Skip to Content

4 Manieren Om Je Lichaamsbeeld Te Verbeteren En Je Lichaam Te Accepteren

4 Manieren Om Je Lichaamsbeeld Te Verbeteren En Je Lichaam Te Accepteren

De zomer staat net om de hoek. En we worden allemaal met tips en trucs gebombardeerd over hoe je het ideale ‘zomer lichaam’ kunt krijgen.

Natuurlijk beginnen we alles in twijfel te trekken over hoe we eruitzien. Zelfs als je niet worstelt met je lichaamsbeeld, wanneer anderen op dingen wijzen die ‘verkeerd’ zijn met je lichaam, kan het een tol eisen van de manier waarop je jezelf ziet.

Denk aan je vroege jeugd. Als kind heb je nooit nagedacht over hoe je lichaam eruitziet. En het kon je niet schelen of je benen mollig zijn, zolang ze je kunnen helpen rond te rennen en met je vrienden te spelen.

Helaas veranderde dat toen je opgroeide tot een tiener en je de druk van de samenleving begon te ervaren.

Je begon de foto’s op te merken in modetijdschriften van airbrush-beroemdheden met perfecte lichamen.

Waar je ook keek, je zag modellen met ‘perfecte’ lichamen, en je begon je af te vragen – is er iets mis met mij?

Het is niet meer dan normaal dat je jezelf met deze onrealistische ideeën over hoe een vrouw eruit zou moeten zien gaat vergelijken.

Naarmate je ouder wordt, wordt dit een deel van de manier waarop je naar jezelf kijkt. En het is moeilijk om eruit te komen. Dit kan je zelfvertrouwen en je lichaamsbeeld volledig ruïneren als je geen manier vindt om de manier waarop je naar jezelf kijkt te veranderen.

Maar hoe doe je dat, als je alleen maar vergelijkingen, negatieve zelfpraat en schadelijke druk van de samenleving hebt gekend?

4 manieren om je lichaamsbeeld te verbeteren

4 Manieren Om Je Lichaamsbeeld Te Verbeteren En Je Lichaam Te Accepteren

Laten we eens kijken wat enkele eenvoudige, maar effectieve dingen zijn die je in je leven kunt veranderen die je zullen helpen om je lichaamsbeeld te verbeteren.

1. Beperk de tijd die je op social media doorbrengt

Het maakt niet uit of we het wel of niet beseffen, social media speelt een grote rol in hoe we denken en de wereld zien.

Het beïnvloedt onze meningen, de manier waarop we ons kleden, handelen en de manier waarop we ervoor kiezen om ons leven te leiden. Natuurlijk heeft het ook invloed op de manier waarop we onszelf zien. En het is tegenwoordig de belangrijkste manier om trends te bepalen.

Voor vrouwen die met hun lichaamsbeeld worstelen, zijn social media vijand nummer 1.

Vanaf het moment dat je een app opent en begint te scrollen, zie je foto na foto van gefotoshopte influencers die je over elk deel van je lichaam laten muggenziften en met dat van hen laten vergelijken.

Hier is de waarheid: ze brengen uren door in de sportschool, poseren voor een perfecte foto en photoshopten het voordat hun team besluit dat het goed genoeg is voor hen om het te posten.

Het schept niet alleen onrealistische verwachtingen, maar het ruïneert ook het vertrouwen van mensen die hen volgen.

Als je merkt dat je door iemands pagina scrolt en je daarna een slecht lichaamsbeeld hebt, dan is het tijd om je telefoon neer te leggen.

Die foto’s staan ver af van de realiteit waarin we leven. Druk op die ontvolgknop, blijf een tijdje weg van social media en je zult je innerlijke stem zien veranderen.

Zoek naar mensen die ervoor zorgen dat je je goed voelt over jezelf. En die er niet van profiteren dat je je slecht voelt over hoe je eruitziet.

Je bent een vrouw, perfect zoals je bent. En je lichaam is degene die je de rest van je leven zult hebben. Er verliefd op worden zal het meest bevrijdende gevoel ter wereld zijn.

2. Waardeer je lichaam voor alles wat het voor je doet

In plaats van voortdurend kritiek op je lichaam te hebben voor de manier waarop hij eruitziet, waarom niet proberen om het te waarderen voor alles wat het voor je doet?

Ons lichaam draagt ons door het leven. Het maakt niet uit wat je hebt meegemaakt, je lichaam was er om voor je te blijven vechten toen je het gevoel had dat je geen greintje kracht had.

Leren focussen op wat je lichaam doet, in plaats van hoe het eruitziet, zal je leven voor altijd veranderen. Denk na over de kracht van je lichaam, over de manier waarop het constant werkt om je in leven te houden. En over alle dingen waar we het niet voor waarderen.

Het is krachtig en gezond. Zo niet, dan werkt het hard om beter te worden.

Het is perfect gesynchroniseerd. Wanneer je aan het trainen bent, denk dan aan de kracht en het vermogen om sterker te worden, in plaats van de calorieën die je verbrandt.

Denk aan je ogen die je helpen dit te lezen, over benen die je helpen de wereld te ontdekken. En armen die je helpen de mensen van wie je houdt te omhelzen.

3. Kijk niet naar de cijfers, maar naar de dingen die je leuk vindt aan jezelf

Je moet je groenten eten en trainen om gezond te blijven. Niet om de cijfers op je weegschaal naar beneden te zien gaan.

Toen ik merkte dat mijn weegschaal me een slecht gevoel over mezelf gaf, heb ik hem in de prullenbak gegooid. Ik realiseerde me dat ik zoveel meer ben dan een getal. En ik concentreerde me op beter eten en sporten om me goed te voelen in mijn huid, ondanks wat de weegschaal laat zien.

Je moet rennen, lopen, dansen, springen en klimmen, dingen doen waardoor je je goed voelt en je lichaam waarderen omdat het je toestaat dit te doen.

Denk aan dingen die je leuk vindt aan jezelf, die niets met je lichaam te maken hebben. Maak een lijst, lees het elke dag, en je zult verliefd worden op jezelf als geheel.

4. Je lichaamsbeeld verbeteren, verander dan de manier waarop je tegen jezelf praat

4 Manieren Om Je Lichaamsbeeld Te Verbeteren En Je Lichaam Te Accepteren

We realiseren ons vaak niet hoe belangrijk onze innerlijke stem is. Het vormt onze realiteit en beïnvloedt de manier waarop we onszelf en de wereld om ons heen zien.

Het verschuiven van je perspectief naar een positiever perspectief zal je leven volledig veranderen.

Denk na over de manier waarop je tegen jezelf praat. Als je in de spiegel kijkt, wat is dan het eerste wat je opvalt? Meestal is het je innerlijke criticus die naar boven komt, en het begint je te bekritiseren.

Stel je jezelf voor als een klein meisje. Wil je haar alles vertellen wat je jezelf nu vertelt?

Zou je haar lelijk noemen, haar vertellen dat ze is aangekomen, of iets doen waardoor ze zich slecht over zichzelf zou voelen?

Dat kleine meisje zit nog steeds in je. En je doet haar pijn elke keer dat je jezelf bekritiseert omdat je gewoon bent wie je bent.