de liefde! De onbeantwoorde. Degene die je met heel je hart wilt, maar die onmogelijk lijkt te zijn om te krijgen.

Hoe komt het dat de meesten van ons zich op die persoon richten die niet in dezelfde mate van ons lijkt te willen houden?

Zou het niet gemakkelijker zijn als mensen veel rationeler waren dan ze zijn? Zodat elke keer dat ze niet krijgen wat ze willen, ze gewoon zeggen, “Oké. Het maakt niet uit. Laten we verder gaan.”

Maar zo zijn we helemaal niet. We hebben met ons hart lief. En we hebben diep lief. Soms verteert de liefde die we voor iemand anders voelen ons volledig.

En jij bent geen uitzondering.

Het leven speelt echter soms vreemde spelletjes met ons. In onze donkerste momenten geeft het ons hoop om ons vast te grijpen en vast te houden.

De hoop die ons blijft geruststellen, “Die liefde die je wilt en waar je met heel je hart naar verlangt, is niet de liefde die je verdient.”

Oh, wat een vreemde gedachte om over na te denken…

Soms krijg je niet wat je wilt. Omdat je iets veel beters verdient.

Wat Als De Liefde Die Je Wilt Niet De Liefde Is Die Je Verdient?

We zijn allemaal bekend met al die kleffe spreekwoorden als, “Het leven zit vol met ups en downs.” of, “Je kunt geen regenboog hebben zonder een beetje regen.”

En hoewel dat allemaal waar kan zijn, is het vaak moeilijk om die downs en de regen te accepteren. Die vervelende levenssituaties houden onder andere in dat we op de liefdesafdeling niet krijgen wat we willen.

Als dingen niet volgens onze plannen verlopen, kan het op zijn zachtst gezegd behoorlijk frustrerend en teleurstellend zijn.

Het hebben van een onbeantwoord bericht, een niet-teruggebelde oproep, volledig genegeerd worden door de persoon op wie we zo verliefd zijn, en over het algemeen niet de liefde krijgen die we willen, is een moeilijk kruis om te dragen.

Dat hoeft echter helemaal niet negatief te zijn. Soms zijn die onvervulde verlangens van je in feite vermomde zegeningen.

Het is het gemakkelijkste ter wereld om je op het negatieve te concentreren als de dingen in het leven niet gaan zoals je wilt. Maar soms ervaar je een beetje persoonlijk falen omdat je voor zoveel meer bedoeld bent.

Misschien is de man die je wilt niet de man die je verdient. Dus God of het universum – waar je ook in gelooft – verwijdert hem uit je leven, zodat je niet in de verkeerde richting gaat.

Het is belangrijk om het proces te vertrouwen. En een beetje vertrouwen te hebben dat dingen in je voordeel zullen werken.

Je bent misschien verdrietig omdat je niet de kans hebt gekregen om dat madeliefje te plukken, maar er wacht een heel veld met prachtige rozen op je.

Je verdient het om echt geliefd te worden, niet om alleen overwogen te worden

Ik weet dat we allemaal die intense dopamine-rush krijgen als we ons realiseren dat iemand ons uit miljoenen anderen heeft gekozen. En hoewel dat op zich al lonend kan zijn, is het nooit genoeg.

Je moet onthouden dat je het verdient om echt geliefd te worden, en niet alleen overwogen. Je verdient iemand die je zal waarderen om wie je als persoon bent. En niet om wat je voor hem doet.

Echte liefde gaat niet alleen over het hebben van iemand die je leuk vindt en van je gezelschap geniet. Het gaat er eigenlijk om iemand te vinden die alles wat je bent zal omarmen – zowel je deugden als je gebreken – en die door dik en dun van je zal houden.

Het gaat erom dat je je veilig, beschermd, geprioriteerd en gekoesterd voelt. En het gaat erom bij iemand te zijn die je niet als een optie ziet, maar eerder als een prijs om voor te vechten.

Je bent een geweldig en waardevol persoon en je verdient heel erg de ware liefde waar je van droomt. Vergeet dat nooit!

Je verdient de liefde en aandacht die je aan anderen geeft

“Ik geef zoveel, maar krijg er zo weinig voor terug. Hoe komt het dat mensen niet voor mij kunnen zorgen zoals ik voor hen zorg? Verdien ik dat allemaal niet?”

Hoe vaak zijn er soortgelijke gedachten door je hoofd gegaan? Te vaak om te tellen, toch?

Het zit in onze menselijke natuur om voor de mensen om ons heen te willen zorgen. En hen op elke manier die we kunnen te helpen.

Daarom stellen we vaak de behoeften van anderen boven die van onszelf. We verwaarlozen onszelf in het proces van het prioriteren van iemand anders, in de hoop dat iemand ons in ruil daarvoor prioriteit zal geven.

Oh, hoe triest wordt het als je je realiseert dat dat niet echt het geval is. Sommige mensen vinden het gewoon niet erg dat je al je energie in hen steekt, om daarna emotioneel uitgeput te raken.

Maar de waarheid is dat je het verdiende om geliefd en verzorgd te worden. Net zoveel als die mensen van wie je houdt. En voordat iemand in je leven komt om op de juiste manier van je te houden, moet je eerst van jezelf houden.

Zelfliefde en zelfzorg zijn nooit egoïstisch! Deze twee dingen zijn erg nodig als je de liefde wilt ontvangen die je verdient.

Dus de volgende keer dat je besluit om je liefde op iemand te richten die het duidelijk niet verdient, probeer het dan op jezelf te testen.

Wanneer je van jezelf begint te houden en jezelf prioriteit geeft, dan zul je de man aantrekken die graag hetzelfde zal doen.

Haast je niet: de liefde die je verdient, is het wachten waard

Wat Als De Liefde Die Je Wilt Niet De Liefde Is Die Je Verdient?

En tot slot, bewapen jezelf met geduld. Liefde is de krachtigste kracht in het universum. Het is echter niets als het wordt gedwongen en met ongeduld wordt behandeld.

Dus ontspan je gewoon. De liefde die je verdient, de liefde die je leven op de mooiste manier zal transformeren, is zeker onderweg.

Misschien wacht het op je op de hoek van je straat, of staat het in de rij voor je in je favoriete coffeeshop.

Of misschien is het kilometers verderop, voorbestemd om je te ontmoeten in dat vreemde land waarvan je al je hele leven droomt om het te bezoeken.

Het punt dat ik probeer te maken is: zoek er niet actief naar. Liefde heeft de vervelende gewoonte om zich voor ons te verbergen. Maar het verrast ons meestal als we het het minst verwachten…