Skip to Content

We Zijn Allebei Giftig: Dus Ik Denk Dat Het Prima Is

We Zijn Allebei Giftig: Dus Ik Denk Dat Het Prima Is

Toen ik jonger was zwoer ik dat ik nooit als mijn ouders zou worden. Ik wist dat ik niet wilde dat mijn relatie er zo uit zou zien. En hier ben ik, bijna twee decennia later, hun verhaal aan het leven. Of in ieder geval iets dat daar erg op lijkt.

Ik hou met elke vezel van mijn wezen van hem, maar ik haat hem soms ook. Ik ga je niet vragen of dat überhaupt mogelijk is, want ik weet het antwoord al.

Over de perfecte relatie dromen was iets wat ik het grootste deel van mijn jeugd heb gedaan. Ik ben een boekenwurm, dus ik leefde een miljard verschillende levens, omdat ik aan mijn realiteit moest ontsnappen. Het was pijnlijk om… mij te zijn. Een meisje uit een gebroken gezin die zichzelf probeert te overtuigen dat ze in orde is.

En dat was ik niet. Dat was ik duidelijk niet.

Een paar jaar geleden las ik een boek genaamd “Het eindigt met ons”. Mijn collega’s hadden die voor mijn verjaardag gekocht, omdat ze wisten dat ik graag lees. Wat ze zich niet eens konden voorstellen is dat ik in dat verhaal terecht zou komen. Niet helemaal, maar ik heb een groot deel van die pagina’s op mijn kindle gemarkeerd.

Het verhaal gaat over een meisje dat in een gewelddadige familie opgroeide, maar ze hield alle dingen die er gebeurde voor zichzelf. De enige persoon die wist wat ze doormaakte was haar vriend. Ik ga je geen spoilers geven, behalve dat ze daar ook in een gewelddadige relatie belandde. Betekent dat dat alle kinderen uit gebroken gezinnen verdoemd zijn?

Nou, twee zaken zijn niet genoeg om de theorie te bevestigen, maar het is een goed begin. Ik weet dat het verhaal fictie is, maar er moet iets zijn waar de schrijver naar kan verwijzen. We schrijven in de meeste gevallen om onze zielen te sussen, dus waarom zou je niet een beetje van jezelf en je verhaal in alles wat je schrijft geven?

Hoe dan ook, mijn vader mishandelde mijn moeder nooit fysiek, maar het gebeurde een paar keer bijna. Ik doe nog steeds alsof ik niet weet wat er tussen hen aan de hand was en hoe ongezond hun relatie was.

Als je het mij vraagt, als een persoon die in een giftig huishouden opgroeide, dan staat mentale mishandeling bovenaan de lijst van verschillende mishandelingen die je kunt doorlopen. De wonden zijn niet zichtbaar en als de persoon niets anders is dan aardig en beleefd tegen anderen, hoe kan dan de stem van het slachtoffer worden gehoord?

Iedereen probeert je te overtuigen dat hij de beste man is die er op deze planeet rondloopt, dus het is niet alleen de misbruiker die je beeld van de realiteit verdraait. Iedereen om je heen staat aan zijn kant.

Mijn moeder, daarentegen, deed niets. Ze overtuigde me ervan dat alles goed was en dat onze kleine familie perfect functioneel was. Maar omdat ze geen actie ondernam tegen haar misbruiker, heeft ze me een paar dingen geleerd.

Als hij boos is dan moet je stil blijven en dan een paar dagen niet met hem praten, omdat je boos bent over zijn uitbarsting. Zij zou echter iets zeggen en de discussie voortzetten. Ik kwam erachter dat mijn techniek beter zou werken.

Ze scholden elkaar uit waar ik bij was, dus ik dacht dat dat een manier was om te praten als je sentimenteel wilt zijn met iemand die je leuk vindt. Natuurlijk begon ik het ook te gebruiken. Ik kon niet begrijpen waarom sommige kinderen op school klaagden toen ik ze dom noemde.

Waarom ik dit allemaal met je deel? Laten we het eindelijk over mij en mijn volwassen relaties hebben.

Dus, opgroeien in een familie als deze, was niet gemakkelijk. Het is duidelijk, dat hoeveel ik ook over perfecte relaties las, ik mijn eigen perceptie ervan had. Als kinderen leren we het meest door voorbeelden, daarom waren ongezonde relaties degenen waar ik door werd aangetrokken.

Ik realiseer me nu een aantal dingen, maar als je het je herinnert, heb ik je al verteld dat ik van hem hou. Elk atoom van mijn ziel schreeuwt zijn naam en elke centimeter van mijn lichaam hunkert naar zijn aanraking. Ik kan niet bij hem wegblijven.

In het begin van onze relatie was alles magisch. We hebben elkaar bij een muziekfestival ontmoet. Na een paar liedjes dicht bij elkaar te hebben gedanst en subtiel met elkaar te hebben geflirt, vroeg hij uiteindelijk om een dans.

Ik kon zijn groene ogen niet weerstaan en de rest is geschiedenis. Hij was lang en knap en al mijn vriendinnen werden gek op hem. We kwamen uit dezelfde stad, ook al zijn we elkaar niet eerder tegengekomen. Ik denk dat het voorbestemd was om naar het buitenland te gaan, om hem te ontmoeten – de man van mijn dromen.

En ik dacht dat hij me niet zou bellen nadat we uit elkaar gingen toen het festival eindigde, ook al had hij mijn nummer gekregen. Ik bedoel, je weet hoe die festivalverhalen meestal eindigen… Maar ik had het mis aangezien hij me belde.

Na een paar afspraakjes, begonnen we een romantische relatie. Al onze vrienden waren opgewonden en we hebben ze samengevoegd. Wij waren de grootste, de luidste en de beste vriendengroep. Iedereen kende ons in de kroeg die we vaak bezochten en wilde met ons optrekken. Ik overdrijf niet, ik zweer het.

Maar geen van hen was zich ervan bewust dat onze relatie verre was van wat het leek. Ik denk dat we allebei een Oscar verdienen voor de rollen die we speelden.

Als we tussen onze vier muren waren, dan spraken we zelden. Of ik was boos op hem en weigerde met hem te communiceren, of hij gooide borden door de woonkamer.

We gaven elkaar voortdurend de schuld van alle slechte dingen die er gebeurden. Er waren momenten van gepassioneerde liefde, maar ze werden meestal door kleine gunsten gevolgd. Als we elkaar niet over de details van onze dag zouden appen, dan zouden er problemen ontstaan.

Ik was verantwoordelijk voor zijn leugentjes, omdat hij dacht dat ik gekwetst zou zijn als hij iets met me deelde. Hij was de reden dat ik al mijn foto’s van mijn socialmedia-accounts verwijderde, omdat hij de hele tijd jaloers was.

Ja, ook al hou ik van hem, ik zie duidelijk de rode vlaggen in onze relatie. Maar we zijn allebei giftig, dus ik denk dat het goed is.