Skip to Content

Wat Het Betekent Om Van Een Getraumatiseerd Meisje Te Houden

Wat Het Betekent Om Van Een Getraumatiseerd Meisje Te Houden

Liefde is nooit eenvoudig. Vooral niet als je van een van een getraumatiseerd meisje houdt. Ze is zo gekwetst door haar verleden en uitgeput door haar traumatische ervaring. Ze heeft niet eens de wilskracht om volledig van iemand te houden.

Diep vanbinnen wil ze wel, maar het is moeilijk. Ze is bang voor afwijzing, gekwetst worden en emotioneel misbruik.

Dit meisje mag nooit onder druk worden gezet om iets te doen wat ze niet wil doen. Ze heeft iemand aan haar zijde nodig die bereid is om in haar tempo door het leven te gaan, haar wensen en vastgestelde grenzen volledig respecterend.

Laten we stap voor stap kijken wat het eigenlijk betekent om te houden van een getraumatiseerd meisje.

Van een getraumatiseerd meisje houden, betekent dat je veel geduld moet hebben

Een meisje dat in haar verleden een trauma heeft meegemaakt en het heeft weten te overleven, is waarschijnlijk zeer gewond uit die strijd gekomen.

Ze is traag met vertrouwen en stelt zich open voor iemand, en ze geeft haar hart niet zo gemakkelijk weg.

Haar ervaring heeft haar geleerd dat sommige mensen genadeloos zijn. Ze is in haar leven zoveel slechte en giftige mensen tegengekomen dat ze niet wil riskeren dat er nog een haar wereld vervuilt.

Dit meisje heeft het prima naar haar zin. Ze houdt van en waardeert haar eenzaamheid. En ze is niet bang om alleen te eindigen.

Want daarvoor is het veel beter oud te worden zonder iemand aan haar zijde. Dan oud te worden met de verkeerde persoon.

Ze is koppig in haar afstandelijkheid.

Ze weet dat ze niet gemakkelijk in de omgang is. Ook weet ze heel goed dat sommige mensen haar gemeen, verwaand en niet erg vriendelijk vinden. En dat vindt ze prima.

Want nogmaals, ze zou veel liever alleen zijn dan het risico te lopen omringd te worden door nepmensen. Die ze nodig heeft om indruk te maken en te doen alsof ze leuk vindt.

Als je van een getraumatiseerd meisje houdt, heb je geduld in overvloed. Het betekent dat je het niet erg vindt om te horen: “Nee!” ontelbare keren.

Het betekent dat je het prima vindt om te wachten tot ze zich voor je openstelt. Hoe lang het ook duurt.

Van een meisje houden dat veel heeft meegemaakt, betekent dat je klaar bent om haar grenzen te respecteren, wetende dat er te veel zijn om te tellen.

Het betekent dat je haar najagen niet als tijdverspilling beschouwt. Maar eerder als het beste wat je ooit in je leven hebt kunnen doen.

Het betekent dat je uitkijkt naar haar glimlach, hoe zwak of gekwetst die ook lijkt.

Door van haar te houden, stem je ermee in haar te helpen genezen

Wat Het Betekent Om Van Een Getraumatiseerd Meisje Te Houden

Wat de aard van haar trauma ook is, dit meisje heeft talloze wonden. Ze zijn niet zichtbaar voor het menselijk oog, omdat ze niet extern zijn, maar eerder intern, diep in haar ziel.

Die wonden zijn als zachte boosaardige stemmen in haar hoofd die haar constant herinneren aan het ongelukkige incident dat ze moest doorstaan, waarschijnlijk alleen.

Ze vertellen haar dingen als: ‘Jij dwaze meid, je zult nooit goed genoeg zijn. Denk je dat je verder kunt? Nee, je kan het niet! We zijn hier om te blijven en herinneren je er elke dag aan hoe waardeloos je bent.”

Soms brengt ze haar avonden door met haar armen tegen haar oren gedrukt in een poging ze eindelijk het zwijgen op te leggen.

Andere keren is ze in de club, drinkt ze zichzelf vol en probeert ze, althans voor even, alles te vergeten wat ze heeft meegemaakt.

En andere keren huilt ze zichzelf gewoon in slaap.

Als je van een getraumatiseerd meisje houdt, betekent dit dat je bereid bent haar te helpen goed te genezen. Het betekent dat je meer dan klaar bent om haar emotionele woorden te verbinden met je liefde, vriendelijkheid, bevestigende woorden en warme omhelzing.

Van een getraumatiseerd meisje houden betekent dat je sterk gelooft dat ze haar trauma kan overwinnen.

Het betekent dat je niet zeker weet of ze een verloren zaak is. Je weet dat ze dat niet is. Je weet dat er nog steeds een kans voor haar is om echt gelukkig te zijn. Want ze verdient niets minder.

Van haar houden en haar helpen genezen, betekent dat je weet dat veranderingen niet van de ene op de andere dag kunnen gebeuren. Dat is waar je geduld van pas komt.

Een getraumatiseerd meisje hunkert naar ware liefde, maar ze verwacht het ergste. Net als veel andere meisjes droomde ook zij van sprookjesliefde.

Al sinds ze klein was, stelde ze zich voor hoe ze op een dag een goede man zou vinden. Een man die haar op het voorhoofd zou kussen, haar in zijn armen zou nemen en haar zou dragen naar een plek die ze haar thuis zal noemen.

Nu weet ze dat liefde niet zo werkt, en het is veel gecompliceerder dan ze zich als kind had voorgesteld. Maar ze staat zichzelf nog steeds toe om te dagdromen.

Dit meisje hunkert naar ware liefde. Ze weet dat dat het enige is dat haar kan redden. Zoals elke Disney-prinses wacht ze geduldig op de kus van haar ware liefde. Zodat ze nog lang en gelukkig kan leven.

Maar ze is bang. En ze verwacht elke keer het ergste.

Van dit meisje houden betekent dat je het goed vindt dat ze je niet altijd zal vertrouwen. Ze zal heel voorzichtig zijn met de dingen die ze je vertelt.

Ze denkt dat ze zich nog niet volledig voor je kan openstellen en weet ook niet zeker of ze dat ooit zal doen.

Als ze eenmaal leert dat ze je kan vertrouwen, zullen je inspanningen en geduld eindelijk vruchten afwerpen.

Als een vlinder in een cocon, zal de tijd haar transformeren. Eindelijk zal ze vrij kunnen vliegen in al haar schoonheid en waarde.

En dan zal ze recht op je hart landen. En blijf daar, klaar om de gunst terug te geven en van je te houden met dezelfde intensiteit als je van haar houdt.