Skip to Content

Hoe Echte Chemie En Positieve Spanning Tussen Geliefden Voelt

Hoe Echte Chemie En Positieve Spanning Tussen Geliefden Voelt

Ik denk dat de meesten van ons het erover eens zijn dat er geen beter gevoel is dan met een ander iemand de vonk te ervaren. Alleen al de gedachte aan die persoon doet je hart een beetje sneller kloppen, laat staan dat je in zijn aanwezigheid bent.

Dit intense gevoel wordt vaak als chemie beschreven, of als een onmiddellijke verbinding die twee mensen bij hun eerste ontmoeting ervaren.

Die chemie die twee mensen het vaakst voelen, omvat die beroemde vlinders in de buik, nervositeit als je elkaar ziet wat vergezeld gaat met zweten, stotteren en constant giechelen, en anticipatie op de volgende ontmoeting.

Later kan dat eerste gevoel van onverzadigbaar verlangen uitgroeien tot echte chemie – een sterke emotionele band tussen twee mensen die echt van elkaar houden.

Er is nog steeds een gezonde hoeveelheid positieve spanning, nervositeit en algemene machteloosheid om je emoties in dit stadium te beheersen. Maar nu is de hele situatie veel duidelijker, dieper en veiliger.

Als je je afvraagt hoe echte chemie en positieve spanning zich daadwerkelijk in een relatie manifesteren, blijf dan lezen.

Hoe echte chemie en positieve spanning tussen geliefden voelt

Hoe Echte Chemie En Positieve Spanning Tussen Geliefden Voelt

Beide partijen hebben veel dingen gemeen

De chemie kan alleen echt zijn met mensen die veel dingen gemeen hebben en die dezelfde waarden delen. Dat is echt een vruchtbare grond voor echte liefde om te bloeien.

Dit betekent niet dat het paar een spiegelbeeld van elkaar moet zijn. Maar ze moeten wel zo vergelijkbaar mogelijk zijn om hun relatie te laten werken.

Hier is het eenvoudigste voorbeeld mogelijk. Jij en je partner kunnen van voetbal houden. Je kunt er allebei van genieten om naar wedstrijden te gaan of het op tv te bekijken. Dit is een goede manier voor jullie twee om samen wat quality time door te brengen en jullie wederzijdse interesses te delen.

Dit betekent echter niet dat je voor dezelfde club moet juichen. Helemaal niet. Zolang je respectvol bent, kan dit kleine verschil eigenlijk een goede zaak zijn. Een positieve spanning om de dingen pittig te houden.

Het is belangrijk voor jou en je partner om op dezelfde pagina te zijn om de chemie tussen jullie te laten bloeien.

Ze zijn in staat om openlijk over elk onderwerp te praten en ze luisteren graag naar elkaar

Wanneer de verbinding tussen geliefden sterk is, dan is er geen onderwerp waar ze niet over kunnen praten. Ze voelen zich veilig genoeg om openlijk hun mening te uiten. En ze zijn niet bang dat de andere persoon hen zal bekritiseren.

Ze kunnen zelfs vrijuit over onderwerpen praten waarvan ze weten dat ze verschillende meningen delen. Dit is vooral belangrijk omdat iedereen zich vrij moet voelen om te zeggen wat hij of zij bedoelt en waar hij of zij voor staat, zonder de angst te hebben om beoordeeld te worden.

Omdat beoordeeld worden door de persoon van wie je houdt een van de meest hartverscheurende gevoelens ter wereld kan zijn.

Het voeren van een gemakkelijk gesprek, een gevoel van vertrouwen en een gevoel van begrepen te worden is voor elke relatie cruciaal, vooral een romantische relatie.

Daarom kunnen geliefden die het geluk hebben om echte chemie te delen, hier trots op zijn. Ze hebben er geen probleem mee om een open discussie met elkaar te hebben. En ze vergeten nooit om aandachtig naar elkaar te luisteren.

En het belangrijkste is dat ze nooit bang zijn om toe te geven dat ze ergens fout in zaten.

Beiden geven veel om elkaar

Voor sommigen klinkt dit misschien onnodig en niet het vermelden waard. Terwijl het in feite uiterst belangrijk is.

Echte chemie kan alleen groeien als geliefden oprecht vriendelijk, zorgzaam en liefdevol voor elkaar zijn. Ze moeten voor elkaar een veilige ruimte creëren waarin ze zich zowel kwetsbaar als sterk, gelukkig en verdrietig, energiek en uitgeput kunnen voelen.

Voor iemand zorgen betekent echt die persoon zijn authentieke zelf laten zijn. Dit betekent dat we hem zijn goede en slechte dagen moeten laten zien. En we moeten klaar zijn voor zijn vrolijke en donkere dagen.

Voor iemand zorgen betekent dat je om hem geeft, zelfs als hij je op onverklaarbare wijze boos maakt. Echte geliefden moeten dit met elkaar hebben.

Ze voelen zich fysiek tot elkaar aangetrokken

Het is normaal dat fysieke aantrekkingskracht in de beginfase van een relatie domineert. Gedurende die tijd zijn paren geobsedeerd door elkaars gelaatstrekken en kunnen ze niet stoppen met aan hen te denken.

Ze voelen zich fysiek tot elkaar aangetrokken en baseren de eerste weken van hun relatie meestal alleen op die aantrekkingskracht.

Na enige tijd, wanneer ze elkaar leren kennen en wanneer ze verliefd worden op elkaars persoonlijkheidskenmerken, vervaagt die fysieke aantrekkingskracht een beetje. Het belang ervan neemt af en het wordt vervangen door andere, belangrijkere dingen.

Het is echter van vitaal belang dat geliefden fysiek tot elkaar aangetrokken blijven. Ze moeten zich door elkaar gewenst voelen, zelfs na vele jaren.

Aantrekkingskracht hoeft niet te verdwijnen

Ik had een keer de gelegenheid om met een ouder echtpaar, Susan en Mark te praten. Op dat moment zijn ze al 42 jaar getrouwd. En ze wilden graag het geheim van hun duurzame huwelijk met me te delen.

Onder de vele dingen die ze me hebben verteld, heeft Mark iets gezegd dat de lat heel hoog legt voor me. En ik wacht nog steeds op een man om dat te bereiken. Hij zei:

“Ze is mijn soulmate. Al meer dan 40 jaar ga ik naast haar slapen en word ik naast haar wakker en nog steeds voelt elke nacht en elke ochtend als de eerste keer. Ze is de mooiste vrouw die ik ooit heb gezien en geen enkele vrouw kan zich met haar schoonheid meten. Ze heeft me door de jaren heen zes prachtige kinderen gegeven, en met elk voorbijgaand jaar werd ze steeds mooier. Ik hou met heel mijn hart van haar.”

De chemie tussen hen was bijna tastbaar en het liet echt een sterke impact op me achter. Ze hebben me laten zien dat het mogelijk is om aangetrokken te blijven tot je partner, zelfs nadat er jaren zijn verstreken.

Mensen die zeggen dat het onmogelijk is om voor altijd fysiek aangetrokken te zijn tot één persoon, hebben het heel erg mis. Sommige dingen zijn gewoon tijdloos en niemand kan er een vervaldatum op zetten.

Hoe Echte Chemie En Positieve Spanning Tussen Geliefden Voelt