Skip to Content

11 Giftige Berichtjes Die We Allemaal Hebben Ontvangen Of Verzonden (En Wat Ze Echt Betekenen)

11 Giftige Berichtjes Die We Allemaal Hebben Ontvangen Of Verzonden (En Wat Ze Echt Betekenen)

Hij heeft me onlangs een van die giftige berichtjes gestuurd dat me woedend maakte. Nadat ik had geprobeerd om elk woord dat hij had geschreven te ontleden, besloot ik om professioneel advies te vragen. Ik had mijn vriendinnen bij elkaar geroepen en we hadden er tijdens een kopje koffie over gesproken.

We waren het er allemaal over eens dat er een hele wetenschap van appen in dating zou moeten bestaan en dat er bepaalde ongeschreven regels zijn die je op deze of gene manier moet leren navigeren.

Er is zelfs een lijst met giftige berichtjes die we allemaal op een gegeven moment hebben ontvangen (en die we waarschijnlijk hebben verzonden). Dit is wat we voor je hebben gedecodeerd.

11 giftige berichtjes die we allemaal weleens hebben gekregen of verzonden

“Ik hoop dat je plezier hebt zonder mij ;)”

11 Giftige Berichtjes Die We Allemaal Hebben Ontvangen Of Verzonden (En Wat Ze Echt Betekenen)

Dus dit is een van de standaard giftige berichtjes. Je stuurt hem naar je vriend als hij zonder jou uit is om zijn avond te verpesten. De waarheid is dat je niet wilt dat hij plezier heeft. Eigenlijk is het laatste wat je wilt dat hij het naar zijn zin heeft.

Je wilt dat hij medelijden met je heeft dat hij zonder jou uit is gegaan. Je wilt dat hij het zichzelf de hele nacht kwalijk neemt dat hij je alleen thuis heeft gelaten.

Dat ga je hem echter niet recht in zijn gezicht vertellen. Toen hij je vroeg of je het erg zou vinden als hij de avond met de jongens doorbracht, had je zelfs gezegd dat je het prima vond.

“K,” is een van de giftige berichtjes

Hier is nog een schoolvoorbeeld van passief-agressief gedrag waar we ons allemaal wel eens schuldig aan maken.

De waarheid waarvan we ons allemaal bewust zijn, maar die we niet hardop willen zeggen, is dat er een enorm verschil is tussen het typen van “Oké”, “OK”, “K” en “KK”.

Je hoeft geen emoji of iets dergelijks toe te voegen; het verschil tussen een of twee letters zal genoeg zijn om je emoties uit te drukken.

Er is niets mis met, “Oké.” Het betekent echt dat je het prima vindt met wat er ook tegen je wordt gezegd. Als je een extra smiley toevoegt, dan is er niets giftigs aan deze app.

“KK,” betekent dat je de boodschap hebt begrepen. Je stuurt dit naar je vriend als hij je vertelt dat hij onderweg is om je op te halen of dat hij klaar is met die boodschap waar jullie het over hadden.

Wanneer je “OK” typt en aan het einde een punt zet, is alles vrij duidelijk; alles is verre van in orde.

“K” is echter de ergste van allemaal. Het is koud en het geeft de boodschap af dat je niet de moeite wilt nemen om zelfs maar een fatsoenlijk antwoord te typen.

Je weigert je tijd te verspillen met uit te leggen wat er mis is of waarom je boos bent. Misschien heb je zelfs een lange paragraaf over je gevoelens getypt, maar alles gewist en gewoon “K” gestuurd.

“Ik zal je niet meer storen.”

Wat betekent dit? “Ik zie dat je hoe dan ook niet om me geeft, dus ik zal het niet meer proberen.” “Het is duidelijk dat je met rust gelaten wilt worden, dus ik zal niet meer bellen of appen.”

Als je dit berichtje krijgt, dan voelt de andere partij zich emotioneel verwaarloosd. In plaats van je dit gewoon te vertellen, zullen ze echter proberen de rollen om te draaien, zodat zij degene kunnen zijn die als eerste vertrekt.

Nee, ik heb het niet over het echt verlaten van de relatie of uit elkaar gaan, dit verwijst naar het verlaten van het gesprek.

Het ergste wat je hier kunt doen, is dingen zeggen als: “Bedankt, ik heb echt wat tijd nodig om mijn gedachten op een rijtje te krijgen”, of op een andere manier impliceren dat je echt niet gestoord wilt worden.

Dit berichtje is een schreeuw om validatie. Als je vriend het naar je stuurt, dan wil hij dat je iets zegt als: “Nee, je stoort me helemaal niet, laten we praten.”

“Slaap lekker,” is een van de giftige berichtjes

Het sturen van een schattige romantische welterusten-app aan het einde van je dag is een teken dat je aan je geliefde denkt. Je wilt dat zij de laatste persoon zijn die je een bericht stuurt voordat je de droomwereld betreedt.

Kortom, het verzenden en ontvangen van welterusten-appjes is een teken van grote genegenheid. Deze boodschap kan echter ook behoorlijk giftig zijn.

Heb je ooit in een situatie gezeten waarin iemand je halverwege de discussie “Slaap lekker” naar je schreef? Of was jij misschien degene die het deed?

Het is nog lang niet nacht en ze gaan natuurlijk niet slapen. In plaats daarvan betekent dit bericht letterlijk: “Ik ben er klaar mee om met je te praten,” (maar ik wil niet direct tegen je zeggen dat je je terug moet trekken).

“Hé, weet je nog die keer…?”

11 Giftige Berichtjes Die We Allemaal Hebben Ontvangen Of Verzonden (En Wat Ze Echt Betekenen)

Dit is een van de giftige berichtjes die je waarschijnlijk van je manipulatieve ex zult krijgen.

Je weet wel degene waar je zoveel van hield, maar die uiteindelijk op de een of andere manier met je speelde? Natuurlijk heb je nooit een afsluiting gekregen, maar met de tijd ben je een beetje genezen.

Nu, maanden nadat hij uit je leven is verdwenen, is het daar: zijn naam op je scherm.

Je verwacht een verontschuldiging of iets dergelijks, maar je krijgt dit. Je krijgt een berichtje waarin hij je aan een geweldige herinnering herinnert die jullie samen hadden. Hoe zit dat? Wat probeert deze giftige man te bereiken?

Nou, hij wil je hart verzachten. Hij wil dat je je alle mooie tijden herinnert die jullie samen hebben gehad in plaats van je te concentreren op hoe hij je pijn heeft gedaan.

Natuurlijk is zijn uiteindelijke doel om je hart opnieuw te breken of gewoon om in je broek te komen.

“Geniet van je tijd met al die andere jongens/meisjes, omdat ze nu je aandacht hebben.”

Je zag dat je vriend de selfie van een of ander meisje leuk vond of je vermoedt dat hij bij zijn vriendinnen is die je niet leuk vindt.

Je zult hem er echter niet naar vragen. En je zult geen volwassen persoon zijn en een logische verklaring eisen.

In plaats daarvan stuur je hem gewoon dit berichtje. Je maakt duidelijk dat je weet wat hij heeft gedaan. Niet alleen dat, je vertelt hem ook dat je niet om zijn aandacht zult wedijveren.

Je geeft hem aan hen zonder een vinger uit te steken, omdat je hem niet waardig vindt om ruzie over te maken.

“Ik hoop dat je een goed leven hebt.”

Je verzendt of ontvangt dit wanneer je uit elkaar gaat. Het beste voor je ex wensen betekent dat je een vriendelijk, goedhartig persoon bent die geen wrok koestert tegen degenen die haar hebben gekwetst.

Dit zou je tenminste zijn als je bedoelingen eerlijk waren. Maar we weten allemaal dat ze dat niet zijn.

Wanneer je dit berichtje stuurt, probeer je de andere persoon alleen maar te vernederen door te laten zien dat jij de betere persoon bent. Je wilt dat ze zich nog schuldiger voelen over alles wat ze je hebben aangedaan.

Je wilt dat ze denken, “O, ik heb dit meisje zo veel pijn gedaan, maar ondanks dat wil ze nog steeds dat ik gelukkig ben.” Wat je er natuurlijk niet aan toevoegt, is, “… maar ik weet dat dat zonder mij onmogelijk zal zijn.”

“Ik hoop dat het het waard was.”

Je zal het nu misschien niet zien, maar mijn hart breken was het niet waard. Mij voor iemand anders verlaten was de grootste fout van je leven.

Je zult de rest van je leven spijt hebben van deze slechte keuze. Je zult om me rouwen en je zult me vroeg of laat missen.

Dit is wat dit giftige berichtje eigenlijk betekent, nietwaar? Als je het stuurt, dan wil je dat de persoon die je pijn heeft gedaan zich slecht voelt over alles wat hij je heeft aangedaan. Je bent hier eigenlijk passief-agressief.

“Als jij het zegt,” is een van de giftige berichtjes

Je bent het duidelijk niet eens met wat hij zegt of je gelooft geen woord dat uit de mond van deze man komt.

Hoe het ook zij, je bent niet van plan om tijd of energie te verspillen aan het omgaan met hem. Je wilt niet dat hij het uitlegt, noch wil je dat jullie ruzie maken. Dus je stuurt gewoon dit berichtje.

In feite betekent het: “Je praat onzin, maar ik laat je met rust, want het kan me niet schelen.”

“Kom langs, laten we persoonlijk praten.”

Wanneer je dit berichtje krijgt, dan kan dit een teken zijn dat de andere persoon een volwassen volwassene is die je problemen persoonlijk wil oplossen.

Als we het echter over je ex hebben, dan verzeker ik je dat zijn bedoelingen niet zo eerlijk zijn. In feite weet deze man dat hij het gemakkelijker zal hebben om je te manipuleren als hij je persoonlijk ziet.

Hij zal naar je glimlachen, je waarschijnlijk beginnen te kussen en voor je het weet, zit je letterlijk en figuurlijk op je knieën.

Aan de andere kant heb je deze techniek waarschijnlijk zelf ook gebruikt. Je weet dat je een fout hebt gemaakt en dat je klaar bent om het goed te maken.

Dus je creëert een romantische sfeer, je tut je op en je wacht tot hij langskomt.

Natuurlijk bespreek je zelden iets, maar hé, je hebt tenminste gekregen wat je wilde, hij is weer van jou.

“App me nooit meer!” * een half uur later* “Dus je hebt echt niets te zeggen?”

11 Giftige Berichtjes Die We Allemaal Hebben Ontvangen Of Verzonden (En Wat Ze Echt Betekenen)

Wanneer je dat eerste appje stuurt, dan wil jij degene zijn die het gesprek beëindigt. Je wilt niets met de andere persoon te maken hebben en jij bent degene die het opgeeft.

Stiekem verwacht je echter dat hij je blijft appen. Je wilt dat hij je smeekt en het laatste wat je wilt, is met rust gelaten worden.

Desalniettemin is dit precies wat hij doet; hij stopt met je te appen. Je kunt niet geloven dat dit gebeurt.

Is dit echt het moment dat deze man heeft besloten om te luisteren naar wat je te zeggen hebt?

Is hij echt bereid om je zonder een gevecht te laten gaan? Zal hij niet op zijn minst proberen de dingen recht te zetten? Je hebt geen andere keuze dan hem voor zijn onverschilligheid aan te vallen.

Om af te ronden:

Ik zou het gelukkigst zijn als ik je kon vertellen om deze spelletjes met giftige berichtjes te laten vallen, maar hé, zowel jij als ik weten dat dat tegenwoordig onmogelijk is. Dat is het tenminste in het begin als je net iemand leert kennen.

Ik hoop dat je een serieuze, gezonde relatie zult vinden waarin jullie allebei volledig eerlijk over je gevoelens zullen zijn en waarin je dergelijke giftige berichtjes niet zult krijgen of sturen.

Tot die tijd, succes en laat de beste man (of vrouw) winnen!