Skip to Content

11 Tekenen Dat Je Partner Je Ten Slechtste Heeft Veranderd

11 Tekenen Dat Je Partner Je Ten Slechtste Heeft Veranderd

Het is volkomen natuurlijk om naarmate de jaren verstrijken als persoon te veranderen. Of om te veranderen nadat je een mijlpaal hebt bereikt – afstuderen, een nieuwe baan, ontslagen worden, naar een andere stad verhuizen, een nieuwe relatie beginnen, ouder worden, enzovoort.

Al die dingen hebben een enorme impact op ons. Ze breken ons misschien, maar ze maken ons daardoor ook sterker.

Alle dingen die ons overkomen, dragen bij aan de ontwikkeling van ons karakter en ze vormen ons tot de mensen die we zouden moeten worden.

Vooral onze romantische relaties. Het is echt verbazingwekkend hoeveel mensen groeien als ze eenmaal verliefd worden op de juiste soort persoon.

Maar wat als die persoon aan je zijde je van binnenuit ten slechtste heeft veranderd? Hier zijn 11 signalen dat je partner je in je relatie ten slechtste heeft veranderd.

11 signalen dat je partner je ten slechtste heeft veranderd.

11 Tekenen Dat Je Partner Je Ten Slechtste Heeft Veranderd

1. Hij heeft je ten slechtste veranderd als je constant klaagt

Als je vroeger een ‘alleen maar rozengeur en maneschijn’ persoon was, maar je merkt (of iemand heeft je erop gewezen) dat je veel begon te klagen, dan is het misschien allemaal aan de persoon te wijten met wie je bent.

Dat kunnen klachten over je relatie zijn, of iets externs – het maakt niet echt uit. Het enige dat telt, is dat je extreem pessimistisch bent geworden.

2. Je kleedt je zoals hij wil dat je je kleedt

Als je je vroeger heel mooi kleedde, nauwsluitende kleding, hoge hakken en korte rokken droeg, je vrouwelijkheid op de best mogelijke manier accentueerde, maar je nu alleen maar sweaters, hoodies en sneakers draagt – omdat je man dat liever heeft – dan heeft hij je zeker ten slechtste veranderd.

“Maar schat, ik wil dat je veilig bent.” Nee, dat wil hij niet. Hij wil je beheersen en je helpen je zelfgevoel te verliezen.

3. Je plaatst alleen foto’s die hij goedkeurt

Hetzelfde geldt voor het plaatsen van content op social media. Als je je vriend om toestemming moet vragen voordat je iets plaatst – of als je helemaal bent gestopt met posten – dan is dat een duidelijk teken van manipulatie.

4. Je doet niet langer dingen die je vroeger leuk vond om te doen

Voordat jij en je partner gingen daten, had je een behoorlijk interessant privéleven en veel leuke hobby’s. Maar nu heb je er geen tijd (of energie) voor, omdat je alleen de dingen doet die hij doet.

5. Je wilt niets zonder hem doen

Tuurlijk, als je met iemand begint te daten, dan is het heel natuurlijk om elke seconde van de dag met die persoon door te willen brengen.

Maar als je het gevoel hebt dat je niets wilt doen zonder dat je vriend in je nek ademt – omdat je hem niet van streek wilt maken – dan ben je zeker veranderd.

Vroeger kon je naar je tandarts gaan zonder dat hij in de wachtkamer zat, weet je nog?

6. Je hebt je vrienden al heel lang niet meer gezien

Heb je al die maffe tradities die je vroeger met je vrienden had volledig losgelaten? Wanneer was de laatste keer dat je met hen een etentje hebt gehad, naar de bioscoop of een bar bent geweest? Weet je het überhaupt nog?

Natuurlijk moet je partner je prioriteit zijn, maar het is verkeerd om omwille van je relatie je vriendschappen te verwaarlozen.

7. En als je met je vrienden omgaat, dan praat je alleen over hem

En als je wat ruimte maakt in je drukke partner-dominante schema voor je vriendinnen, dan is het bijna alsof je niets anders hebt om over te praten dan hem.

“Mijn vriend dit, mijn vriend dat…” als je dat blijft herhalen, dan wordt dat de beste manier om je vrienden te irriteren. Wat is er met je interesses, doelen, dromen gebeurd? Waarom heb je niets anders om over te praten?

8. Je bent niet langer ambitieus of productief als het om je werk gaat

Omdat je partner het middelpunt van je aandacht is geworden, heb je al je energie op hem gericht.

Door dit te doen, ben je steeds minder gaan geven om alles wat met je werk te maken heeft – een bepaald project, werken aan een promotie, iets met je collega’s doen, deelnemen aan teambuildings, enzovoort.

Het is alsof je niet meer zo gepassioneerd bent over alles wat met jou te maken heeft als vroeger.

Ja, liefde en werken aan het opbouwen van je relatie en het leven met je partner is van groot belang, maar werken aan het opbouwen en verbeteren van jezelf ook. Je moet gewoon alles kunnen balanceren.

9. Je bent begonnen met het kijken naar sport

11 Tekenen Dat Je Partner Je Ten Slechtste Heeft Veranderd

Begrijp me niet verkeerd, sport is geweldig en vrouwen kunnen er ook naar kijken! Maar als je er alleen naar kijkt omdat hij het je heeft verteld, dan is dat een probleem.

Mijn vriendin had vroeger een relatie waarbij haar partner haar niet toestond om naar haar favoriete tv-programma’s te kijken. In plaats daarvan moest ze altijd naar zijn favoriete voetbalteam kijken als er een wedstrijd was.

En hij werd zelfs boos als ze er niet zo gepassioneerd over was als hij wilde dat ze was. Ongelooflijk, niet?

10. Hij heeft je ten slechtste veranderd als je niet eens meer weet wat je in je leven wilt

Voordat je met je huidige partner begon te daten, had je doelen en dromen voor jezelf, toch? Wilde je op tijd afstuderen, je ouders helpen hun huis te renoveren, door Europa reizen of een eigen bedrijf starten?

Maar nu, met hem aan je zijde, herinner je je die dromen niet eens meer. Het is alsof ze nooit hebben bestaan. Het enige wat je in je leven wilt doen, is een perfecte partner voor hem zijn en hem gelukkig en tevreden maken. Wat een schande…

11. Hij heeft je ten slechtste veranderd als je je vonk bent verloren

We zeggen meestal dat iemand zijn vonk heeft verloren wanneer twee mensen niet langer verliefd op elkaar zijn.

Maar als je het gevoel hebt dat je je eigen vonk hebt verloren – dat gevoel dat in jezelf zit dat je de persoon heeft gemaakt die je was – dan weet je dat je jezelf met de verkeerde mensen omringd.

Hoe diep je ook van je partner houdt, als hij je van binnen verandert en elke dag je vreugde steelt, onthoud dan alsjeblieft: het is het niet waard.

Je bent je eigen grootste investering en kostbaarste prijs – je moet jezelf op die manier gaan behandelen.