Skip to Content

Zorg Dat Je Weet Hoe Je Een Extreme Narcist Kunt Identificeren

Zorg Dat Je Weet Hoe Je Een Extreme Narcist Kunt Identificeren

In onze levens moeten we omgaan met allerlei soorten mensen. Soms hebben we geluk dat we een leven hebben vol met leuke, aardige mensen. Jammer genoeg is dit niet altijd het geval.

 Als je om moet gaan met een extreme narcist kan dat compleet je leven verwoesten. De beste manier om met zo iemand om te gaan is om te leren hoe je ze kan herkennen en hoe je ze kunt ontlopen.

Een extreme narcist is iemand die geen empathie voelt. Ze begrijpen niet hoe anderen zich voelen. Of je nou van streek bent of vol vreugde zit, ze begrijpen je emoties niet.

Ze zijn werkelijk niet gemaakt om liefde te voelen en te geven en ze voelen zich vaak superieur ten opzichte van anderen. Een narcist kan doen alsof ze van iemand houden, maar ze voelen die emoties helemaal niet.

Wanneer iemand zo is, vormen ze relaties gebaseerd op hun persoonlijke wensen en behoeftes.

Zorg Dat Je Weet Hoe Je Een Extreme Narcist Kunt Identificeren

Ze geven alleen om wat je voor hen kunt betekenen en hoe je hen kunt helpen slagen.

Dit type kan zich niet hechten aan een ander, want andere mensen zijn vervangbaar. Ze zoeken hun vrienden en relaties uit op basis van wat zij nodig hebben.

Als ze geen behoefte meer hebben aan wat jij te bieden hebt zullen ze zonder even te twijfelen verder gaan zonder jou.

Onder de oppervlakte is de narcist minder zelfverzekerd dan ze lijken. Ze voelen zich misschien onzeker of hebben het idee dat ze hun doelen niet kunnen bereiken. Als iemand hen bekritiseert zijn ze snel beledigd en erg gevoelig.

Ze zouden liever bij mensen zijn van wie ze complimenten krijgen en die doen wat ze maar willen.

Een extreme narcist wil ook bewonderd worden. Ze hebben er een hekel aan om uitgedaagd te worden.

Zorg Dat Je Weet Hoe Je Een Extreme Narcist Kunt Identificeren

Als je de beslissing die een narcist heeft gemaakt in twijfel trekt zullen ze waarschijnlijk boos worden en de controle verliezen. Het is nog erger wanneer de narcist al macht over je heeft.

In een relatie zijn ze moeilijke partners. Ze willen een partner die hun ego streelt en die hen er goed uit laat zien.

Een narcist wil een partner die erg aantrekkelijk en rijk is of die goede connecties heeft. Als je dit niet meer kunt betekenen zal de narcist maar al te graag verder gaan.

Hierdoor gaan narcisten vaak van relatie naar relatie. Tenzij een narcist een partner kan vinden die alles maar slikt, zal de relatie uiteindelijk ten einde komen.

In de ogen van buitenstaanders lijkt de narcist charmant en charismatisch. Zodra je ze leert kennen zul je erachter komen hoe ze daadwerkelijk zijn. 

Zorg Dat Je Weet Hoe Je Een Extreme Narcist Kunt Identificeren

Als partner zul je uiteindelijk de duistere kant van de narcist te zien krijgen. Ze zullen je misschien verbaal mishandelen of je verwaarlozen, want ze geven echt alleen maar om henzelf.

In het algemeen zijn er twee soorten mensen die trouwen met een extreme narcist.

Narcisten voelen zich aangetrokken tot mensen die het andere mensen naar de zin willen maken, want die kunnen ze uitbuiten om zelf een beter gevoel eraan over te houden.

Ze kunnen ook met een andere narcist in het huwelijksbootje stappen. Met een andere narcist kunnen ze elkaar uitbuiten en de relatie een zakelijke transactie maken.

Beide mensen gebruiken het huwelijk om een egoïstisch, egocentrisch doel te bereiken.

Zorg Dat Je Weet Hoe Je Een Extreme Narcist Kunt Identificeren

Ze zullen deze binding misschien aangaan om een betere levensstijl, hogere sociale status of meer populariteit te krijgen. Met dit doel voor ogen, zullen de twee narcisten hun bezittingen en inzet bij elkaar leggen.

Een relatie tussen twee narcisten kan explosief en moeilijk zijn. Als een van de twee narcistischer is dan de ander zal deze zijn eigen doelen er harder doorheen drukken.

Zodra het stel andere doelen ontwikkelt, zullen hun ego’s en narcisme de relatie laten falen. Als de narcisten boos op elkaar worden, zal er een woedende, explosieve ruzie uitbarsten.

Als een narcist trouwt met iemand die graag mensen tevredenstelt zullen ze hun partner gebruiken om hun eigen behoeftes te behartigen.

Degene die het mensen graag naar de zin maakt wil geliefd zijn en zoekt goedkeuring in hun relatie.

Ze willen zich beter voelen over wie ze zijn door aardig en liefdevol te zijn naar iemand anders toe. Vanwege deze kwaliteiten trekt iemand die het mensen graag naar de zin maakt vaak een narcist aan.

Zorg Dat Je Weet Hoe Je Een Extreme Narcist Kunt Identificeren

Zodra een narcist zo iemand vindt om een relatie mee te beginnen zullen ze hen gebruiken tot er een beter alternatief voorbijkomt. Met de tijd kan dit vermoeiend worden voor het slachtoffer.

In de meeste gevallen zal dit huwelijk eindigen nadat de narcist geen interesse meer heeft in het uitbuiten van hun partner om te voldoen aan hun eigen verlangens.

Als twee narcisten een relatie beginnen geven ze beiden niet echt om de pijn en het lijden in de relatie. Beide partners veroorzaken problemen in de relatie, dus zijn ze geen van beiden slachtoffer.

Dit is niet het geval wanneer een aardige, liefdevolle persoon een relatie heeft met een narcist.

De normale partner wordt gekwetst, uitgebuit en emotioneel mishandeld. Hierdoor is het van essentieel belang dat je voorkomt dat je een narcist date.

Als je partner zich dominant gedraagt in de relatie en zich niet kan inleven in een ander moet je de relatie meteen beëindigen. Je wilt niet ongelukkig getrouwd zijn met een narcist.

Als je in de relatie blijft zal de narcist geleidelijk alle schoonheid en al het geluk uit de relatie zuigen.

Zorg Dat Je Weet Hoe Je Een Extreme Narcist Kunt Identificeren