Skip to Content

10 Gevaarlijke Dingen Die In Je Lichaam Gebeuren Als Je Verliefd Wordt Op De Verkeerde Persoon

10 Gevaarlijke Dingen Die In Je Lichaam Gebeuren Als Je Verliefd Wordt Op De Verkeerde Persoon

Het is normaal dat we advies inwinnen bij vrienden, familieleden, religieuze mensen of tarotlezers wanneer we proberen te bepalen of we verliefd zijn op de verkeerde persoon.

Maar wist je dat je eigenlijk naar je eigen lichaam kunt luisteren voor antwoorden?

Het is waar! Soms kan je eigen lichaam je bepaalde tekenen geven en de voordelen van iemands aanwezigheid in je leven bevestigen of afwijzen. Als je alleen maar durft te luisteren…

Hier zijn 10 gevaarlijke tekenen die in je lichaam gebeuren om je te laten weten dat je verliefd bent op de verkeerde persoon.

10 tekenen van je lichaam dat je verliefd bent op de verkeerde persoon

10 Gevaarlijke Dingen Die In Je Lichaam Gebeuren Als Je Verliefd Wordt Op De Verkeerde Persoon

1. Je hebt een nerveuze maag

We kennen allemaal die schattige kleine vlinders die op magische wijze verschijnen als we iemand leuk vinden, toch?

Maar zijn we bekend met hun kwaadaardige tegenhangers? Ik denk het niet!

Als we een relatie met iemand hebben die niet helemaal goed voor ons is, dan voelen we vaak het gevoel van de verkeerde soort vlinders’ in onze buik.

Dit is de manier van ons lichaam om ons te laten weten dat het deze persoon niet helemaal goedkeurt.

Een nerveuze maag is een veel voorkomende aandoening die meestal wordt veroorzaakt door bepaalde emotionele uitdagingen zoals angst of depressie, die kan worden omschreven als een maag die zich omdraait.

Enkele veel voorkomende symptomen van een nerveuze maag zijn:

  • aangespannen, krampen en knopen in de maag
  • frequente winderigheid
  • afgenomen eetlust
  • spijsverteringsproblemen
  • obstipatie
  • diarree
  • Prikkelbare-darmsyndroom (PDS)

2. Je bent verliefd op de verkeerde persoon als je spieren steeds gespannen zijn

Je weet zeker dat je verliefd bent op het verkeerde soort persoon als elke spier in je lichaam strak aanvoelt. Dit is niet iets dat je expres of bewust doet.

Het is eerder iets dat gebeurt zonder dat je het je realiseert.

Je lichaam wordt strakker zonder je toestemming om je te laten weten dat je niet veilig bent bij deze persoon.

3. Je hebt het gevoel dat je met je mond vol tanden staat

Als je echt van iemand houdt, dan voel je je vrij om je ware authentieke zelf te zijn. Je bent niet bang om dom te zijn of iets “ongepast” te zeggen, omdat je weet dat jouw persoon je volledig zal begrijpen, zonder enig oordeel.

Als je echter verliefd bent op de verkeerde persoon, dan heb je constant moeite om met hem te praten. Je hebt het gevoel dat je je woorden verstandig moet kiezen om begrepen en gevalideerd te worden.

Je struikelt constant over je eigen woorden, stottert en merkt dat je je eigen moraal en principes tegenspreekt.

Zodat je aan de goede kant van die persoon kunt komen.

4. Je hebt een onregelmatig en verstoord slaapschema

Het is één ding om moeite te hebben om in slaap te vallen, omdat je je verliefdheid appt of de hele nacht aan hem denkt.

Het is iets heel anders om slapeloosheid en andere slaapstoornissen te bestrijden, omdat je relatie je ellendig maakt.

Negatieve emoties die je hebt over je partner kunnen een enorme impact hebben op je slaapschema.

En ervoor zorgen dat je slapeloze nachten hebt, en dus erg moe bent en vermoeiende dagen doormaakt.

5. Je ben verliefd op de verkeerde persoon als je niet meer lacht

Heeft een van je vrienden je ooit iets verteld als, “Oh, je bent veranderd! Vroeger was je zo gelukkig en glimlachte je veel. Nu lijk je ongelukkig te zijn alsof je een heel ander persoon bent.”

Mensen die het dichtst bij je staan, zijn meestal de eersten die merken dat er iets niet helemaal goed met je is. Ze merken dat je niet meer zo gelukkig bent als vroeger, voorafgaand aan deze relatie.

Je denkt misschien dat ze het mis hebben, dat je gewoon “volwassen bent geworden en niet langer geïnteresseerd bent in dingen die je vroeger was”. Ze zitten echter niet ver van de waarheid.

Als je met de juiste soort persoon bent, dan is er gewoon niets in deze wereld dat je glimlach van je gezicht kan halen.

Natuurlijk kun je nog steeds geïrriteerd en boos worden, maar aan het eind van de dag heb je geen probleem om een manier te vinden om te glimlachen en een zonnestraal te zijn.

Maar als je verliefd bent op iemand die giftig is, dan heeft je lichaam geen energie om te glimlachen en gelukkig en positief te zijn.

Hoe hard je ook probeert om jezelf van het tegendeel te overtuigen.

6. Je hebt geen energie om iets te doen

10 Gevaarlijke Dingen Die In Je Lichaam Gebeuren Als Je Verliefd Wordt Op De Verkeerde Persoon

Wanneer iemand echt van je houdt, dan doet hun liefde wonderen voor je geestelijke gezondheid en je algehele welzijn. Hun liefde is motiverend, inspirerend en voedend.

Het duwt je voortdurend om de beste versie van jezelf te worden. En hij beweegt je in de richting van het bereiken van je doelen.

De verkeerde persoon haalt echter alle energie uit je lichaam. Door hun giftige ‘liefde’ voel je je moe, onwaardig, onzeker, onproductief en alsof je in een constante neerwaartse spiraal zit.

Als je het gevoel hebt dat het geen zin heeft om elke dag uit bed te komen, dan ben je zeker verliefd op de verkeerde persoon.

7. Je bent constant en chronisch gestrest

Ja, een relatie hebben met iemand die niet bij je past, kan chronische stress veroorzaken. Dit is echter niet iets dat lichtvaardig moet worden opgevat.

Chronische stress kan het risico op het ontwikkelen van andere ernstige gezondheidsproblemen verhogen, zoals depressie, hoge bloeddruk, ongerichte of “troebele” cognitieve vaardigheden, gewichtstoename, hartaandoeningen, hartaanvallen, beroertes, enzovoort.

8. Je immuunsysteem is zwak

Chronische stress veroorzaakt door een relatie met de verkeerde persoon kan ook je immuunsysteem aanzienlijk verzwakken, waardoor je vatbaarder bent voor andere infecties en ziekten.

De stress die je ervaart, vermindert de lymfocyten van je lichaam – witte bloedcellen waarvan de belangrijkste functie is om infecties te bestrijden.

Hoe lager je lymfocytenspiegels zijn, hoe groter het risico dat je bepaalde virussen oploopt, waaronder verkoudheid, koortsblaasjes of zelfs een longontsteking.

9. Er is een verhoogde kans op ontstekingen

Chronische stress kan ook leiden tot verhoogde ontstekingen in het lichaam.

Dit kan, zoals je misschien al geraden hebt, een verscheidenheid aan andere gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder bepaalde auto-immuunziekten (bijvoorbeeld de ziekte van Graves en reumatoïde artritis), chronische pijn en hartaandoeningen.

10. Je bent verliefd op de verkeerde persoon als je je over het algemeen ongemakkelijk voelt

En tot slot kun je er zeker van zijn dat je verliefd bent op de verkeerde persoon als je lichaam zich over het algemeen ongemakkelijk voelt alsof je niet bent waar je hoort te zijn of met wie je hoort te zijn.

Je lichaam kan je veel vertellen over de persoon met wie je bent. Luister even niet naar je hart om het beter te horen.