Skip to Content

11 Onmiskenbare Tekenen Van Emotionele Volwassenheid Bij Een Man

11 Onmiskenbare Tekenen Van Emotionele Volwassenheid Bij Een Man

Heb je je ooit afgevraagd wat een man emotioneel volwassen maakt en hoe je emotionele volwassenheid kunt herkennen? Worden ze echt volwassen als ze 43 worden? Is het mogelijk dat dat eerder gebeurt?

Nou, ik kan je met de eerste vraag zeker helpen. Emotionele volwassenheid is bij sommige mannen niet super makkelijk te herkennen, terwijl je het bij sommigen van een kilometer afstand kunt herkennen. Wees gewoon voorzichtig; soms zijn dingen niet zoals ze van veraf lijken.

11 tekenen van emotionele volwassenheid bij een man

Hoe dan ook, als je tenminste een van je vragen beantwoord wilt hebben, dan is hier de lijst met onmiskenbare tekenen dat de man die je leuk vindt (of date) emotionele volwassenheid heeft bereikt. Zet je schrap, dames!

1. Hij is zich bewust van zijn gevoelens en praat er openlijk over

Als je man emotioneel volwassen is, dan zal hij geen problemen hebben om over zijn gevoelens te praten. Hij zal er volledig open over zijn, en hij zal zeker in staat zijn om zijn behoeften te uiten. Als hij niet in de stemming is om te praten, of als hij wat tijd voor zichzelf nodig heeft, dan weet je precies waarom en dan laat hij je niet over dingen nadenken.

Hij zal bij jou kwetsbaar zijn en hij zal niet bang zijn om een traan te laten binnen jullie vier muren. Als je partner in contact is met zijn innerlijke zelf en zich bewust is van zijn gevoelens, dan weet hij hoe hij je op de juiste manier moet behandelen.

2. Hij is niet bang voor (gezonde) conflicten

De meeste mannen proberen voortdurend conflicten te vermijden en wanneer ze uiteindelijk gebeuren, is geen van hen bereid om hun mening te geven. Als de man die je hebt gekozen niet bang is voor conflicten, omdat hij weet dat ze onvermijdelijk zijn in relaties, dan is het een echt teken van emotionele volwassenheid.

Hij zal proberen om het conflict op de best mogelijke manier te navigeren en hij zal ervoor zorgen dat het niet escaleert. Op deze manier zullen je argumenten een positieve impact hebben op je relatie en niet destructief zijn.

3. Hij verbetert zichzelf voortdurend

Zoekt hij voortdurend naar manieren om zichzelf te verbeteren? Misschien is hij online op zoek naar cursussen, is hij verschillende gebieden aan het verkennen, en probeert hij zelf om zich te verbeteren. Als dit als jouw man klinkt, dan heb je een man aan je zijde die emotionele volwassenheid heeft bereikt. Hij is dan zeker een blijvertje!

Geen enkele persoon in deze wereld kan het vermijden om dagelijks nieuwe dingen te leren. Als je man echter naar nieuwe informatie hunkert en hij zichzelf in alle aspecten van zijn leven verbetert… Laat hem dan niet gaan, schat.

4. Hij is empathisch en medelevend

Een man met emotionele volwassenheid kan sympathiseren met anderen en zichzelf in hun schoenen plaatsen. Hij zal nooit oordelen en hij zal eindeloos naar andere mensen luisteren om hen te helpen. Ik durf mijn leven erop te verwedden dat hij niet alleen beleefd gaat vragen naar iemands problemen, maar dat hij ook zijn best zal doen om ze op te lossen.

Als je partner emotioneel volwassen is, dan zal hij actief naar al je behoeften luisteren. Hij zal al die behoeften vervullen die hij kan vervullen. Hij zal niet aan de kant gaan staan terwijl jij uitzoekt hoe je zowel zijn als jouw problemen kunt oplossen.

5. Hij is betrouwbaar en verantwoordelijk

Je weet dat hij iemand is waar je altijd op kunt rekenen. Hij springt erin als je iets nodig hebt en je weet dat hij je niet alleen laat vechten. Hij zal je telefoontje nooit negeren, of te laat komen op jullie date zonder je dat te laten weten.

Als een man emotioneel volwassen is, dan is hij betrouwbaar en verantwoordelijk. Zowel in zijn werk als privéleven. Hij gaat geen beloftes doen die hij niet kan nakomen en hij zal ervoor zorgen dat hij ze op tijd nakomt (als ze tijdgebonden zijn).

6. Hij is geduldig

Van lange rijen in supermarkten word je gek, maar je mannetje is helemaal chill en hij probeert je zelfs te kalmeren. Gaat hij beter met je PMS om dan jij? Soms kunnen mensen hem als koppig beschrijven, omdat hij genoeg tijd neemt om je koptelefoon te ontwarren zonder ze door elkaar te schudden.

Als je partner geduldig is en je leert van hem hoe je geduld moet oefenen, dan heeft hij zeker emotionele volwassenheid bereikt. En nou, hij is de ware voor je, meisje. Hou hem maar.

7. Hij is bereid om verandering te accepteren

Flexibiliteit is een ander teken dat je partner een emotioneel volwassen persoon is. Hij zal geen ophef maken over veranderde plannen, hij zal op die momenten liever compromissen sluiten en met de stroom meegaan. Deze man is zich ervan bewust dat sommige dingen buiten zijn controle zijn, en dat is een uitstekend persoonlijkheidstrekje.

Hij begrijpt dat het leven niet altijd in de richting gaat die hij wil, maar hij is bereid om het te accepteren zoals het is en te proberen er later volledig van te genieten.

8. Hij is dankbaar voor alles wat hij heeft

Hij weet hoe hard hij gewerkt heeft om te komen waar hij nu is. En hij is echt dankbaar voor alles wat hij in het leven heeft. We weten allebei dat hij trots is op die tegenslagen, omdat ze hem hebben geholpen om de persoon te zijn die hij nu is.

Voor hem hebben kleine dingen de grootste waarde. Hij zal een kopje thee op een regenachtige dag wanneer hij thuis werkt meer waarderen, dan dat dure horloge dat je voor jullie jubileum voor hem wilde kopen. Het belangrijkste is dat je kunt zien dat hij dankbaar is dat je in zijn leven bent. Dit is gebaseerd op de manier waarop hij je behandelt.

9. Hij is respectvol en vriendelijk

Een van de belangrijkste tekenen van emotionele volwassenheid bij een man is wanneer hij respectvol is. Hij zal je grenzen respecteren, wat er ook gebeurt. Op deze manier zal hij je ook laten zien hoeveel hij je respecteert en alles wat jullie twee delen.

Je zult het merken aan hoe hij andere mensen behandelt en of hij aardig voor hen is. Als hij de ober terloops vraagt hoe zijn dag was voordat hij de bestelling plaatst of die vrouw complimenteert die als kassier werkt alleen maar om haar te laten glimlachen, dan kun je er zeker van zijn dat hij degene is om te houden.

10. Hij geeft je voldoende ruimte

Ik weet dat je misschien niet vaak nadenkt over ‘tijd voor mezelf’, vooral als je een langdurige relatie hebt, maar we hebben allemaal wat tijd nodig om op te laden. Als je man je genoeg ruimte voor jezelf geeft, dan is hij onmiskenbaar emotioneel volwassen.

Hij weet dat om gelukkig te zijn en van zijn gezelschap te genieten, je wat tijd alleen door moet brengen. Als je het zo wil, dan zal hij je niet storen terwijl je je favoriete boek leest totdat je hem toestemming geeft.

11. Hij onderhoudt connecties met zijn familie en vrienden

Natuurlijk zijn relaties met onze vrienden en familieleden uiterst belangrijk. Een emotioneel volwassen man zal die koesteren en sterk houden. Hij weet dat je door het leven heen je ondersteuningssysteem nodig hebt, en wie is een betere keuze?

Je zult merken hoe hij deze band versterkt als je tijd met hen doorbrengt. Hij zal ook alleen mooie woorden hebben voor elke persoon in zijn sociale kring. En hij zal altijd tijd vinden om met hen om te gaan en hen te helpen.

Dus, als je man op zijn minst een aantal van deze tekenen van emotionele volwassenheid vertoont, dan kan ik je vertellen dat je een geluksvogel bent. Koester wat jullie twee delen en geniet van alles wat hierna komt!