Skip to Content

4 Verschillen Tussen Een Echte Verbinding En Een Giftig Aanhangsel

4 Verschillen Tussen Een Echte Verbinding En Een Giftig Aanhangsel

Het maakt niet uit hoe oud je bent of hoeveel relatie-ervaring je hebt, feit is dat veel mensen moeite hebben om te bepalen wat ware liefde is en wie niet meer dan een giftig aanhangsel is.

Ons hart en onze geest hebben een manier om met ons te spelen en ons ervan te overtuigen dat de verkeerde keuze juist de goede is.

Maak je geen zorgen, dit is niets ongewoons. Het betekent echter niet dat je niet moet leren onderscheid te maken tussen een giftig aanhangsel en een echte band met een oprecht persoon.

Op het eerste gezicht zou je kunnen denken dat deze twee concepten niets met elkaar gemeen hebben. Desalniettemin is het helaas ongelooflijk gemakkelijk om deze twee met elkaar te verwarren.

Daarom zullen we je hier 4 cruciale dingen vertellen die een wereld van verschil kunnen maken.

1. Onbaatzuchtige man versus egocentrisch giftig aanhangsel

4 Verschillen Tussen Een Echte Verbinding En Een Giftig Aanhangsel

Wanneer je een gezonde band met iemand hebt, is er geen ruimte voor egoïsme.

Nee, dit betekent niet dat je meer van deze persoon moet houden dan van jezelf. Zijn behoeften zijn echter ook van belang.

Je wilt dat hij gelukkig is en je zou nooit een glimlach op je gezicht kunnen hebben terwijl hij huilt.

Jullie twee zijn een team en jullie delen alles.

Er komen compromissen bij kijken en jullie zijn allebei bereid om offers te brengen voor het welzijn van de ander.

Aan de andere kant, als we het hebben over een giftig aanhangsel, hebben we het over egoïsme. Het enige dat voor jullie beiden telt, zijn je eigen behoeften.

Een giftig aanhangsel geeft niet om de gevolgen van zijn acties. Het kan hem niet schelen of zijn gedrag je pijn zal doen, zolang hij maar in orde en gelukkig is.

Hij zet zichzelf alleen op de eerste plaats terwijl jij nergens op zijn prioriteitenlijstje staat.

In plaats van je vooruit te duwen, is deze man je grootste concurrent. In plaats van te genieten van je prestaties, wordt hij juist door ze geïntimideerd.

2. De rust in jezelf versus onrustige vlinders

4 Verschillen Tussen Een Echte Verbinding En Een Giftig Aanhangsel

De boeddhisten zeggen dat het niet goed is als je hart bonst, je handen trillen en je knieën slap worden als je iemand ontmoet. Wanneer je je ‘soulmate’ ontmoet, zul je je kalm voelen. Geen angst, geen opwinding.” – Monica Drake

Welnu, dit citaat vat min of meer een van de belangrijkste verschillen samen tussen een echte connectie en een giftig aanhangsel.

Helaas is dit waar veel mensen het bij het verkeerde eind hebben.

Je denkt dat je je soulmate hebt gevonden als je duizelig wordt elke keer dat hij naar je kijkt en als je vlinders in je buik voelt.

Iedere keer voel je een ondraaglijke opwinding die je niet kunt beheersen, hoe vaak je het ook probeert.

Dit is echter waarschijnlijk een teken van een giftig aanhangsel. In feite worden al deze gevoelens meestal gevolgd door angst, twijfels en de afwezigheid van rust in het algemeen.

Aan de andere kant, wanneer je de liefde van je leven ontmoet, zul je vrede voelen. Voor de eerste keer ooit zul je je volledig kalm voelen.

Je weet dat je je haven en je thuis hebt gevonden. Je zult weten dat dit is waar je thuishoort.

3. Een ondersteunende man versus een afhankelijk giftig aanhangsel

4 Verschillen Tussen Een Echte Verbinding En Een Giftig Aanhangsel

Een relatie met een giftige man brengt emotionele afhankelijkheid met zich mee.

Je hebt het gevoel dat je niet zou kunnen leven zonder deze persoon aan je zijde en alsof je leven volkomen zinloos zou zijn als je hem zou verliezen.

Dit is tenslotte wat je partner wil. Hij wil dat je denkt dat hij degene is die je bestaan ​​zin geeft, dat hij het enige doel is wat jij in deze wereld hebt.

Integendeel, wanneer hij de ware is, heb je deze man niet aan je zijde nodig.

Je zult er bewust voor kiezen om hem deel uit te laten maken van je leven en je zult hem daar willen hebben. Hij zal je grootste supporter zijn en de wind onder je vleugels.

Degene die je zal inspireren om beter te worden en degene die je naar onafhankelijkheid zal duwen.

Deze man zal zich niet bedreigd voelen als hij eenmaal ziet dat je zelfvoorzienend wordt. In plaats daarvan zal hij trots zijn op je kracht en macht.

Hij zal niet al zijn inspanningen doen om je verslaafd aan hem te maken, zoals een giftig aanhangsel dat zeker zal proberen.

In plaats daarvan zullen jullie twee uitgroeien tot twee gezonde individuen die elkaar aanvullen zonder wederzijds afhankelijk te zijn.

4. Puur geluk versus intens verdriet

4 Verschillen Tussen Een Echte Verbinding En Een Giftig Aanhangsel

Voor ware liefde moet gevochten worden – daar bestaat geen twijfel over. Wie je vertelt dat het niet veel moeite en energie kost, liegt waarschijnlijk.

Het feit is dat alle stukjes van je puzzel niet op magische wijze op hun plaats kunnen vallen zonder dat je ook maar een vinger uitsteekt.

Ware liefde is ook niet alleen maar rozen en vlinders. Elke relatie heeft zijn ups en downs.

Het maakt niet uit hoeveel jij en je partner om elkaar geven, je kunt niet voorkomen dat je van tijd tot tijd slechte dagen hebt.

Toch zou een oprechte band met een ander mens je gelukkig moeten maken. Aan de andere kant zorgt een giftig aanhangsel ervoor dat je je meestal ellendig voelt.

Het maakt je ongemakkelijk, het maakt je verdrietig en het brengt je meer lijden dan echte vreugde.

Daarom, als je nog steeds twijfelt in welke categorie je relatie valt, stel jezelf dan deze simpele vraag: ben ik meestal blij of verdrietig?

Zo krijg je alle antwoorden die je nodig hebt.

PinFlight Image