Skip to Content

4 Manieren Waarop Je De Liefde In Je Relatie Beperkt

4 Manieren Waarop Je De Liefde In Je Relatie Beperkt

Liefde is iets dat ons menselijk maakt. We willen allemaal liefhebben en bemind worden, maar soms belanden we in stormachtige zeeën. Het kan zijn dat je je liefde niet het volledige potentieel toestaat door je relatie te beperken.

Dit komt meestal uit jezelf, maar je bent je er in het begin misschien niet van bewust. Het kan een gebrek aan zelfvertrouwen zijn, een eerdere giftige relatie, of de angst voor het onbekende.

Het is als een onzichtbaar schild dat je tegenhoudt om te groeien en elke keer als je beter je best doet, stuiter je er gewoon vanaf. Het kan soms ontmoedigend zijn, maar als je er eenmaal doorheen bent, kom je in een hele nieuwe wereld terecht.

De eerste stap die je moet nemen om te stoppen met het beperken van de liefde in je relatie is om het probleem te herkennen. Dan is de helft van het werk gedaan en de voortgang zal alleen maar soepeler worden naarmate je vordert.

Ik weet dat het verwarrend kan zijn – het zal enige tijd duren voordat je de oorzaak van het probleem weet. Je had misschien nooit gedacht dat jij het zelf kon zijn, maar soms is het goed om naar onszelf terug te reflecteren.

Wat je ontdekt kan in het begin schokkend zijn, maar geef jezelf niet de schuld. Nadat je hebt geleerd om jezelf te accepteren, zal het accepteren van iemand anders van een leien dakje gaan.

Misschien heb je gemerkt dat jullie relatie de laatste tijd aan het wankelen is. Er is niets veranderd, dus wat is er aan de hand?

Nou, er zijn misschien geen veranderingen die voor jou duidelijk zijn, omdat ze van binnenuit zijn begonnen. Zodra je erachter komt dat jij degene bent waar je aan moet werken, zullen deze beperkingen beginnen af te brokkelen.

Hier zijn enkele manieren waarop je kunt stoppen met het beperken van de liefde in je relatie.

1. Hoge verwachtingen

4 Manieren Waarop Je De Liefde In Je Relatie Beperkt

Dit was waarschijnlijk niet wat je hoopte te horen, maar hier zijn we dan. Als kleine meisjes werden we altijd gebombardeerd met het beeld van een nog lang en gelukkig leven.

De prins op zijn witte paard… die ons in zwijm zal laten vallen zodra hij ons ziet. Nou, dit laatste deel is waarschijnlijk gebeurd. Maar is het je ooit opgevallen dat ze ons in de tekenfilms nooit de rest van hun leven laten zien?

Het is omdat eerste indrukken belangrijk zijn en we ons allemaal in het best mogelijke licht proberen te presenteren. Wat daarna komt, is echter cruciaal.

Dus je denkt misschien dat er iets veranderd is in je relatie terwijl je net door de wittebroodsweken fase bent gegaan. De vlinders zijn er nog, maar ze verstoppen zich.

Je trekt meteen de conclusie dat er iets mis is, terwijl dat vaak niet zo is. Je relatie is helemaal in orde, het is gewoon dat je die sensatie mist om elkaar te leren kennen.

Hoge verwachtingen kunnen voor zowel jou als voor je partner lastig zijn. Ik zeg niet dat je er geen moet hebben, want we kijken allemaal uit naar bepaalde dingen. Ik zeg dat je niet moet verwachten dat alles soepel verloopt.

Er zullen een aantal ups en downs in jullie leven samen zijn, maar dat is volkomen normaal. Je mag soms worstelen – en dat betekent niet automatisch dat je partnerschap niet gezond is.

Loop niet op de zaken vooruit. Probeer gewoon met de stroom mee te gaan en te zien waar het leven je brengt.

2. De angst voor het onbekende

4 Manieren Waarop Je De Liefde In Je Relatie Beperkt

Nieuwe mensen en nieuwe relaties kunnen stressvol zijn, vooral als je onlangs uit een relatie bent gekomen die niet goed is geëindigd. Je bent misschien bang om je liefde voor je nieuwe partner te uiten, omdat het eerder niet werd gewaardeerd.

Het is moeilijk, vooral als je net emotioneel hersteld bent van je giftige ex. Je mag dan terugdeinzen en veel onzekerheden hebben, maar je moet leren om los te laten.

Het kan nu misschien gek voor je klinken, maar het is een noodzakelijke stap om te stoppen met het beperken van de liefde in een relatie. Wil je onvoorwaardelijke liefde van beide kanten? Dan moet je geven om er iets voor terug te krijgen.

Wees open over hoe je je voelt en druk je bezorgdheid uit zonder bang te zijn voor de gevolgen. Als je een goede partner hebt gevonden, geloof me, hij of zij zal je begrijpen en steunen.

Het heeft geen zin om je voor je nieuwe liefde te verstoppen. Het leven is nu aan de gang en het is aan jou of je er het beste van gaat maken.

3. Vergelijken

Dit is iets wat ik onbedoeld deed. Ik bedoel, voor een lange tijd was ik me er totaal niet van bewust, en toen drong het tot me door. Het sloeg me in mijn gezicht, en maakte me wakker uit mijn waas.

Ik vergeleek onbewust mijn huidige partner met mijn ex in alles wat ze deden. Ik denk niet het ons kwalijk genomen kan worden zolang het niet de bedoeling was.

Soms wordt het een gewoonte, omdat je zoveel tijd met je partner doorbrengt. Ik raakte gewend aan de manier van leven met mijn vorige partner, dus zat ik er in mijn nieuwe relatie mee opgescheept.

Het is goed als je dat niet aan jezelf toe wil geven en je het blijft doen. Niemand dwingt je iets te doen of te veranderen. Maar ik ben erin geslaagd om het te accepteren en te overwinnen, en ik kan je verzekeren dat het een wereld van verschil heeft gemaakt.

Als je niet verder gaat na je vorige relatie en je blijft je ex met je nieuwe partner vergelijken, dan staat je een ramp te wachten. Eigenlijk is het een perfect recept voor ongeluk.

Probeer daarom, zodra je je dit probleem realiseert, je best te doen om het verleden achter je te laten. Focus je op je nieuwe partner en je gemeenschappelijke doelen en toekomst.

4. Je houdt niet van jezelf

4 Manieren Waarop Je De Liefde In Je Relatie Beperkt

Veel mensen weten niet dat ze hun eigen nummer één fan zijn. Je moet altijd voor jezelf juichen en jezelf ondersteunen, wat er ook gebeurt.

Je bent je enige, echte beste vriend – degene die nooit zal vertrekken, wat er ook gebeurt. We denken er echter niet veel over na, omdat we zo afhankelijk zijn van anderen om ons te steunen en ons onvoorwaardelijke liefde te geven.

Waar de meesten van ons zich niet bewust van zijn, is het feit dat je eerst van jezelf moet houden, zodat anderen van je kunnen houden. Daarom moet je accepteren wie je bent en er open over zijn.

Zodra je leert van jezelf te houden, ben je in een mum van tijd omringd door onvoorwaardelijke liefde van je partner. Je gaat positieve vibes uitstralen, die op jullie beiden positief zullen reflecteren.

Op die manier stop je met het beperken van de liefde in je relatie.

PinFlight Image