Skip to Content

Verontschuldig Je Nooit, Omdat Je Meer Van Jezelf Houdt Dan Van Je Giftige Ex

Verontschuldig Je Nooit, Omdat Je Meer Van Jezelf Houdt Dan Van Je Giftige Ex

Een giftige relatie kan zijn tol eisen. Het is een constant gevoel van stress en angst; en als je eenmaal de dingen hebt verbroken, dan ben je uitgeput.

Zelfs als weggaan moeilijk is, kan soms het deel dat erna komt een stuk moeilijker zijn. Je zult merken dat je over de vraag nadenkt of je had moeten blijven of iets anders had moeten doen. Niet doen, gewoon niet doen.

De eerste belangrijke stap is het opmerken en toegeven aan jezelf dat je in een giftige relatie zat. Als je eenmaal begrijpt dat de persoon met wie je gaat niet goed voor je is, dan is dat waar je reis begint.

Er is niets wat je had kunnen doen om die persoon te veranderen en in het proces, zou je waarschijnlijk jezelf hebben verloren. Ik weet helaas hoe giftige relaties werken.

Wat je ook probeert te doen, je kunt het niet goedmaken. Het maakt niet uit hoe hard je voor de liefde vecht, hij zal nog steeds de persoon zijn die hij verkoos te zijn. Vergeet niet dat het niet iets is waarmee hij geboren is, het is een persoonlijke voorkeur.

Waarom zou je je tijd, geduld en tranen aan iemand verspillen die niet wil veranderen? Houd dit alles in gedachten zodra je je beslissing in twijfel trekt.

Verontschuldig Je Nooit, Omdat Je Meer Van Jezelf Houdt Dan Van Je Giftige Ex

Zodra je ziet dat dit nergens toe leidt, zul je kunnen begrijpen dat je jezelf op de eerste plaats moet zetten. Verontschuldig je nooit, omdat je meer van jezelf houdt dan van je giftige ex, want hij was degene die op de eerste plaats van je had moeten houden.

Je kunt jezelf de schuld gaan geven, omdat je niet zag dat je ex-vriend zijn echte gezicht liet zien, maar doe dat alsjeblieft niet. Het gebeurt, en er zijn verschillende makkelijk te missen tekenen dat je relatie giftig was.

Het is echter geen gemakkelijke taak om iemand te vergeten met wie je zoveel tijd hebt doorgebracht en je leven hebt gedeeld. Je hebt het gevoel dat je een deel van jezelf mist, wat ik volledig begrijp.

Het lijkt misschien alsof: als je had geprobeerd om meer van hem te houden, dat het dan anders had kunnen zijn. Bedrieg jezelf niet, want die dingen gebeuren alleen in sprookjes – en we weten allebei dat het leven er niet één is. Dus stop met je rot te voelen dat je jezelf boven hem verkiest, want hij is het gewoon niet waard.

Je hebt misschien de tekenen gemist dat hij een giftig vriendje was, dus wat? Dat is geen reden om jezelf de schuld te geven. Mensen als zij een tweede kans geven zal je geen goed doen. Het zou je zelfs in veel meer problemen kunnen brengen dan je al zit.

Het is belangrijk om je hoofd koel te houden en te proberen jezelf te herpakken. Ga naar buiten, ontmoet nieuwe mensen, begin een nieuwe hobby, wat je ook maar een beter gevoel zal geven. En pas altijd, en ik bedoel ALTIJD de geen-contact regel toe.

Verontschuldig Je Nooit, Omdat Je Meer Van Jezelf Houdt Dan Van Je Giftige Ex

Op deze manier ga je hem en die pijnlijke herinneringen uit de weg. Je minimaliseert de kans dat hij opnieuw contact met je opneemt, wat alleen maar in een ramp zou eindigen.

Als iemand giftig is, dan zullen ze proberen je aan hun zijde te houden zolang als ze dat nodig hebben. Als hij je probeert terug te winnen, geef dan niet toe.

Je ex zal proberen het slachtoffer te spelen, want dat is wat giftige mensen doen. Hij zal proberen het schuldgevoel in je op te roepen en hij zal weten wanneer je het meest kwetsbaar bent.

Zelfs als je je schuldig begint te voelen, moet je weten dat het enige schuldgevoel dat je mag voelen, moet komen omdat je hem niet eerder hebt verlaten.

Zodra je het hebt afgesloten en je niets meer van hem hoort, denk je misschien dat je uit de problemen bent. Fout! Je hebt de weg naar herstel nog niet bereikt.

Voel je niet ontmoedigd, want dit zal een genezings- en herstelproces zijn. Het moet je helpen om jezelf beter te begrijpen en van jezelf een prioriteit te maken.

Het is nooit makkelijk om het gewicht te dragen om degene te zijn die dingen heeft beëindigd, vooral als je ex wil dat je spijt krijgt van je beslissing. Vergeet echter niet dat hij degene is die verantwoordelijk is voor de breuk. Hij mag je egoïstisch noemen als je jezelf tot prioriteit maakt.

Verontschuldig Je Nooit, Omdat Je Meer Van Jezelf Houdt Dan Van Je Giftige Ex

Laat geen van deze dingen in je hoofd komen. Alles komt goed, maar je moet wat tijd voor jezelf nemen. Leer van jezelf te houden door te doen waar je het meest van houdt. Je kunt gaan winkelen, ga vrijwilligerswerk doen, probeer nieuwe dingen uit, wat er ook maar bij je past.

Haal het beste uit je nieuwe leven en heb er geen spijt van. Je doet het voor je eigen bestwil en daar is niets mis mee. Als hij je liefde niet wilde waarderen, dan ga je jezelf ermee overladen.

Denk ook niet dat de tijd die je met je ex hebt doorgebracht, verspild is. Probeer in plaats daarvan iets van je giftige relatie te leren. Je bent misschien nu voorzichtiger met mensen, maar dit betekent niet dat je niet meer kunt daten.

Voordat je echter leert om weer van een ander persoon te houden, moet je eerst leren om van jezelf te houden. Jij bent de enige die altijd aan je zijde zal staan, dus als jij niet op jezelf let, wie gaat dat dan wel doen? Ja, je hebt familie en vrienden, en je zult een nieuwe geliefde hebben, maar je bent zelf de beste vriendin die je hebt.

Trek jezelf daarom niet naar beneden met het nadenken over andere mogelijke manieren waarop dingen hadden kunnen eindigen. Tuurlijk, je hield van hem, maar dat is niet iets waar hij naar op zoek was. Giftige vriendjes kunnen onder je huid kruipen zonder dat je het beseft.

Daarom zeggen ze dat liefde blind is. Je zag niet alle rode vlaggen in je relatie. Je hebt al je liefde aan hem besteed zonder er iets voor terug te krijgen. Constant werken en moeite doen heeft je uitgeput en deed je zelfs aan jezelf als ‘onbeminbaar’ denken.

Je zelfvertrouwen kan na deze achtbaan van emoties zelfs geruïneerd worden. Wat het geval ook mag zijn, denk eraan dat de enige persoon die het verdient dat je voor ze vecht, jijzelf bent.

Als je eenmaal door deze periode heen bent, zul je er sterker dan ooit uitkomen. Je kunt je nummer één supporter zijn of je ergste vijand. Het is aan jou om te beslissen welke wending de dingen gaan nemen. Wat je ook doet, verontschuldig je nooit meer, omdat je meer van  jezelf houdt dan van je ex.

PinFlight Image