Skip to Content

10 Signalen Dat Hij Niet De Moeite Waard Is

10 Signalen Dat Hij Niet De Moeite Waard Is

Liefde hoort niet simpel te zijn en daar moet je ook niet vanuit gaan. Als je echt gelukkig met je partner wilt zijn moet je daar hard je best voor doen, je krijgt het niet zomaar cadeau. Dit is meestal ook echt het geval.

Als je echt de liefde wilt die je denkt te verdienen moet je daar moeite voor doen en echt inzet tonen.

Als je dit overwogen hebt moet je niet vergeten dat je erg voorzichtig moet zijn aan wie je je aandacht geeft.

Je moet zeker weten dat degene op wie je indruk probeert te maken ook echt je aandacht verdient. Je wilt je kostbare tijd niet aan iemand verspillen die het niet verdient.

Je wilt niet lijden omdat die man uiteindelijk een manipulatief kreng bleek te zijn.

Het moment dat je je realiseert dat je van iemand houdt die nooit van jou zal houden, van iemand die je aan het lijntje houdt, je moet je terug kunnen trekken en verder met je leven gaan zonder dat hij je afremt.

Als je niet wilt dat iemand je liefde voor lief neemt en als je niet je leven toe wilt wijden aan iemand die het niet waard is, let dan op de volgende signalen:

1. Hij staat zelf bovenaan zijn prioriteitenlijstje

10 Signalen Dat Hij Niet De Moeite Waard Is

Hij wil altijd in de belangstelling staan. De hele relatie draait om hem.

Hij vindt jouw behoeftes niet van belang en hij zal blij zijn zolang zijn eigen leven op orde is.

Hij is egoïstisch en geeft niet om anderen, ook niet om jou. Hij vraagt ontzettend veel van je, maar geeft je nooit iets terug. 

2. Jullie zijn totaal verschillend

10 Signalen Dat Hij Niet De Moeite Waard Is

Het is volkomen oké als jullie soms anders over dingen denken, maar als jullie fundamentele normen en waarden te veel van elkaar verschillen is dat niet oké.

Het is moeilijk om overeenstemming te vinden als jullie normen en waarden zoveel van elkaar verschillen. Je bent het nergens over eens en dat is de voornaamste reden waarom jullie altijd ruzie maken.

Dit is vooral moeilijk te overwinnen als een van de twee weigert om water bij de wijn te doen, want dan is het bijna onmogelijk om te functioneren en ervoor te zorgen dat de relatie goed blijft.

3. Hij heeft geen tijd voor je

10 Signalen Dat Hij Niet De Moeite Waard Is

Je staat altijd onderaan zijn lijstje. Alles is belangrijker dan jij.

Als degene met wie je je leven deelt geen tijd aan je besteedt geeft hij geen moer om je. Je bent in zijn ogen niet zo belangrijk en jullie hebben samen helemaal geen toekomst.

4. Hij praat over andere vrouwen

10 Signalen Dat Hij Niet De Moeite Waard Is

Dit zijn ook niet zomaar vrouwen, hij noemt vaak zijn exen op als hij met je praat. Het is nog erger als hij jou met hen begint te vergelijken.

Hij doet dit alleen maar om je te kwetsen.

Hij doet dit opzettelijk omdat voor jou zorgen voor hem niet belangrijk is. Hij houdt niet van je en hij zal ook nooit van je gaan houden.

Je bent hoogstwaarschijnlijk zijn goedhoudertje tot er een betere vrouw voorbijkomt.

5. Hij wil niet met je praten

10 Signalen Dat Hij Niet De Moeite Waard Is

Jij bent de enige die steeds het gesprek moet beginnen. Je bent de eerste die hem moet bewegen om met je te praten, hij begint nooit uit zichzelf een gesprek.

En zelfs als je met hem praat moet je steeds vragen stellen om hem aan de praat te houden en doe je alsof er niks aan de hand is, zodat hij zich niet opeens beledigd voelt.

6. Hij stuurt je gemengde signalen

10 Signalen Dat Hij Niet De Moeite Waard Is

Hij doet zowel aanhankelijk als afstandelijk. Het ene moment is hij erg vriendelijk en gul en het moment daarna is hij harteloos en egocentrisch.

Meestal is hij alleen aardig tegen je omdat hij iets van je wil en de rest van de tijd is hij ijskoud. Dit komt dus omdat hij gewoon geen moer om je geeft.

7. Hij inspireert je niet om een beter mens te worden

Hij inspireert je niet om een beter mens te worden

Hij haalt niet het beste in je naar boven. Hij doet eigenlijk het tegenovergestelde. Hij lokt je uit de tent en haalt zodoende juist het slechtste in je naar boven.

Als je eenmaal je breekpunt bereikt hebt en je het niet meer uit kunt staan verlaat hij je omdat je beschadigd bent en hij niks meer aan je heeft.

8. Hij is behoeftig

10 Signalen Dat Hij Niet De Moeite Waard Is

Hij heeft geen leven naast jou en de relatie. Dit kan erg vermoeiend zijn en het wordt na een tijdje ondraaglijk.

Je wilt geen partner die zijn behoeftigheid waarschijnlijk omtovert naar dominantie en hij dus je vrijheid afpakt. En als hij van je zou houden zou hij je de ruimte geven en tijd voor jezelf als je hier behoefte aan hebt.

9. Hij is niet loyaal

10 Signalen Dat Hij Niet De Moeite Waard Is

Hij wil niet trouw aan je zijn en gaat dus vreemd. Misschien heb je hem wel betrapt en heeft hij je beloofd dat hij het nooit meer zou doen, maar iemand die altijd vreemdgaat zal altijd bij zijn oude gedrag blijven.

Liefde betekent waarschijnlijk niet zoveel voor hem en hij zou liever voor gezelligheid gaan dan voor loyaliteit. Op zo’n type zit je echt niet te wachten.

10. Hij staat nooit voor je klaar

10 Signalen Dat Hij Niet De Moeite Waard Is

Hij komt nooit voor je op, ondanks dat jij wel altijd voor hem klaarstaat. Je kunt nooit op hem rekenen als je door een moeilijke tijd gaat.

Je kunt er nooit op rekenen dat hij je helpt als je voor een moeilijke situatie staat. En als je geen steun van je partner kunt verwachten heeft de relatie geen toekomst.

10 Signalen Dat Hij Niet De Moeite Waard Is