Skip to Content

Welk Sterrenbeeld Is Het Slimst? Top 5 Slimste Sterrenbeelden

Welk Sterrenbeeld Is Het Slimst? Top 5 Slimste Sterrenbeelden

Alle zonnetekens hebben, net als wij allemaal, verschillende persoonlijkheidskenmerken, eigenschappen die voor elk van hen uniek zijn, eigenschappen waardoor ze van elkaar verschillen.

Vandaag zullen we het over sterrenbeelden hebben die met hoge IQ-scores gezegend zijn. In termen van de leek zullen we onthullen welk sterrenbeeld het slimst is.

Er zijn verschillende soorten intelligentie en daarom is het moeilijk om te beoordelen wat het meest intelligente teken is. We zullen echter proberen ons op tekens te concentreren die hoge niveaus van alle 7 soorten intelligentie hebben.

Ik hoop dat je je teken in de onderstaande lijst vindt, maar zelfs als dat niet zo is, onthoud dan deze woorden van de geweldige Albert Einstein: “Het ware teken van intelligentie is geen kennis, maar verbeeldingskracht.”

Welke sterrenbeelden zijn het slimst?

Zonder verder oponthoud, presenteer ik je de 5 meest intelligente sterrenbeelden.

1. Waterman

Welk sterrenbeeld is het slimst Top 5 slimste sterrenbeelden

De waterman is het slimste sterrenbeeld – daar bestaat geen twijfel over. Ze hebben een hoge sociale, intellectuele en emotionele intelligentie… Nou, ze hebben vrijwel bovengemiddelde niveaus als het om elk type intelligentie gaat.

Mensen die onder het teken Waterman zijn geboren zijn de beste in alles wat ze doen. Ze weten het en hebben er geen valse bescheidenheid over.

Daardoor lijken ze soms arrogant of opschepperig, maar de waarheid is dat deze mensen gewoon superintelligent, zeer zelfverzekerd en zelfbewust zijn.

Of ze nu vrijwilligerswerk doen of belangrijke zakelijke conferenties bijwonen, ze zullen succesvol zijn. Ze streven naar succes, hebben duidelijke doelen en weten dankzij hun praktische intelligentie altijd die doelen te realiseren.

Watermannen behoren ook tot de luchttekens van de dierenriem, wat betekent dat ze een geweldig gevoel voor humor hebben. Hun geestige aard, gecombineerd met hun scherpe geest, kan hen uit elke moeilijke situatie in het leven redden.

Ze zijn altijd creatief, anders en origineel. Ze communiceren graag met mensen van wie ze iets nieuws kunnen leren. Nou, dit komt niet als een verrassing, want ze worden tenslotte geregeerd door de excentrieke Uranus (de planeet van originaliteit).

Ze kunnen heel logisch en objectief zijn en zijn altijd koelbloedig als ze een oplossing moeten vinden. Al deze kenmerken maken ze een van de slimste van alle sterrenbeelden.

2. Schorpioen

Welk sterrenbeeld is het slimst Top 5 slimste sterrenbeelden

Dit horoscoopteken behoort samen met Vissen en Kreeft tot de meest intuïtieve tekens van de dierenriem, en dat zijn… Watertekens natuurlijk.

Ze kunnen zonder enige redenering instinctief een duidelijk beeld krijgen van iets.

Het verschil tussen Schorpioen en hun mede-watertekens is echter dat Schorpioen een koel hoofd heeft waardoor ze nooit op hun intuïtie kunnen handelen zonder een idee door te denken.

Dit door Pluto geregeerde sterrenbeeld heeft een intellectuele gave, en er is niets dat hun scherpe geest niet kan uitvogelen. Het is echt geen wonder dat ze de tweede plaats in de lijst met de slimste sterrenbeelden innemen.

Ondanks de vele uitdagingen die het leven voor hen blijft stellen, vindt Schorpioen altijd een manier om zichzelf op te pakken. Hoe vaak ze ook vallen, ze zullen een manier bedenken om weer op te staan.

Het zijn ongecompliceerde en nuchtere mensen. Ze kennen duidelijk hun doel in het leven, maar ze zoeken ook naar een diepere zin van het leven.

Dit sterrenbeeld praat graag over spirituele dingen en de schepping van de wereld, en ze geven hun eigen argumenten over wat zij denken dat er is gebeurd.

Maar hoe goed je ook met een Schorpioen bevriend bent, ze zullen weten dat de enige persoon op wie ze echt kunnen vertrouwen zijzelf zijn.

3. Tweeling

Welk sterrenbeeld is het slimst Top 5 slimste sterrenbeelden

Mensen met het sterrenbeeld Tweelingen hebben een briljante geest en unieke creativiteit, en ze zijn altijd in staat om door elk probleem dat het leven hen toewerpt een weg te vinden.

Ze worden geregeerd door Mercurius, wat zeker een van de redenen is waarom ze als een van de slimste tekens van de dierenriem worden beschouwd.

Mercurius is de planeet van communicatie, geest en intellect, en het is echt geen wonder dat dit sterrenbeeld met zulke geweldige communicatieve vaardigheden en intellect gezegend is.

Tweelingen vertonen een hoog niveau van sociale intelligentie, en daarom hebben ze een enorme vriendenkring. Mensen genieten ervan om in hun aanwezigheid te zijn en naar hun filosofische gesprekken te luisteren. Als je een Tweeling-vriend hebt, dan weet je waar ik het over heb.

Mensen die onder dit zonneteken geboren zijn houden van reizen en weten hoe ze ten volle van het leven kunnen genieten.

Nieuwsgierigheid is een van hun belangrijkste persoonlijkheidskenmerken, en ze hebben de neiging om veel dingen uit verschillende vakgebieden te leren, maar ze houden het meest van kunst.

Als het op hun liefdesleven aankomt, voelen ze zich tot intelligente mensen aangetrokken met wie ze de mogelijkheid hebben om belangrijke dingen te bespreken, omdat ze niet tevreden zullen zijn met een kletspraatje.

4. Boogschutter

Welk sterrenbeeld is het slimst Top 5 slimste sterrenbeelden

Net als Tweelingen zijn Boogschutters altijd supernieuwsgierig en proberen ze het laatste nieuws en alle trending topics bij te houden.

Mensen met dit sterrenbeeld zijn erg sociaal en weten hoe ze stabiele relaties met anderen moeten vormen. Ze kunnen niet gemakkelijk voor de gek worden gehouden, want het is alsof ze de macht hebben om een persoon volledig te ‘lezen’ door alleen maar in hun ogen te kijken.

Hun intellect is van groot belang voor hen, dus ze hebben de neiging om zoveel mogelijk te leren.

Boogschutter staat altijd open voor kritiek en suggesties, maar ze doen de dingen ook bijna altijd op hun eigen manier. Maar dat is alleen omdat ze echt in zichzelf geloven.

Boogschutters zijn, net als hun mede-vuurtekens Leeuw en Ram, gemakkelijk in de omgang en avontuurlijk. Ze zijn altijd op zoek naar met adrenaline gevulde activiteiten en discussies.

Jupiter is hun heersende planeet, wat hen een andere titel geeft (naast die van een van de slimste tekens van de dierenriem): het gelukkigste teken van de dierenriem.

Ze weten dat de kleine, niet-materiële dingen het belangrijkst in het leven zijn. Dat is waarom ze meer van een band met hun familie en vrienden genieten dan proberen al het geld te krijgen dat ze kunnen.

5. Weegschaal

Welk sterrenbeeld is het slimst Top 5 slimste sterrenbeelden

Degenen die onder dit sterrenbeeld zijn geboren, staan vaak bekend om hun logische geest en eerlijk oordeel. Sterker nog, hun Tarotkaart is Gerechtigheid.

Wat ik het leukste vind aan Weegschalen, is dat ze eerlijk en evenwichtig zijn en zich ervan bewust zijn dat ze niet perfect zijn. In feite doen deze persoonlijkheidskenmerken sommige mensen denken dat Weegschalen tot de aardetekens van de dierenriem behoren (dat zijn trouwens Steenbok, Maagd en Stier).

Het zijn kritische denkers, in staat om hun ideeën met logica en rede te presenteren en te verdedigen. Een van hun belangrijkste eigenschappen is ook dat ze extreem berekend zijn en hun concurrentie altijd een stap voor zijn.

Op die manier verliezen ze nooit en zijn ze de winnaars van elk gevecht. Weegschalen zijn ruimdenkend en erg nieuwsgierig, en daarom bereiden ze zich voor op elk probleem dat het leven hen toewerpt.

Ze houden van mensen, en ze zijn altijd het midddelpunt van elk feest omdat ze overal een mening over hebben. Ze snakken naar diepe gesprekken en mensen die niet zo simpel zijn als de rest van de wereld.

Samen met de sterrenbeelden Vissen en Kreeft wordt Weegschaal als een van de emotioneel meest intelligente sterrenbeelden beschouwd. Ze zijn met het vermogen gezegend om de gevoelens van andere mensen te voelen en te begrijpen.

Welk sterrenbeeld is stil en slim?

De meeste astrologen zijn het erover eens dat Waterman het meest introverte sterrenbeeld is. Ze staan ook helemaal bovenaan onze lijst met de slimste sterrenbeelden, en, nou, ik denk dat dat het antwoord op je vraag is.

Het is niet zo dat Waterman enorm verlegen is, maar ze vinden het prettig om in de aanwezigheid van goede boeken te zijn in plaats van met een menigte mensen. Dat is hun comfortzone, en daar stappen ze niet graag uit.

Ze hebben hun kleine kring van mensen, met wie ze over alles kunnen praten en ze willen die kring gewoon niet uitbreiden.

Het ongelukkige feit is dat het de verkeerde indruk op andere mensen kan achterlaten, maar dat is nu eenmaal hoe introverte mensen zijn.

Als je een plaats in hun kring wilt krijgen, dan moet je eerst je best doen om die te verdienen.

Uiteindelijk oordeel

Tot slot, welk sterrenbeeld is het slimst? 👨‍⚖️ Het vonnis is geveld (en het is vrij duidelijk), het meest intelligente sterrenbeeld is Waterman.

Voor alle duidelijkheid, dit betekent niet dat alle andere sterrenbeelden die niet genoemd zijn de domste zijn omdat die categorie niet in de horoscoop voorkomt.

Alle sterrenbeelden hebben hun deugden en kwaliteiten, maar ze hebben ook hun zwakheden.

Deze 5 sterrenbeelden worden hier vermeld omdat een intellectueel type intelligentie hun sterkste deugd is.

Als je je teken op deze lijst hebt gevonden, moet ik je feliciteren, want intelligentie is wat je echt aantrekkelijk maakt.

PinFlight Image