Skip to Content

7 Bewezen Tekenen Dat Je Eindelijk Over Je Narcistische Ex Heen Bent

7 Bewezen Tekenen Dat Je Eindelijk Over Je Narcistische Ex Heen Bent

Wanneer je een relatie met een narcist hebt, dan kun je het gevoel hebben dat je jezelf beetje bij beetje verliest.

Je hebt het gevoel dat je niet meer dezelfde persoon bent en dat de persoon op wie je verliefd bent niets anders dan onwetendheid voor je voelt.

Het enige wat je wil is om van hem te houden en voor hem om het op dezelfde manier te beantwoorden, maar dat is vanwege zijn persoonlijkheidsstoornis heel moeilijk te krijgen. Een persoon als dit is gewoon niet tot liefde in staat.

De meesten van hen hebben een trauma uit hun verleden en daarom handelen ze zoals ze doen. Wanneer vrouwen met een narcistische geliefde hun breekpunt bereiken, dan hebben ze geen andere optie dan te vertrekken.

Maar misschien is weggaan niet zo moeilijk als zonder hen te leven.

Je weet dat er geen toekomst met hen is, maar alleen de gedachte om zonder hen te leven steekt je als het scherpste mes in het hart.

Maar je moet weten dat het altijd beter is om te vertrekken dan om aan iets vast te houden dat nooit echt was. Het is beter om jezelf van een giftige relatie te redden die je alleen maar kwaad kan doen.

Ik weet dat het pad om van een narcist te herstellen lang is, maar het is zeker de moeite waard. En dit is hoe je zeker weet dat je over je narcistische ex heen bent en dat je een nieuw hoofdstuk in je leven bent begonnen.

1. Je voelt niet de behoefte om contact met hem op te nemen

7 Bewezen Tekenen Dat Je Eindelijk Over Je Narcistische Ex Heen Bent

Dit is het moeilijkste voor alle slachtoffers van narcistische mishandeling. Het is niet gemakkelijk om iemand op te geven waarvan je nog steeds houdt, omdat je denkt dat je ze kunt redden.

Je gelooft dat ze kunnen veranderen, maar elke keer als ze je pijn doen, realiseer je je dat het tevergeefs is om te proberen om hem te redden.

Want eerlijk gezegd, kun je niet iemand redden die niet gered wil worden. Dat is waarom het beste wat je kunt doen is om weg te gaan en je leven zonder hem te leven.

Ik zal niet tegen je liegen en je vertellen dat je met de hulp van vrienden en familie over hem heen zal komen, omdat dat gewoon niet zo is.

Je zult over hem heen komen als je dat in je hoofd beslist. Je zult over hem heen komen als je je realiseert dat hij nooit in staat zal zijn om je de liefde te geven die je nodig hebt en dat het niet uitmaakt hoeveel hij het ook zal proberen, hij niet zal kunnen veranderen.

Deze periode zal moeilijk zijn, maar geloof me dat de geen contact regel het beste is wat je kunt doen als je over je narcistische ex heen wil komen.

2. Je bent in staat om in je eentje te leven

Je zult niet alleen in je eentje kunnen leven, maar je zult je daar ook geweldig bij voelen. Het zit namelijk zo, als je een narcistische relatie hebt, dan word je gehersenspoeld en dan laat hij je denken dat je niet in staat bent om zonder hem te leven.

En zelfs als je het sterkste karakter hebt, dan zul je vroeg of laat onder de druk barsten. En als je hem eenmaal verlaat, dan zul je de indruk hebben dat je niet goed genoeg bent en dat je in je eentje niet kunt functioneren.

Maar dat gevoel zal na verloop van tijd verdwijnen en je zult weer de oude jij zijn. En als dat gebeurt en als je het gevoel hebt dat je weer de heerser van je eigen lot bent, dan zul je enorm geluk en blijdschap voelen, omdat je je leven weer in eigen handen hebt.

3. Je vindt het niet erg als hij een andere partner heeft

7 Bewezen Tekenen Dat Je Eindelijk Over Je Narcistische Ex Heen Bent

Je zult weten dat je over je narcistische ex heen bent als je het niet erg vindt om hem met een andere partner te zien. Je zult je er niet rot over voelen, maar je zult zeker medelijden met de persoon hebben die met hem uitgaat.

Je zult je niet jaloers voelen en je zult niet in haar schoenen willen staan, omdat je al weet hoe het voelt. Je zult elke keer dat je hem ziet vrede voelen en je hart zal niet als een gek gaan kloppen.

Je zult je onwetend tegenover hem voelen, net zoals hij zich gedurende jullie hele relatie tegenover jou voelde.

Als je je zo begint te voelen, weet dan dat je een enorme sprong voorwaarts hebt gemaakt en dat je van je slechte ervaring hebt geleerd.

4. Je bent emotioneel sterk, net als vroeger

Elke relatie met een narcist zal je fysiek en emotioneel leegzuigen. Het kan een slechte invloed op je lichaam, je mentale gezondheid en je gedrag hebben.

Je kunt in een persoon veranderen die je nooit dacht te zijn als je ze over je heen laat lopen. En het zijn verdomd goede acteurs dus je weet niet eens wat er gebeurt totdat het te laat is.

Maar zodra je een narcistische relatie beëindigt, dan zul je het gevoel hebben dat je je energie terugkrijgt.

Je zult niet meer zo angstig of depressief zijn en je zult weer lachen. Je zult de vreugde in kleine dingen zien, omdat ze er het meest toe doen en elke dag zal een zegen voor je zijn.

Zodra je het met een man uitmaakt die je emotioneel gezien dood heeft geslagen, dan zul je als een feniks uit de as herrijzen.

En je zult zo verdomd trots op jezelf zijn dat je eindelijk over je giftige ex heen bent.

5. Je krijgt weer zelfrespect

7 Bewezen Tekenen Dat Je Eindelijk Over Je Narcistische Ex Heen Bent

Elk slachtoffer van narcistische mishandeling voelt hetzelfde. Ze denken dat ze niet goed genoeg zijn, niet waardig genoeg en dat ze zo erg gebroken zijn dat geen mens ooit in staat zal zijn om van hen te houden.

Maar dat is gewoon hun perceptie die totaal verkeerd is omdat ze zo lang mishandeld zijn. Door de hersenspoeling en gaslighting zijn ze gaan geloven dat hun misbruiker beter was dan zij.

Maar dat is niet waar, want ieder mens is speciaal en uniek zoals hij is. Al die slachtoffers van narcistische mishandeling hadden de pech om voor een man te vallen die niets om hen gaf.

En geloof me, het is niet zo makkelijk om aan de klauwen van je mishandelaar te ontsnappen, omdat hij altijd manieren zal vinden om je terug te krijgen.

Maar als je dat eenmaal doet, kijk dan niet om. De enige keer dat je terug moet kijken is om te zien hoe ver je bent gekomen.

Wanneer je alles achterlaat wat giftig was in je leven, dan zul je zien dat je je eigenwaarde weer terugkrijgt en dat je je eigenwaarde niet meer in twijfel zult trekken.

Je zult zien dat je in de positieve persoon verandert die je ooit was en dat het leven toch zinvol is.

6. Je voelt geen angst meer

Terwijl je in een narcistische relatie zat, was je bang om een verkeerde beweging te maken die je mishandelaar zou irriteren.

Je kon jezelf niet zijn en je kon je gevoelens niet uiten zoals je wilde. Maar als je eenmaal bevrijd bent van iemand die zo giftig is, dan zul je een gevoel hebben dat je al lang niet meer gevoeld hebt.

Je zult het gevoel hebben dat je weer met volle teugen kunt ademen en dat er geen regels zijn die je moet gehoorzamen. Als je een narcist verlaat, dan zul je er gezonder uitzien en zul je je beter dan ooit voelen.

Je zult je als een held voelen, omdat je in staat was om uit zijn klauwen te ontsnappen en jezelf op tijd te redden. Je zult al je angst vergeten en alle dingen die hij wilde dat je deed, omdat je nu alleen je eigen regels zult volgen.

Je zult eindelijk klaar zijn voor de grote dingen in je zakelijke leven en in je privé-leven en je zult jezelf niet meer als een slachtoffer zien.

7. Je zult je eindelijk goed in je vel voelen zitten

7 Bewezen Tekenen Dat Je Eindelijk Over Je Narcistische Ex Heen Bent

Je weet wat er met je is gebeurd en je zult dat niet kunnen vergeten. Maar je hebt besloten om je perspectief te veranderen en je verandert alle slechte en negatieve dingen in positieve.

Je wilt niet meer iemand zijn die mensen kunnen manipuleren en je bent kritisch bij het kiezen van een liefdespartner. Je maakt van jezelf iemand die niet makkelijk te krijgen is en op die manier, krijg je respect van mannen.

Je voelt je als een echte stoere vrouw, die klaar is om de wereld te veroveren. Je hebt het gevoel alsof je slechte ervaring je sterker heeft gemaakt en dat een beetje bitchy zijn je eigenlijk van sommige mannen kan redden.

Je bent niet bereid om genoegen te nemen met minder dan je verdient en als een man je wil hebben, dan zal hij daar hard voor moeten werken.

Je hebt eindelijk het gevoel dat je je leven ten volle kunt leven, zonder iemands goedkeuring te vragen, en dat maakt je de gelukkigste vrouw ter wereld.

PinFlight Image