Skip to Content

15 Betaalbare Ideeën Voor Een Avondje Uit Met Je Vriendinnen!

15 Betaalbare Ideeën Voor Een Avondje Uit Met Je Vriendinnen!

Er gaat niets boven een avondje uit met je beste vriendinnen!

Tegenwoordig heeft iedereen een werkweek van 40 uur of is huismoeder en daarom hebben we allemaal wel behoefte aan een break en willen we ook eens tot rust komen en lekker een avondje te stappen in de stad met onze beste vriendinnen!

Zijn jullie het daar niet mee eens, dames?

Dat we een druk leven leiden betekent nog niet dat we onszelf, onze vriendschappen en behoefte aan plezier moeten verwaarlozen!

Hoe dol we ook op ons werk zijn, op onze gezinnen en onze mooie, chaotische levens, voelen we soms gewoon alleen even de behoefte om ons hoofd leeg te maken en een nacht plezier te maken, ons hedonistisch te gedragen en lekker tijd met onze vriendinnen door te brengen.

Maar in plaats van dat we naar lokale kroegen gaan en elke avond van dezelfde setting genieten als je uitgaat (iets waar je zelden tijd voor hebt, toch?) moet je een aantal van deze fantastische en goedkope alternatieve ideeën uitproberen om een beetje te blijven variëren!

Spreek af met je vriendinnen en bespreek deze leuke nieuwe ideeën en bepaal waar jullie mee zouden willen beginnen.

Zorg dat jullie elk weekend aan een nieuwe topactiviteit kunnen besteden!

Je zal niet alleen lekkerder in je vel zitten, maar je zal je honderd procent frisser en gemotiveerd voelen gedurende de week omdat je weet hoeveel plezier je te wachten staat!

Hieronder kun je een aantal fantastische ideeën vinden voor je volgende avondje uit, bepaal waar jullie mee willen beginnen en heb vooral veel PLEZIER! 

1. Een knus nieuw restaurant

15 Betaalbare Ideeën Voor Een Avondje Uit Met Je Vriendinnen

Nieuwe restaurants verkennen wanneer je niet eens weet of je het eten lekker zal vinden is een riskante keuze voor een date (want je wilt meestal de beste indruk achterlaten), dus neem in plaats daarvan je vriendinnen mee!

Het zal zo gezellig zijn en je zal niet de druk voelen om beleefd en aardig over te komen als je het uiteindelijk helemaal niks vindt.

Je zal gewoon lekker lachen met je vriendinnen en eten delen; jullie proberen erachter te komen wat iedereen lekker vindt.

Het is een nieuwe setting met nieuwe gerechten en een nieuwe ervaring die jullie hebben meegemaakt en jullie zullen het er maandenlang over hebben, ongeacht hoe het daar verloopt, want het zal zeker niet saai zijn met de vrouwen van wie je zoveel houdt.

Niemand snapt jou zoals zij jou snappen en daarom is het een win-winsituatie! Je vindt het misschien wel GEWELDIG eten en het kan zelfs een wekelijks uitje voor jullie worden. Super leuk!

2. Sportwedstrijden (hoor me even aan)

15 Betaalbare Ideeën Voor Een Avondje Uit Met Je Vriendinnen

Oké, je bent misschien niet de grootste sportfan in de wereld (als je dat wel bent is het des te beter), maar je kunt het evengoed enorm naar je zin hebben!

Roep de meiden bij elkaar, zorg dat je er tiptop uitziet, doe die sexy nieuwe rode lippenstift op en regel wat kaartjes voor een basketbalwedstrijd.

Zelfs als je geen fan bent kun je evengoed van de partij zijn, lekker eten halen en genieten van het uitzicht!

Het zal geweldig zijn.

Misschien begin je de sport zelfs te waarderen, maar als dit niet zo is zie je er evengoed uit als een godin, ben je gezellig met je beste vriendinnen weg, eet je lekker en kijk je toe terwijl lange knappe mannen het tegen elkaar opnemen. Helemaal niet verkeerd, toch?

Je kunt eigenlijk alles leuk maken. Je hebt alleen je crew nodig en dan kan het feest beginnen!

3. Cocktailbars 

15 Betaalbare Ideeën Voor Een Avondje Uit Met Je Vriendinnen

Misschien ga je zo nu en dan al naar bars, maar je kunt het leuker maken door daar wat in te variëren!

Vind een nieuwe bar die pas open is of kies een top vijf die jullie het leukste vinden en bezoek elk weekend een van deze vijf tot jullie weten welke jullie het leukste vinden.

Het punt is dat je iets nieuws probeert en je van de ervaring geniet, van de ‘jacht’. Er zal eerlijk gezegd waarschijnlijk geen bar zijn die je niet leuk vindt.

Je moet gewoon af en toe wat variatie aanbrengen en nieuwe opties vinden voor als je los wilt gaan zonder dat iemand je herkent!

Ga los op een nieuwe locatie die niet erg dichtbij je woonplaats is en je zal je niet druk hoeven te maken wie wat gezien heeft als jullie echt van de kaart zijn.

4. Karaoke

15 Betaalbare Ideeën Voor Een Avondje Uit Met Je Vriendinnen

Moet ik je überhaupt overhalen om dit te doen?

Wie houdt er nou niet van karaoke als hij aangeschoten is en gezellig met zijn vrienden uit is?

Wat is er nou beter dan half dronken zijn en alles grappig te vinden omdat je het zo naar je zin hebt als je met de juiste groep in een karaokebar staat!

Je hebt alleen maar een microfoon nodig, een langzaam liedje van Whitney, je meiden en je gaat er helemaal voor!

Doe alsof je Grammy wilt winnen en doe de uitvoering eer aan.

Je zal het zo ontzettend naar je zin hebben en dat is het hele idee hierachter. Ga ervoor en zorg dat je een fantastische avond hebt!

5. Doe een lesje paaldansen

15 Betaalbare Ideeën Voor Een Avondje Uit Met Je Vriendinnen

Geef jezelf kracht door deze geweldige nieuwe en sexy hobby aan te leren!

Dit is iets wat je waarschijnlijk nooit hebt overwogen omdat het een beetje té en een beetje te riskant is… maar je weet niet of je het leuk vindt als je het nog nooit geprobeerd hebt!

Geef het in ieder geval de kans. Zorg dat je het naar je zin hebt, neem je meiden mee en word misschien wel verliefd op deze tijdloze kunstvorm.

Het is in ieder geval een leuke nieuwe ervaring waarover je het met elkaar kunt hebben en waar jullie om kunnen lachen.

6. Gedraag je als toerist in je eigen stad

15 Betaalbare Ideeën Voor Een Avondje Uit Met Je Vriendinnen

Stel je voor dat je nicht een paar dagen bij je kwam logeren; waar zou je haar mee naartoe nemen en wat zou je doen?

Doe deze dingen dan met je vriendinnen.

Doe alsof dit de eerste keer is dat je hier bent, regel een plattegrond en verken de interessantste bezienswaardigheden die je stad te bieden heeft!

Misschien ontdek je zelfs toffe dingen en opties waarvan je niet eerder op de hoogte was.

Het zal super leuk, informatief en avontuurlijk worden!

Je zal een weekend lang toerist spelen en zoveel dingen die je nooit eerder gedaan hebt uitproberen dat je je ook echt toerist voelt!

Het is een perfecte manier om het leuk te hebben en veel door de stad te wandelen en dat is natuurlijk altijd goed voor je.

Het is een gezonde activiteit en gewoon heel erg leuk. Ik ben ook van de partij!

7. Kookles

15 Betaalbare Ideeën Voor Een Avondje Uit Met Je Vriendinnen

Zelfs als je goed kunt koken is het altijd een goed excuus om de deur uit te gaan en samen met je vriendinnen iets nieuws en leuks te leren!

Het is gewoon echt geen verkeerd idee. Eten, vrienden en even wat tijd zonder je kinderen of echtgenoot, super!

We houden allemaal van ons gezin, maar soms hebben gewoon echt behoefte aan wat tijd voor onszelf, daar is niks mis mee.

Schrijf je dus in voor een kookles en leer hoe je heerlijke nieuwe gerechten kunt maken voor jou en voor je gezin! Iedereen wint.

8. Pretpark

15 Betaalbare Ideeën Voor Een Avondje Uit Met Je Vriendinnen

Weet je, pretparken zijn niet alleen bedoeld voor kinderen, hoor!

Je kunt het als volwassene prima naar je zin hebben, zelfs als het niet per se laat in de avond is, maar wie vindt dat erg?

Sommige parken blijven zelfs tot laat open, dus een ritje in die extreem hoge achtbaan zal zoveel enger en toffer zijn!

Daarnaast zijn er zoveel bezoekers dat je misschien zelfs nieuwe mensen leert kennen en je weet nooit wat er kan gebeuren!

(Dit geldt alleen als je single bent, en zo niet, dan mag je evengoed kijken!)

Zorg dat je het lekker naar je zin hebt en ga in die achtbaan; je leeft maar één keer en de foto’s waarop je doodsbang in de achtbaan zit zullen je voor altijd bijblijven!

9. Koffietent

15 Betaalbare Ideeën Voor Een Avondje Uit Met Je Vriendinnen

Soms heb je gewoon echt behoefte om naar een knusse koffietent te gaan met goede, rustgevende muziek en goede belichting.

Heerlijk zonder zorgen een fantastische kop koffie drinken met je vriendinnen terwijl jullie roddelen over de meest onbelangrijke (maar leuke!) onderwerpen!

Je hoeft niet naar dezelfde koffiezaak te gaan waar jullie altijd naartoe gaan, maar jullie kunnen juist besluiten om naar een aantal nieuwe zaken te gaan!

Je zal zoveel nieuwe fantastische plekken ontdekken waar je eerder van op de hoogte had willen zijn en je zal zo ERG genieten van een gezellige tijd op de meest unieke, leuke plekken die je stad te bieden heeft.

Het zal geen probleem zijn om je vrienden op te trommelen, dus waar wacht je nog op?

10. Kunstexposities

15 Betaalbare Ideeën Voor Een Avondje Uit Met Je Vriendinnen

Naar een kunstexpositie gaan is het beste excuus om naar mooie beelden te kijken, veel (gratis) wijn te drinken en rond te kijken met je vriendinnen.

Misschien vind je uiteindelijk de setting wel helemaal geweldig en ga je in de toekomst vaker naar dit soort exposities, maar zelfs als het niks voor je is, is het een leuke, nieuwe kans om iets af te vinken op je bucketlist en om je welverdiende vrije tijd te benutten.

Ik hoef niet er niet eens bij te zeggen dat er ook mannen zullen zijn… dit is dus nog een kans om rond te kijken en nieuwe, mooie mensen te ontdekken.

11. Concerten

15 Betaalbare Ideeën Voor Een Avondje Uit Met Je Vriendinnen

Wie houdt er nou niet van muziek?

En wanneer heb je voor het laatst een band of muzikant zien optreden die je echt helemaal te gek vindt en hebt je lekker genoten alsof je geen zorgen had?

Het is nu dus tijd om eindelijk de rockgodin in jezelf te vinden en te checken of een van je favoriete bands ergens in de buurt komt optreden, daar naartoe te reizen en een wild avondje uit met je vriendinnen te hebben waarop jullie zingen, schreeuwen, drinken en op en neer springen!

Vergeet niet dat je het verdient om net zoveel lol te hebben als andere mensen!

Vergeet één nacht al je zorgen en ga naar een concert; je zal zo blij zijn dat je dit gedaan hebt!

12. Filmavond

15 Betaalbare Ideeën Voor Een Avondje Uit Met Je Vriendinnen

Dit is altijd leuk. Jullie kunnen bij jou thuis blijven slapen en de hele avond romantische komedies kijken met veel popcorn en wijn, in jullie pyjama of jullie kunnen laat naar de bioscoop gaan met zijn allen! 

Wat jullie ook doen, het is een geweldige combinatie. De meiden, wijn en films. Wat kan er nou verkeerd gaan?

Check welke films er laat op de avond spelen en zorg dat je niet in slaap valt!

Soms begint het leven pas na middernacht, dus drink zoveel Red Bull als je op kan en probeer de ochtend te halen.

Gedraag je een nachtje wild, maak plezier, eet lekker en kijk goede films. 

13. Rolschaatsen

15 Betaalbare Ideeën Voor Een Avondje Uit Met Je Vriendinnen

Dit klinkt misschien als de verjaardag van iemand van 10, maar het kan zo leuk zijn, vertrouw me maar!

Doe je rolschaatsen aan en luister naar goede muziek terwijl je probeert om niet onderuit te gaan!

Jullie zullen zoveel lachen en misschien ben je eigenlijk wel heel erg goed in rolschaatsen!

Je weet nooit wat je in je mars hebt tot je het een kans geeft.

Je zal meer plezier hebben dan je van tevoren gedacht had en je kunt geen excuus verzinnen om het niet te doen.

Dus ga schaatsen, val om en ga helemaal stuk!

14. Opera

15 Betaalbare Ideeën Voor Een Avondje Uit Met Je Vriendinnen

Ben je weleens naar een opera geweest?

Misschien is het helemaal je ding niet… maar het is zo’n magische en krachtige kunstvorm dat je het in ieder geval een keer gezien moet hebben.

Je kunt de toewijding en inzet die deze mensen dagelijks in deze voorstelling stoppen waarderen en misschien ga je het zelfs leuk vinden.

Opera is een van de beste ervaringen die je kunt meemaken dus zorg dat je dit in ieder geval één keer hebt ervaren.

Je zal er geen spijt van krijgen en je zal er later nog over kunnen kletsen en het samen waarderen met je vriendinnen.

15. Drankcruise

15 Betaalbare Ideeën Voor Een Avondje Uit Met Je Vriendinnen

Als de kans zich voordoet en je bij water in de buurt woont moet je dit echt eens gedaan hebben!

Dit zal echt een onvergetelijk avondje uit worden!

De stad zal er glanzend en bruisend uitzien en het idee dat je ver van huis bent, op het water met je vriendinnen, terwijl jullie lekker veel drinken zal fantastisch zijn!

Het kan een onvergetelijke ervaring zijn en je vriendinnen zullen dit zeker niet afslaan.

Dus vraag rond en probeer te achterhalen of jullie dit in de buurt kunnen doen en heb de avond van je leven terwijl je met je beste vriendinnen op een boot staat te drinken en jullie die beroemde scene uit Titanic nadoen!

Alleen jullie weten wat er op die cruise gebeurd is.

15 Betaalbare Ideeën Voor Een Avondje Uit Met Je Vriendinnen!