Skip to Content

5 Tekenen Dat Hij Je Probeert Te Manipuleren In Een Relatie

5 Tekenen Dat Hij Je Probeert Te Manipuleren In Een Relatie

Luister niet naar wat andere mensen je vertellen – manipulatie is een vorm van misbruik. Op het moment dat je begint te vermoeden dat een man je probeert te manipuleren in een relatie, is het tijd om te gaan. Dit is geen rode vlag die je kan negeren, en het kan later in je relatie tot ernstige problemen leiden.

We hebben allemaal een vriendin gehad die uitging met een man die we haatten. Maar het leek alsof ze volledig blind was voor alle waarschuwingssignalen. Als die vriendin je nu waarschuwt voor je partner, moet je misschien naar haar luisteren.

Het is gemakkelijk om emotionele manipulatie te herkennen wanneer het gebeurt met de mensen van wie je houdt. Als je echter in dezelfde schoenen staat, lijkt het bijna alsof je blind bent geworden. De zorgen van je partner, kleine cadeautjes en die van ‘Ik hou van jou’ (die iets te snel gebeuren) kunnen lijken alsof hij niet is zoals andere jongens.

En dat klopt, dat is hij waarschijnlijk niet. Sterker nog, de kans is groot dat hij nog erger is dan zij. Er is een dunne lijn tussen controle en liefde. Maar niemand zou in een situatie moeten verkeren waarin ze de een voor de ander verwarren. Het is een heel ander soort liefdesverdriet.

Gelukkig zijn de tekenen van manipulatiemeestal al te zien voordat je met je nieuwe partner gaat daten.

Sommige jongens kunnen je zelfs manipuleren om met ze te daten, ongeacht hoeveel je denkt dat je ze kunt weerstaan. Ben je ooit uitgegaan met een man die je nooit echt leuk vond, maar je bent toch op de een of andere manier in een relatie met hem beland?

Ik zeg het je niet graag, maar hij wist waarschijnlijk wat hij deed. Meestal merk je dat je nooit geniet van dit soort relaties, maar toch blijf je. Dat wil zeggen, totdat je wakker wordt uit de waas en ziet hoe uitgeput, verloren en afhankelijk je bent vanwege de persoon die je in de eerste plaats niet eens leuk vond!

Daarom is het belangrijk om de tekenen van iemand manipuleren in een relatie al vroeg in je dating fase op te merken. Zodat je stand kunt houden tegen alle liefdesbombardementen en slachtofferspelletjes.

Laten we eens kijken wat de meest voorkomende tekenen van manipuleren in een relatie zijn, zodat je je roze bril op tijd kunt afzetten.

1. Hij neemt jouw veilige plek over

Luister, het eerste dat je altijd moet doen, is grenzen stellen.

  1. Je wilt je vrije tijd.
  2. Je moet je op jezelf richten.
  3. Je wilt niet elk moment met hem doorbrengen terwijl hij wegrot in zijn of jouw appartement.
  4. Je spullen moeten jouw spullen blijven.

En dit is nog maar de basis. Het maakt niet uit of je maar een paar dates hebt gehad of al een paar maanden aan het daten bent. Je mag jezelf nooit verliezen in je relatie. Dat betekent dat je je veilige ruimte veilig moet houden.

Als de man die je ziet je wil manipuleren in een relatie, zal hij je waarschijnlijk helemaal voor zichzelf willen hebben. Dat betekent dat hij zal proberen je opgesloten te houden, elk wakker moment met je door te brengen en je nooit dingen alleen laat doen. Op die manier begin je jezelf langzaam te verliezen en begin je afhankelijk van hem te worden. Terwijl je geen andere oplossing ziet dan te beginnen met daten.

2. ‘Hij houdt van je’ na de tweede date?!

Nee, de man met wie je twee dates hebt gehad, houdt niet van je. Hij zal je misschien leuk vinden, maar liefde is zeker geen optie, hoe vaak hij het ook herhaalt. Hij wil je het laten geloven, zodat je je het meest speciale meisje ter wereld kunt voelen omdat je hem zo gemakkelijk hebt laten vallen.

Hoewel je geliefd zou moeten voelen, is dit niet de manier. Jongens die je willen manipuleren in een relatie lijken altijd nogal wat stappen in hun relaties over te slaan. Ze worden veel te snel te veel. Hij zou je zelfs zijn vriendin kunnen noemen zonder je ooit te vragen dat te zijn.

Herinner jezelf eraan wie je bent en laat hem ervoor werken, meid! En onthoud altijd – je bent niet verantwoordelijk voor de gevoelens van niemand anders dan die van jezelf, en het is oké dat je niet hetzelfde voelt als hij.

3. Hij is constant het slachtoffer

Als er iets is waar mannen die je willen manipuleren in een relatie goed in zijn, dan is het het slachtoffer spelen. Ongeacht de situatie, ze zullen altijd een manier vinden om het jouw schuld te maken. Nee, het maakt niet uit hoe je je voelt over wat er is gebeurd. Het is jouw schuld, dus je moet een manier vinden om het beter te maken.

Als je van streek bent – het is jouw schuld dat je zo gevoelig bent, als ze van streek zijn – is het jouw schuld dat je ze zo hebt laten voelen. Je kunt nooit winnen, dus probeer het niet eens. Ga gewoon bij het eerste teken van dit gebeuren en laat het niet je toekomst worden.

4. Hij wil je in een relatie manipuleren en zijn onzekerheden worden jouw probleem

Een onzekere man zal alles doen, behalve toegeven dat hij onzeker is en eraan werken. Vaak ben je het slachtoffer van zijn onzekerheden. Zo zul je langzaam maar zeker merken dat je je leven aanpast om zijn kleine gevoelens niet te kwetsen.

Je kunt deze dingen al opmerken voordat je officieel wordt, en ze kunnen zelfs de reden zijn dat je gaat daten. Hij is onzeker over het feit dat je hem niet leuk vindt – dus begin je hem te vertellen hoeveel je doet, hij is onzeker over het feit dat je weggaat. Dus blijf je, om hem geen pijn te doen. Vroeg of laat zul je er gewoon zijn om zijn gevoelens niet te kwetsen en de jouwe volledig te negeren.

5. Je begint je gezond verstand en onafhankelijkheid in twijfel te trekken

Soms is het onmogelijk om deze dingen op te merken als alles zo snel gaat. Je zou zelfs aan jezelf en je gevoelens kunnen gaan twijfelen. Is er iets mis met je omdat je je niet hetzelfde voelt als hij? Ben je echt zo gevoelig? Waarom hangt je humeur af van hoe hij zich voelt?

Een emotionele manipulator wil dat je deze twijfels hebt, zodat hij ze tegen je kan gebruiken. Je gebrek aan vertrouwen in jezelf en je onafhankelijkheid is een perfecte gelegenheid voor hem om dichter bij je te komen. Binnen de kortste keren zit je in een relatie die je niet eens wilde, met een man die je niet eens leuk vindt.