Skip to Content

Dit Is Wat Echte Vriendschap Is

Dit Is Wat Echte Vriendschap Is

Aangezien het tijdperk van honderden Facebookvrienden nabij is, zijn echte vriendschap is op basis van respect, een gemeenschappelijke band en gedeelde herinneringen enorm zeldzaam in de wereld van nu.

We kunnen online meteen verbinding maken met allerlei mensen, maar betekent dat ook dat deze mensen hechte vrienden zijn?

Aan de andere kant blijken de vrienden op wie je dacht te kunnen rekenen in het echte leven net zo afstandelijk, nep en onbetrouwbaar als mensen die je op het web hebt ontmoet.

Onderzoek toont aan dat zelfs als mensen duizenden vrienden op Facebook hebben, ze vaak in het echte leven slechts met een handjevol mensen een hechte band onderhouden.

Hoe kun je er dus zeker van zijn dat deze vriendschappen waar je zoveel in hebt gestopt emotioneel gezien ook echt authentiek zijn?

Dit is wat echte vriendschap is: 

1. JE VRIENDEN ACCEPTEREN JE VOLLEDIG, OOK JE TEKORTKOMINGEN. 

Dit Is Wat Echte Vriendschap Is

Ze willen je niet veranderen; ze omarmen je volledig, van je eigenaardigheden en tekortkomingen tot je beste eigenschappen.

Dat houdt niet in dat ze het specifiek met alles eens hoeven te zijn en alles leuk moeten vinden wat je zegt, maar ze kraken je niet af en ze proberen ook niet je karakter te veranderen.

Je hebt het gevoel dat je opgelucht adem kunt halen als je bij hen in de buurt bent, want in een zee van miljoenen mensen heb je iemand kunnen vinden die jouw positieve punten ziet, zelfs als je dat zelf niet ziet.  

2. ZE BLIJVEN BIJ JE IN GOEDE EN SLECHTE TIJDEN. 

Deze laat waarschijnlijk het beste het verschil zien tussen een neppe en een echte vriend; in zware tijden zal een echte vriend je nooit alleen in de schaduw achterlaten.

In plaats daarvan bieden ze aan om je op welke mogelijke manier dan ook te helpen en helpen ze je om weer het licht te zien.

Nepvrienden laten je vaak in de steek omdat ze alleen wilde blijven plakken toen alles op rolletjes liep en ze vonden het een last om je te helpen om je problemen te overwinnen. 

3. ZE ZIJN BLIJ ALS JE SUCCESVOL BENT EN FELICITEREN JE ALS JE EEN NIEUW DOEL HEBT BEHAALD. 

Dit Is Wat Echte Vriendschap Is

Nepvrienden zijn jaloers en neerbuigend als je iets geweldigs bereikt hebt, maar beste vrienden zullen je prestaties met je vieren.

Om te weten te komen of je te maken hebt met een authentieke vriendschap of niet, moet je gewoon oppikken wie bij je blijft als je nieuwe hoogtepunten ervaart.

Sommige mensen zullen je proberen neer te halen, maar je echte vrienden zullen blij voor je zijn.  

4. JE VOELT JE VOLLEDIG OP JE GEMAK BIJ HEN EN ZE WETEN WAARSCHIJNLIJK DINGEN OVER JOU DIE BIJNA NIEMAND ANDERS WEET. 

Ze kennen al je best bewaarde geheimen, je wildste dromen en je unieke eigenaardigheden die je alleen met mensen deelt bij wie je je echt op je gemak voelt.

Ze kennen alle details over je liefdesleven, je kostbaarste herinneringen uit je kindertijd en al die beschamende verhalen die je niet zomaar met iedereen zou delen.

Ze willen je volledig kennen, niet slechts oppervlakkig. Dit maakt op zoveel manieren onderscheid tussen een echte en een neppe vriend. 

5. ZE KOMEN JE TEGEMOET – ZE VERWACHTEN NIET DAT JIJ ALTIJD EERST NAAR HEN TOEKOMT.  

Je hoeft niet telkens als je de ander wilt zien te bellen of te appen; zij tonen ook interesse om iets leuks met je te doen en nemen vaak contact met je op om bij te kletsen.

Je hebt niet het gevoel dat je achter hen aan moet zitten om hen in je leven te houden, want zij doen net zoveel moeite voor de vriendschap en ze maken tijd vrij om je te zien.

Ze praten niet alleen met je als het hen goed uitkomt; ze nemen contact op omdat ze echt om je geven en ze graag willen dat je deel uitmaakt van hun leven. 

6. ZE ZORGEN ERVOOR DAT JIJ JE GELUKKIGER VOELT EN DAT JE MEER VOELT DAT JE LEEFT, NIET UITGEPUT EN GESTRESST.  

Dit Is Wat Echte Vriendschap Is

Nadat jullie elkaar hebben gezien, voel je je energieker, vitaler en ben je enthousiast over het leven, niet het tegenovergestelde.

Authentieke vriendschappen zullen een perfecte energieke match zijn tussen twee mensen; anders zal maar een van de twee de ander energie geven en betekent het dat je te maken hebt met iemand die je energie leegzuigt.

Om te weten te komen of je een ware vriendschap met iemand hebt, let dan gewoon op hoe je je voelt nadat jullie hebben afgesproken.

Een echte vriend zal ervoor zorgen dat je goed in je vel zit en dat je barst van de levensvreugde, en niet dat je je depressief en ongeïnspireerd gaat voelen.

7. ZE SPREKEN DE WAARHEID, ZELFS ALS JE DIE MISSCHIEN NIET WILT HOREN. 

Dit Is Wat Echte Vriendschap Is

Ze zeggen niet altijd wat je wilt horen; ze verbloemen zaken niet om je maar tevreden te stellen. Ze spreken de waarheid, zelfs als die pijnlijk kan zijn.

Dit ben je tevens gaan waarderen, want maar weinig mensen in je leven zouden meteen ter zake komen en zeggen waar het op staat.

Ze spreken de waarheid, niet om je neer te halen, maar om je te helpen om de juiste keuzes te maken en zo een beter mens te worden.   

8. ZE MAKEN NIET VAN EEN MUG EEN OLIFANT WANNEER JE EEN FOUT MAAKT – ZE VERGEVEN JE.  

Ze verwachten niet dat je perfect bent en je hebt niet het gevoel dat je op eieren hoeft te lopen om hun goedkeuring te krijgen.

Ze weten dat je zo nu en dan een foutje zal maken en je hoeft je niet steeds te verontschuldigen. Ze laten het achter hen en weten dat je goede bedoelingen hebt, ongeacht de fouten die je misschien zal maken. 

9. ZE PRATEN NIET OVER JE ACHTER JE RUG. 

Dit Is Wat Echte Vriendschap Is

Echte vrienden roddelen NOOIT over je als je de kamer uitloopt; ze gedragen zich volwassen en confronteren je persoonlijk als ze met je moeten praten.

Ze respecteren je genoeg om geen geruchten over je te verspreiden en je naam door het slijk te halen als je er niet bent; ze zouden het liever bijleggen en een rationele discussie onder vier ogen voeren. 

10. ZE VINDEN HET PRIMA ALS JE OOK ANDERE VRIENDEN HEBT ZONDER DAT ZE ZICH OOIT JALOERS OF BEZITTERIG GEDRAGEN. 

Dit Is Wat Echte Vriendschap Is

Echte vrienden hebben genoeg vertrouwen in de vriendschap dat ze niet jaloers hoeven te zijn en ze proberen niet de baas over jouw leven te spelen.

Ze geven je de vrijheid om andere vrienden en activiteiten te hebben, want ze weten dat jullie vriendschap ijzersterk is.

Ze realiseren zich dat je niet elk uur van elke dag bij hen hoeft te zijn om de vriendschap te valideren. 

11. JE HEBT ZOVEEL GRAPJES DIE ALLEEN JULLIE BEGRIJPEN EN GRAPPIGE HERINNERINGEN MET HEN DAT JE DE TEL KWIJT BENT GERAAKT. 

Dit Is Wat Echte Vriendschap Is

Jullie vriendschap is zo hecht dat jullie talloze uren met elkaar hebt doorgebracht en jullie gewoon gek deden en om van alles en nog wat moesten lachen, en op die manier hebben jullie zoveel onvergetelijke herinneringen gecreëerd die jullie hele leven zullen blijven bestaan.  

Dit Is Wat Echte Vriendschap Is