Skip to Content

8 Manieren Om De Persoon Te Worden Die Elke Narcist Zal Afstoten

8 Manieren Om De Persoon Te Worden Die Elke Narcist Zal Afstoten

Het is moeilijk om je voor te stellen dat iemand iemand zou willen worden waar mensen door worden afgestoten.

Als je echter het ongenoegen hebt gehad om narcisten in je leven tegen te komen, dan is het te begrijpen waarom je nooit meer op hun radar zou willen verschijnen. En een narcist zal willen afstoten.

Hier zijn 8 manieren die je kunnen helpen te leren hoe je jezelf tegen giftige mensen kunt beschermen. En een persoon kunt worden die een narcist zal afstoten.

8 manieren om iemand te worden die een narcist zal afstoten

8 Manieren Om De Persoon Te Worden Die Elke Narcist Zal Afstoten

1. Concentreer je eerst op je zelfvertrouwen

Over het algemeen voelen narcisten zich meer aangetrokken tot mensen die niet zo zelfverzekerd zijn.

Ze HOUDEN van mensen wiens onzekerheden de overhand hebben, omdat ze niet zoveel hoeven te doen om hen te beheersen en macht over hen te krijgen.

Dit is de reden waarom het eerste waar je aan moet werken – als je iemand wilt zijn die een narcist zal afstoten – dan is het om aan je zelfvertrouwen te werken en een sterk gevoel van eigenwaarde te ontwikkelen.

Om dit te doen, maak je eerst een lijst met al je sterke punten. Zet op een stuk papier alles waarvan je weet dat je er goed in bent en alle kwaliteiten die je bezit.

Zoals goed zijn in het oplossen van problemen, schilderen, dansen, of aardig zijn, medelevend, grappig, enzovoort.

Zodra je je lijst hebt voltooid, zorg er dan voor dat je deze dagelijks leest, of wanneer je je zelfbewust voelt over jezelf.

2. Iets wat een narcist zal afstoten is je eigen emoties erkennen

Een andere stap die je moet nemen om je zelfvertrouwen op te bouwen, is om te stoppen met het prioriteren van de behoeften en emoties van anderen boven die van jezelf.

Wanneer je de neiging hebt om je eigen behoeften en emoties te negeren, dan maak je van jezelf een menselijke magneet voor narcisten.

Ze houden ervan om zich met mensen te voeden die zichzelf voortdurend verwaarlozen om iemand anders ten goede te komen. En ze gebruiken ze vaak in hun eigen voordeel.

Werk eraan om dit te voorkomen aan het erkennen van je eigen emotionele toestanden. Vraag jezelf elke keer dat je iets voelt af, “Welke emotie is dat?”, “Wat heeft het veroorzaakt?” en “Wat moet je doen om ermee om te gaan?”

Door emotioneel intelligenter te worden en af en toe prioriteit aan jezelf te geven, ben je meer gesynchroniseerd met je innerlijke zelf en dus natuurlijk zelfverzekerder.

3. Accepteer jezelf zoals je bent en werk aan zelfverbetering

Het is absoluut cruciaal voor je om jezelf te accepteren zoals je bent. Maar ook om op alle gebieden waar je het gevoel hebt dat je tekortschiet aan verbetering te werken.

Als je dit doet, dan zal dit wonderen doen voor je zelfrespect en een geweldig afweermiddel voor narcisten zijn.

Het opbouwen van vertrouwen kost soms tijd, dus het is prima om “te doen alsof totdat je het hebt.” Het goede aan zelfvertrouwen is dat niemand kan zien of het wel of niet echt is.

Zelfs de narcisten om je heen niet.

4. Probeer om altijd kalm en beheerst te blijven

Het beschermen van je vrede ten koste van alles is een must als het je doel is om narcistische mensen in je leven te vermijden.

Het is daarom belangrijk om te leren hoe je kalm en beheerst kunt blijven. En hoe je in het bijzijn van andere mensen je geduld niet verliest.

Want als je moeite hebt om te ontspannen en jezelf in uitdagende situaties te kalmeren, dan kan elke narcist dat als je zwakte zien.

En als een geweldige kans voor hem om de controle over je over te nemen.

Leer daarom kalm te zijn in de aanwezigheid van andere mensen. En streef er altijd naar om ongestoord over te komen.

Beoefen thuis yoga, diepe ademhaling of meditatie en kijk hoe je innerlijke zelf prioriteit begint te geven aan je vrede.

5. Leer hoe je de gevoelens van anderen van die van jezelf kunt scheiden

8 Manieren Om De Persoon Te Worden Die Elke Narcist Zal Afstoten

Als je worstelt met een laag zelfbeeld, dan zoek je waarschijnlijk ook regelmatig validatie en goedkeuring van andere mensen.

Deze sterke behoefte om gevalideerd te worden, dwingt je meestal om je met de emoties van andere mensen te identificeren. En het dwingt je om dingen te doen om ze zich beter te laten voelen.

Houd er rekening mee dat dit je het perfecte doelwit voor elke narcist maakt. Het is daarom cruciaal dat je stopt met het internaliseren van de gevoelens van andere mensen.

En leert hoe je ze van de jouwe kunt scheiden.

De volgende keer dat je bijvoorbeeld merkt dat iemand in je omgeving boos of overstuur is, herinner jezelf er dan aan dat jij er niet verantwoordelijk voor bent dat ze zich zo voelen. En dat die emoties helemaal van hen zijn.

6. Iets wat een narcist zal afstoten is onvoorspelbaar zijn en grenzen leren stellen

Narcisten haten mensen die goed zijn in het vaststellen van hun grenzen en die zich eraan houden. Ze houden ook niet van mensen die weten hoe ze hun donkere kant moeten gebruiken om zichzelf tegen narcistische manipulaties te beschermen.

Deze mensen reageren op het doodzwijgen door een narcist door daadwerkelijk van het moment van stilte en volledig ongestoord te zijn te genieten.

Als een narcist probeert om ze jaloers te maken, dan vervelen deze mensen zich en dan gaan ze achter iemand anders aan.

Hun gedrag is voor narcisten erg onvoorspelbaar en ze lijken hen niet te kunnen doorgronden. Deze mensen zijn volledig zelfbewust en plaatsen hun ego altijd boven dat van de narcist.

Ze staan gewoon niet toe dat iemand ze onder controle heeft. Dus als het je doel is om een narcist in je leven af te stoten, streef er dan naar om zo te zijn.

7. Geef nooit blijk van interesse in kortetermijnrelaties

Eén ding is zeker: narcisten zijn geen partners voor de lange termijn. Ze houden van kortetermijnrelaties.

Omdat ze meer geïnteresseerd zijn in zichzelf en hun eigen behoeften dan in de behoeften van hun partner.

Ze houden van de opwinding van de jacht. En ze houden ervan om constant lof en bevestiging van nieuwe mensen te krijgen.

Dus als iemand je benadert met een suggestie om een informele affaire aan te gaan, weiger dan vriendelijk en verander van onderwerp.

De kans dat je een narcistisch persoon afwijst, is in feite erg groot.

8. Zorg er bij het voeren van een gesprek voor dat je iemand anders complimenteert

En tot slot, als je met iemand praat die nieuw is, en ze beginnen hun prestaties met je te delen. Zorg er dan voor dat je ze geen direct compliment geeft.

Nu zeg ik niet dat je onbeleefd moet zijn. Maar wees gewoon op je hoede en complimenteer iemand anders, gewoon om te zien wat voor reactie je krijgt.

Het is belangrijk dat je onverschillig over zijn reactie lijkt te zijn. Alsof je hem niet eens hebt gehoord, omdat je nog steeds over die acteur/zanger aan het dagdromen bent.

Of, als de narcist zegt dat hij veel aantrekkelijker is, dan kun je antwoorden met, “Oh, het is schattig dat je dat zou denken.”

Door dit te doen, zul je erg afwijzend en ook enigszins narcistisch overkomen. Wat een andere eigenschap is die narcisten afstotend vinden.

Deze methode is lastig, omdat het veel andere mensen kan afstoten, niet alleen narcisten.

De meerderheid van de mensen die geen narcistische eigenschappen hebben, vinden het meestal niet erg als iemand het niet met hen eens is, omdat ze in staat zijn om met verschillende meningen om te gaan zonder gedwongen te zijn om zichzelf met iemand anders te vergelijken.