Skip to Content

Wat Te Doen Als De Narcist Terugkomt (En Hoe Hem Te Laten Vertrekken)

Wat Te Doen Als De Narcist Terugkomt (En Hoe Hem Te Laten Vertrekken)

Veel vrouwen maken dezelfde fout als de narcist met wie ze het hebben uitgemaakt terugkomt, vooral als ze net uit de relatie zijn.

Die fout maken we allemaal, want eerlijk gezegd zijn we nog steeds verliefd op onze narcist.

Hoewel we weten dat ze slecht voor ons zijn en we ons alleen maar ellendig gaan voelen, trekt iets ons naar hen terug.

Het zijn hun leugens en hun valse openbaring, hun loze beloftes dat ze zullen veranderen en dat de dingen anders zullen zijn.

Dat is wanneer we de fout maken en ze terugnemen, in plaats van ze zo ver mogelijk van ons weg te jagen.

Maar de echte waarheid achter hun terugkeer is dat iets in hun leven niet helemaal gaat zoals ze wilden. Er klopt iets niet.

Een andere energiebron is gecompromitteerd en ze komen terug naar hun normale energiebron die hen lange tijd gelukkig en ‘goed gevoed’ hield.

Ze komen niet terug, omdat ze zich realiseerden dat hun gedrag kwetsend en gemeen was, ze komen terug omdat ze niemand hebben om de energie bij uit te drogen. Ze houden niet van je, ze willen je gewoon gebruiken.

De narcist geeft niet om je als persoon. Hij geeft niet om je deugden of om wie je echt bent.

Hij heeft een verlangen naar iets dat je hem hebt gegeven en hij wil het. Daarom komt hij bij je terug.

Ze zien mensen als objecten, dingen die ze kunnen veranderen, gebruiken en weggooien wanneer ze er klaar mee zijn en daarna gaan ze verder naar het volgende item.

Vergeet niet dat de narcist niet terugkomt, omdat hij van je houdt.

Hij zal terugkomen, omdat je iets hebt wat hij nodig heeft en je houdt jezelf voor de gek door te denken dat hij terug is gekomen om het goed te maken en zich te verontschuldigen.

Je denkt dat hij gaat veranderen, maar dat gebeurt nooit, waardoor je gebroken en teleurgesteld achterblijft. Het geeft je het gevoel dat je wordt gebruikt, omdat je wordt gebruikt.

Wat te doen als de narcist terugkomt en hoe hem voorgoed weg te jagen

1. Hij zal zich bij je verontschuldigen

Wat Te Doen Als De Narcist Terugkomt (En Hoe Hem Te Laten Vertrekken)

Hij zal naar je terug kruipen en doen alsof hij er spijt van heeft. Hij zal er verwoest en gebroken uitzien alsof zijn hele wereld is ingestort.

Hij zal eruitzien alsof hij spijt heeft van zijn daden. Maar het is belachelijk om over verontschuldigen te praten als iemand iets expres heeft gedaan.

Een verontschuldiging kan alleen waar en oprecht zijn als je je verontschuldigt voor iets dat per ongeluk gebeurt.

Narcisten zijn zich bewust van het feit dat wat ze doen verkeerd is. Ze weten dat ze je hart breken en dat ze je een slecht gevoel geven, maar ze doen het toch.

Dus hoe kan een verontschuldiging oprecht zijn als je weet waar hij zich voor verontschuldigt opzettelijk is geweest? Je kunt een beetje spijt niet met al de verschrikkelijke dingen evenaren die hij je heeft aangedaan.

2. Hij zal je stalken

Plotseling zie je hem overal. Als je gaat wandelen, als je naar de sportschool gaat, als je naar de markt gaat, zul je hem zien en geloof me, dat is niet per ongeluk.

Dat gebeurt met een reden. Het is allemaal onderdeel van zijn tactiek, waarmee hij je terug naar hem wil trekken. Waarschijnlijk omdat hij je mist, maar niet op een normale manier.

Hij mist het om alle energie uit je te zuigen en zichzelf tevreden en gelukkig te maken.

Hij zal je op social media stalken en elke beweging die je maakt nauwlettend observeren.

Hij wil er zeker van zijn dat je zonder hem helemaal alleen en ellendig bent en terwijl hij op je zwakke moment wacht, zal hij proberen om je hem in het best mogelijke licht te laten zien. Trap niet in dat soort trucjes.

Het beste wat je kunt doen is hem volledig negeren. Laat hem niet in je hoofd komen. Hij is niet veranderd en hij zal ook nooit veranderen.

Hij is nog steeds dezelfde manipulatieve klootzak die je leegzuigt en weer uitspuugt. Bespaar jezelf de pijn en jaag hem weg.

3. Jij bent zijn vangnet

Wat Te Doen Als De Narcist Terugkomt (En Hoe Hem Te Laten Vertrekken)

Als de narcist terugkomt, dan weet hij dat je er voor hem zult zijn. Hij weet dat jij zijn vangnet wordt.

Zolang jij er bent om hem te vangen, zal hij blijven doen wat hij doet, want er zijn geen gevolgen.

Hij krijgt altijd wat hij wil en jij raakt altijd gekwetst. Lijkt dit eerlijk?

Door hem steeds weer terug te nemen, bewijs je hem gewoon dat zijn gedrag werkt.

Het is misschien niet goed, hij weet dat het niet goed is, maar je blijft hem een tweede kans geven, dus hij blijft ze gebruiken.

Je moet sterk genoeg zijn om met hem te breken. Je moet hem ervan bewust maken dat je er genoeg van hebt en dat je energiebron niet langer beschikbaar is voor hem om te misbruiken.

Ik zeg niet dat dit voldoende is, maar het zal hem zeker een tijdje op afstand houden totdat hij weer wanhopig wordt.

4. Probeer geen contact te hebben

De regel van geen contact is de beste manier om te gaan. Maar soms is geen contact moeilijk vol te houden.

Het is onmogelijk als de man, je narcist, iemand is met wie je samenwerkt of je ex-man met wie je kinderen hebt.

Maar laten we zeggen dat er niets is dat je dicht bij hem houdt, dan kun je hem met gemak laten gaan en hem uit je leven blokkeren.

Maar je moet het willen. Want er zullen momenten zijn dat je hem gaat missen. Wat een grote klootzak hij ook was, er waren tijden dat hij zelfs goed voor je was.

Ik bedoel, hij was lief en aardig tegen je, omdat hij iets van je nodig had, het was gewoon een andere manier van manipulatie.

Maar je gaat hem niet missen als persoon, je gaat het gevoel van genegenheid missen.

Je zult het missen om iemand aan je zijde te hebben op de momenten dat je depressief en alleen zult zijn.

Je zult het missen om iemand aan je zijde te hebben en dat is wanneer het grootste gevaar om terug naar hem te gaan zich voordoet.

Hij zal dat uitbuiten en bij je terugkomen. Probeer geen contact met hem op te nemen. Houd de regel van geen contact in stand, hoe verdrietig en eenzaam je ook bent.

Probeer met een vriendin te praten of er een nachtje over te slapen en neem geen beslissingen waar je spijt van krijgt.

5. Je moet onverschillig zijn

Wat Te Doen Als De Narcist Terugkomt (En Hoe Hem Te Laten Vertrekken)

Je moet jezelf zo min mogelijk interessant maken als je kunt. Je moet zo saai zijn dat hij niet dicht bij je wil zijn.

Reageer niet op zijn provocaties, en er zal genoeg van zijn, blijf gewoon saai.

Praat met hem alleen maar over de dingen waar je over moet praten.

Dit is de meest effectieve manier om jezelf tegen narcistische mensen te verdedigen als je geen andere optie hebt dan bij hem te zijn, waar je de regel van geen contact kunt toepassen.

Narcisten komen plotseling terug en wanneer je het het minst verwacht, omdat ze iets in hun leven missen. Ze hebben iets nodig en waarschijnlijk kunnen ze het niet krijgen.

Dit is wat een leegte in hen creëert die ze onmiddellijk moeten vervullen. Dat is wanneer hij zich tot jou wendt, omdat je goed genoeg was om de klus te klaren.

Hij heeft je al zo vaak gebruikt, dus waarom probeer je het niet nog eens?

Laat geen enkele reactie zien, wees emotieloos als een saaie, grijze steen en hij zal vertrekken, omdat je niet meer interessant voor hem bent.

Hij kan je niet meer gebruiken, dus gaat hij op zoek naar een ander slachtoffer om emotioneel te vernietigen.

Onthoud dat elke keer als hij terugkomt en jij hem terugneemt, jij degene bent die in tranen achterblijft terwijl hij rustig wegloopt. Je doet alleen hem een plezier.

PinFlight Image