Skip to Content

7 Signalen Dat Het ‘Love Bombing’ Is En Geen Echte Liefde

7 Signalen Dat Het ‘Love Bombing’ Is En Geen Echte Liefde

Love bombing en de emotionele vertoningen van iemand die echt verliefd is liggen nogal dicht bij elkaar. Daarom is love bombing erg moeilijk te spotten.

Het begint meestal als een sprookje, maar het eindigt rampzalig.

Love bombing is een van de meest gebruikelijke technieken die narcisten en sociopaten gebruiken om je in de val te lokken, macht te krijgen en hun slachtoffers onder de duim te houden.

Signalen van love bombing kunnen niet zo gemakkelijk gespot worden, maar ze zullen wel degelijk op een aantal manieren van echte vertoningen van liefde verschillen.

1. Love bombers lopen te hard van stapel

7 Signalen Dat Het ‘Love Bombing’ Is En Geen Echte Liefde

Als iets te mooi is om waar te zijn is dat vaak ook zo.

Als je een man ontmoet die bereid is om iets serieus met je te beginnen, die je vertelt dat hij van je houdt en dat hij na slechts een aantal dates je familie wil ontmoeten is dat in de meeste gevallen een waarschuwing.

Als je een gezonde relatie hebt duurt het even voordat het zich ontwikkelt. Het gaat geleidelijk, stukje bij beetje; je leert elkaar kennen, je raakt aan elkaar gehecht, jullie delen verhalen, overwinnen obstakels, enzovoorts.

Als je partner dit allemaal wil overslaan moet je proberen om hem af te remmen. Als dat je niet lukt moet je je daar zeker zorgen over maken.

2. Ze prijzen je steeds de hemel in

7 Signalen Dat Het ‘Love Bombing’ Is En Geen Echte Liefde

Hij zegt hoe mooi, slim, knap en sexy je bent en hij zal daarin doordraven. Hij zal iedere kans aangrijpen om jou en je bestaan te aanbidden.

Hij zal je appen dat hij je mist als jullie niet bij elkaar zijn. Hij zal al erg snel foto’s van jou, liedjes en lange betekenisvolle teksten op social media posten.

Als hij overdrijft en je een ongemakkelijk gevoel bezorgt zit daar wel iets achter. Daarnaast zijn complimenten van harte welkom behalve als ze gewoon te veel worden, zeker als je je niet kunt herinneren dat je zoveel betekenisvolle gesprekken met hem hebt gehad.

Dit is iets waar je op zou moeten letten.

3. Ze overspoelen je met cadeautjes

7 Signalen Dat Het ‘Love Bombing’ Is En Geen Echte Liefde

Telkens als jullie elkaar zien neemt hij iets voor je mee. Dit kunnen bloemen, chocolaatjes of iets zijn wat duurder is. Eigenlijk zal hij gewoon zo vaak mogelijk proberen om je liefde te kopen.

Hij zal altijd alles over-the-top doen. Af en toe een cadeautje voor je partner kopen is prima, maar is het echt normaal als hij altijd maar cadeautjes voor je koopt?

4. Love bombers zeggen altijd het juiste op het juiste moment

7 Signalen Dat Het ‘Love Bombing’ Is En Geen Echte Liefde

Mannen en vrouwen zijn over het algemeen niet hetzelfde en de kans is nogal klein dat ze elkaar altijd zullen snappen. Love bombers zullen het bijna altijd goed inschatten.

Ze zeggen precies wat je wilt horen, niet omdat ze om je geven, maar omdat ze normaal enorm intelligent zijn en hun intelligentie gebruiken om je onzekerheid uit te buiten en je daar later mee te kunnen manipuleren.

Ze zullen zo attent mogelijk zijn als je het over iets hebt wat er verkeerd is gegaan, dat een bepaalde situatie een bepaald gevoel in je lost heeft gemaakt of dat je vroeger iets hebt gedaan waar je spijt van hebt.

Ze zullen alles onthouden wat je zegt omdat ze het dan later weer tegen je kunnen gebruiken.

5. Ze geven je het idee dat je hen al een eeuwigheid kent

7 Signalen Dat Het ‘Love Bombing’ Is En Geen Echte Liefde

Ze zullen meteen al tegen je zeggen dat jullie zielsverwanten zijn, dat jullie aan elkaar toe behoren, dat jullie een band hebben die niemand anders heeft. Maar ken je hen echt?

Vraag je eens af: wat heeft hij over zichzelf, zijn familie en zijn verleden gedeeld? Als je merkt dat jij de enige bent die informatie met hem deelt en hij door blijft gaan over hoe geweldig je bent kan het zo zijn dat hij probeert te voorkomen dat hij over zichzelf moet praten.

Een bepaalde band en chemie voelen als een relatie pril is, is normaal. Je moet echter wel realistisch blijven en kijken of je je partner echt kent of dat hij je dit wijsmaakt.

6. Ze vinden het vreselijk om moeilijke vragen te beantwoorden

7 Signalen Dat Het ‘Love Bombing’ Is En Geen Echte Liefde

Als je vragen begint te stellen als: “Hoe weet je dat je van me houdt?”, “Hoe weet je dat we zielsverwanten zijn?”, “Is het daar niet wat te vroeg voor?”, “Ga je niet iets te snel?”, schiet hij in de verdediging en zal hij deze vragen niet op prijs stellen.

Hij raakt misschien zelfs geïrriteerd of boos omdat hij deze situatie niet gewend is. Hij is niet gewend aan iemand die aan zijn woorden en daden twijfelt en dit is voor hem echt een andere wereld.

Dit is waarschijnlijk de enige situatie waarin hij niet de juiste antwoorden weet. En dit zijn juist de vragen die je hem moet stellen om zijn reactie te kunnen zien.

7. Ze worden jaloers om niks

7 Signalen Dat Het ‘Love Bombing’ Is En Geen Echte Liefde

Laten we zeggen dat je voor het eerst uit bent met je vriendinnen sinds je een relatie met hem hebt gekregen. Daar is niks mis mee, maar hij geeft je een schuldgevoel.

Hij zegt dingen als: “Ik dacht dat we vanavond samen iets zouden doen?”, “Laat je me nou echt alleen?”, “Moet je nou echt gaan? Ik zal je missen.”

Door dit te doen geeft hij je een schuldgevoel om ervoor te zorgen dat je bij hem blijft en je niet uitgaat, en als je toch gaat ben je nog steeds onder de indruk dat hij zo ontzettend eenzaam thuiszit.

Hij uit zijn jaloezie misschien ook op andere manieren. Hoe het zich ook manifesteert, is het geen goed teken en je moet voorzichtig zijn.

Het is niet zo makkelijk om erachter te komen of iemand echt verliefd is en over-the-top gaat om jou gelukkig te maken of dat ze aan love bombing doen omdat ze verborgen bedoelingen hebben.

Je moet hoe dan ook voorzichtig zijn en op de waarschuwingen letten.

De wittebroodsweken van een relatie zijn voor love bombers de belangrijkste periode omdat ze je in deze periode makkelijk kunnen betoveren.

Als hun gedrag later verandert en alsmaar erger wordt ben je je dus niet bewust van wat er precies gaande is.

Je begint jezelf ervan te overtuigen dat het slechts een fase is en dat ze weer de oude zullen worden.

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de signalen van love bombing zodat je deze herkent en kunt vermijden. Het is nog belangrijkers dat je op je voorgevoel moet vertrouwen.

Als je het gevoel hebt dat er iets niet klopt moet je op dat gevoel afgaan.

Stap uit elke situatie waarin je je niet volledig op je gemak voelt.

7 Signalen Dat Het ‘Love Bombing’ Is En Geen Echte Liefde