Skip to Content

13 Tekenen Dat Je Een Onvolwassen Relatie Hebt

13 Tekenen Dat Je Een Onvolwassen Relatie Hebt

Als je al heel lang een relatie hebt, hoeft dat niet te betekenen dat je een volwassen relatie hebt. Je relatie kan onvolwassen zijn zonder dat je het zelfs maar beseft.

Een ‘onvolwassen relatie’ wordt beschouwd als een relatie die geen balans heeft tussen liefde, respect en gemeenschapsgevoel.

Een volwassen relatie is een soort relatie die een leven lang kan duren. Het gebeurt tussen twee personen die van elkaar houden maar ook weten te functioneren met iemand anders naast hun zijde.

Als je egoïstisch bent en andere gevoelens de liefde laat domineren, dan zul je nooit een volwassen relatie hebben.

Een onvolwassen relatie zal waarschijnlijk niet blijvend zijn.

13 Tekenen Dat Je Een Onvolwassen Relatie Hebt

Het is een relatie die meestal na ongeveer zes maanden eindigt. Alles meer dan dat is een wonder.

Als je het beste voor jezelf wilt en als je echt liefde wilt voelen, dan moet je jezelf nooit in een relatie als deze laten zitten.

Je moet wachten op de man die je nooit zal laten stressen over je relatie.

Je zou bij iemand moeten zijn die je echt ondersteunt en je ertoe aanzet om de beste versie van jezelf te zijn.

Dat is een teken dat je relatie echt volwassen is. Het is eigenlijk triest hoe volwassen relaties zo zeldzaam zijn. Maar dat betekent niet dat ze niet bestaan. Het betekent dat je geduld moet hebben om er een te bouwen.

Als je niet weet of je relatie onvolwassen is of niet, kom je er gemakkelijk achter. Lees deze tekens en kijk of deze dingen echt gebeuren in uw relatie. Als dat zo is, dan is je relatie zeker niet volwassen genoeg.

1. Jullie maken constant ruzie

Niemand die een volwassen relatie heeft, is echt bereid om de hele tijd te vechten. Als zelfs het kleinste ding een reden kan worden om ruzie te maken met iemand van wie je houdt, hoe kan het dan ‘liefde’ worden genoemd?

Als je echt van iemand houdt, zul je niet zo veel met diegene kunnen vechten. Je zou moeten weten hoe je je gevechten moet kiezen. Iets dat het niet waard is om voor te vechten, moet volledig worden genegeerd.

Partners in een onvolwassen relatie zullen zich niet realiseren dat vechten geen teken van liefde is – het is eigenlijk een teken dat je niet met elkaar overweg kunt en dat je niet weet hoe je met elkaar moet communiceren.

2. Je hebt een onvolwassen relatie als er veel sprake is van jaloezie

Belt hij om je te controleren? Kijk je of hij de foto’s van andere meisjes leuk vindt op sociale media? Laatste nieuws – uw relatie is niet gebaseerd op vertrouwen.

Een relatie die niet gebaseerd is op vertrouwen is een onvolwassen relatie. Als je er niet op vertrouwt dat hij van je houdt en dat je het enige meisje in zijn leven bent, wat doe je dan met hem?

Als hij je niet vertrouwt dat je hem niet bedriegt, wat doet hij dan met jou? Het is niet alleen onvolwassen, het is ook niet logisch. Als je iemand niet kunt vertrouwen die er in welke situatie dan ook voor je zou moeten zijn, dan heb je geen reden om bij hem te zijn.

3. Jullie hebben geen idee over jullie toekomst

Als je jezelf niet de rest van je leven met hem kunt zien doorbrengen, dan is je hele relatie voor niets. Je verspilt gewoon je tijd.

Als je in het moment leeft en je toekomst niet samen plant, dan is dat een teken dat je er geen zult hebben.

4. In een onvolwassen relatie hebben jullie nooit een serieus gesprek

Stellen die serieuze gesprekken voeren over elk onderwerp dat hen interesseert, zijn de paren die bij elkaar blijven. Als je op intellectueel niveau contact maakt met iemand, zal niets je uit elkaar kunnen halen.

Het betekent niet alleen dat je een vriend hebt, maar je zult ook een vriend in hem hebben. Als je niet kunt zeggen dat je vriend ook je vriend is, dan is je relatie beslist onvolwassen.

5. Jullie laten je allebei leiden door je ego

Je zou kunnen zeggen dat je van hem houdt en vice versa, maar je kunt het nooit helemaal aan elkaar laten zien. Dat komt omdat je je hart nooit de weg laat wijzen.

Je ego heeft de leiding over alles wat je doet en zegt. Je ego zal je nooit toestaan om eerst ‘ik hou van je’ en ‘het spijt me’ te zeggen. Maar een persoon die echt verliefd is, zal zijn trots kunnen inslikken en deze woorden eerst kunnen zeggen.

6. Niemand biedt ooit excuses aan

13 Tekenen Dat Je Een Onvolwassen Relatie Hebt

Wat je elkaar ook hebt aangedaan, niemand zal zeggen: ‘Het spijt me’. Natuurlijk, het is heel moeilijk om toe te geven dat je iemand bent die te trots is om deze woorden te zeggen.

Maar, zoals al gezegd, het ego kan liefde niet in de weg staan. Het maakt niet uit hoe trots je bent – je zult de persoon van wie je houdt nooit ergens onder laten lijden.

Je zult proberen een manier te vinden om je excuses aan te bieden. Als niemand zich ooit verontschuldigt in jullie relatie, dan zijn jullie niet alleen allebei trots, maar ook egoïstisch en onvolwassen.

7. In een onvolwassen relatie doe je moeite om elkaar dwars te zitten

Dus als er geen reden is om te vechten, moet je er een verzinnen, toch? Het voelt alsof de enige manier waarop je kunt laten zien dat je om iemand geeft, is door jaloers te zijn en de hele tijd met hem te vechten.

Vechten is geen teken van liefde, vooral niet als je het expres doet.

8. Jullie gaan nooit met een groep uit

Jij hebt jouw vrienden en hij de zijne. Dat is goed. Maar je gaat nooit samen op pad in een groep. Het is niet dat je je voor elkaar schaamt, maar het is dat je niet weet hoe je je als koppel moet gedragen.

En waarschijnlijk is er een kleine kans dat je bang bent dat je niet genoeg vrijheid hebt om helemaal jezelf te zijn tegenover je vrienden. Dit is een teken met een rode vlag dat geen van jullie klaar is om je aan de ander te binden.

9. Jullie proberen elkaar constant te veranderen

Als je constant probeert elkaar te veranderen en elkaar te vertellen wat ze moeten doen, dan is dat zeker niet de bedoeling. Een volwassen relatie gaat niet over veranderen, maar over accepteren.

Je moet je partner accepteren zoals hij werkelijk is en zijn tekortkomingen respecteren. Niemand is perfect. Hij kan niet perfect zijn en jij ook niet. Maar je kunt door elkaar worden bemind als je weet hoe dat moet.

10. In een onvolwassen relatie is liegen aan de orde van de dag

Je gaat uit met je vrienden en liegt erover tegen je vriendje met de houding: ‘Het is beter om te liegen omdat ik bang ben dat hij naar die plek komt en mijn hele nacht verpest’.

Waarom ga je uit met iemand die je dagen of nachten zou willen verpesten? Is het nu echt nodig om tegen elkaar te liegen, waarom doen jullie dat?

Waarom kun je geen normaal en eerlijk gesprek voeren, zodat je elkaar kunt vertellen wat je dwars zit? Je kunt het niet doen omdat je een volledig onvolwassen relatie hebt opgebouwd.

11. Jullie hebben het constant over het verleden

Stop met heen en weer te gaan en laat het verleden in het verleden blijven. Als je je exen van tijd tot tijd ter sprake brengt, betekent dit dat je jaloers op ze bent. Je bent jaloers dat een ander meisje eerder bij je vriendje moest zijn dan jij.

Hij is jaloers dat je ex-vriend je misschien probeert terug te winnen. En nu zijn jullie allebei vol wrok en woede jegens elkaar omdat jullie niet elkaars eerste zijn. Denk er over na.

Hoe kan een relatie vol wrok volwassener zijn dan een relatie vol liefde en steun?

12. In een onvolwassen relatie komt verbaal misbruik voor

13 Tekenen Dat Je Een Onvolwassen Relatie Hebt

Jullie ruzies kunnen snel escaleren. Ze hebben de neiging om zonder reden erg dramatisch te zijn. En terwijl je vecht, denk je niet na over hoeveel je van deze persoon houdt en hoe je je problemen wilt oplossen.

In plaats daarvan kijk je naar hem alsof hij je grootste vijand is. Hij noemt jou namen en jij noemt hem namen. Dat is geen teken van liefde. Dat is een teken van een onvolwassen relatie vol verbaal geweld die niet acceptabel zou moeten zijn.

13. Jullie denken allebei eerst aan jezelf

Een relatie gaat over het geven van liefde en het terugkrijgen ervan. Als jullie allebei liefde niet boven iets anders stellen, dan ben je zeker niet klaar om een relatie aan te gaan en van iemand te houden.

Egoïstisch zijn, niet laten zien hoeveel je van iemand houdt en verwachten dat je relatie alleen gebaseerd zal zijn op de dingen waar je van houdt – dit is niet het recept voor een gezonde relatie.

Eigenlijk is het het perfecte recept voor een onvolwassen relatie die nooit zal lukken.