Skip to Content

Een Kijkje In De Gestoorde Geest En Sprookjeswereld Van Een Narcist

Een Kijkje In De Gestoorde Geest En Sprookjeswereld Van Een Narcist

Narcisten zijn overal te vinden.

Je traint naast hen in de sportschool, praat met ze in de supermarkt, bidt samen met ze in de kerk, moedigt samen je kinderen aan tijdens sportevenementen.

Ze stralen kwaliteiten uit die je bewondert en die jij ook zou willen hebben, zoals zelfvertrouwen, een gevoel voor humor en het aangeboren vermogen om gewoon precies de juiste woorden te kunnen vinden in welke situatie dan ook.

Ze lijken je altijd te steunen wanneer je je somber voelt, geven je een peptalk om je zelfvertrouwen te helpen wanneer je niet zo vastberaden bent en ze maken je aan het lachen wanneer je jezelf veel te serieus neemt.

Tegelijkertijd kunnen ze je ook kapot maken op manieren die je nooit voor mogelijk had gehouden.

Een Kijkje In De Gestoorde Geest En Sprookjeswereld Van Een Narcist

Hun methodes misleiden je; ze zien je op je kwetsbaarste moment, bieden de steun en aanmoediging die je zo erg nodig hebt.

Ze helpen om je pijn te verzachten.

Dan verandert ineens alles.

Dezelfde persoon die zoveel moeite deed om je weer gelukkig te maken is nu alleen maar toegewijd om je kapot te maken.

En het ergste is dat je het hebt laten gebeuren.

Je hebt geleerd om ze niet alleen blindelings te vertrouwen, maar om je eigenwaarde alleen af te laten hangen van hun beeld van jou.

Ze zullen je erger uitschelden dan jij ooit tegen jezelf tekeer bent gegaan, zelfs in je meest duistere momenten, en je laat het toe.

Je laat hen voor je staan en deze vreselijke dingen in je gezicht gooien, want ze hebben je op de een of andere manier overtuigd dat ze het recht hebben om dit te doen.

Een Kijkje In De Gestoorde Geest En Sprookjeswereld Van Een Narcist

Hun wreedheid en de brutaliteit van hun handelen kent geen grenzen.

Alles is toegestaan. Liegen is niet alleen hun tweede natuur; het is hun standaard psychische staat.

En ze zijn geweldige leugenaars, want in hun ogen zijn de leugens waar.

Omdat ze zo ver verwijderd zijn van de realiteit kunnen ze echt alles zeggen en tegelijkertijd zich normaal blijven gedragen.

Als je aan hen twijfelt zullen je verdenkingen op de een of andere manier om worden gedraaid en tegen je worden gebruikt als een soort van emotionele boemerang.

Het gevoel hulpeloos te zijn wordt vooral versterkt door het feit dat niemand anders de kunstjes van de narcist doorheeft.

Ze begrijpen niet hoe je zulke dingen kunt zeggen over iemand die zoveel voor je heeft betekend.

Voordat je er erg in hebt lig je onder vuur omdat je iemand hebt proberen te besmeuren die er ogenschijnlijk altijd alles voor deed om je te helpen toen je dat zo nodig had.

Een Kijkje In De Gestoorde Geest En Sprookjeswereld Van Een Narcist

Dat je een narcist toe hebt gelaten tot je leven heeft als lichtpunt dat hun gevoel belangrijk te zijn en hun zelfvertrouwen een illusie is, en hier zijn ze zelf van op de hoogte.

Hun leven is zo versplinterd dat hun gedachten toelaten dat ze de werkelijkheid zo kunnen reconstrueren dat ze ermee om kunnen gaan.

En ze gebruiken afhankelijke slachtoffers zoals jij om hun illusies levend te houden.

Nijd is de kern van het gedrag van de narcist.

Diep vanbinnen weten ze dat zijzelf degenen zijn die ontwricht zijn en ze kunnen hun kwetsbaarheid niet laten zien; daarom is genezen voor hen bijna onmogelijk.

In plaats van dat ze echt voor zichzelf gaan zorgen en zich persoonlijk gaan ontwikkelen kiezen ze voor een makkelijkere weg door te azen op de onzekerheid van anderen en deze uit te buiten om tijdelijk aan hun trekken te komen.

Het is essentieel om te onthouden dat jij de macht hebt om jezelf uit de klauwen van een narcist te redden.

De vraag is alleen of je erboven zal staan en juist je positieve kracht gebruikt.

Een Kijkje In De Gestoorde Geest En Sprookjeswereld Van Een Narcist