Skip to Content

10 Keer Antwoord Op De Vraag: Moet Ik Hem Wel Of Niet Appen?

10 Keer Antwoord Op De Vraag: Moet Ik Hem Wel Of Niet Appen?

We zitten allemaal hele dagen met iedereen te appen. Het is ook daarom dat je meer dan ooit met de vraag kampt: Moet ik hem wel of niet appen?

Het maakt daarbij niet zo veel uit wat de situatie is. Je kunt deze vraag stellen over je ex, iemand waarmee je op date bent geweest of iemand waarmee je juist nog helemaal niks hebt beleefd.

Je vraagt je de hele dag af of je hem wel of niet appen moet. Het dilemma is dat je namelijk wel zijn aandacht wil trekken, maar dat je niet te wanhopig over wil komen.

In het geval van je ex wil je bijvoorbeeld dat hij even aan je denkt, maar hij mag niet weten dat jij ook aan hem denkt. Bij die nieuwe crush wil je dat hij weet dat je interesse hebt, maar je wil hem niet afschrikken met al je aandacht.

Het leven van een vrouw is ongelofelijk moeilijk. Gelukkig ben ik er om je te helpen. Ik heb een aantal tegenvragen als je op zoek bent naar het antwoord op de vraag: ”Moet ik wel of niet appen?”

1. Heb je gedronken?

X Keer Antwoord Op De Vraag Moet Ik Hem Wel Of Niet Appen

Wanneer je deze vraag met ‘Ja’ hebt beantwoord is het eigenlijk nooit een goed idee om hem te appen. Natuurlijk hebben we allemaal dat ene succesverhaal waarbij je in een dronken bui eindelijk genoeg moed had om de man van je dromen aan te spreken, maar in de praktijk pakt het vaak anders uit.

Een dronken beslissing is bijna nooit een goede beslissing. Je bent iets overmoediger dan misschien goed voor je is. Daarbij laat je je te veel leiden door je hart en niet door je verstand.

Dat is natuurlijk hartstikke schattig, maar niemand zit te wachten op een dronken bericht vol spelfouten. Vaak ben je ook net iets te eerlijk. De volgende ochtend heb je spijt van de helft van de dingen die je gezegd blijkt te hebben.

Probeer je dus altijd goed te bedenken of je in nuchtere staat hetzelfde zou doen. Ja? Wacht dan gewoon tot je nuchter bent.

Als soort compromis naar jezelf kun je alvast het bericht typen. Je leest het dan over op het moment dat je weer nuchter bent en als je er dan nog achter staat, kun je het alsnog versturen.

Grote kans dat je de volgende dag in je notities een bericht tegenkomt waar geen touw aan vast te knopen is en dan ben jij blij dat je toch hebt besloten om niet op verzenden te drukken.

Er zijn ook apps die ervoor zorgen dat je in dronken toestand niet van dit soort berichten moet sturen. Je moet dan eerst een moeilijke puzzel oplossen om te bevestigen dat je niet gedronken hebt. De vraag ”Moet ik hem wel of niet appen?”, is dan helemaal nergens voor nodig.

2. Hem wel of niet appen: Heb je wel eens eerder met hem gesproken?

Als je nog nooit eerder met hem hebt gesproken is het geen goed idee om contact met hem te zoeken via de app. Ik snap dat het heel verleidelijk is om jezelf te verstoppen achter dat schermpje, maar het is zó onpersoonlijk.

Je kunt iemand helemaal niet echt leren kennen door alles over de telefoon te doen. Via appjes is de kans zo groot dat je uitspraken verkeerd geïnterpreteerd worden, dat het helemaal mis kan lopen.

App dus altijd alleen iemand die je wel eens eerder hebt gesproken. De basis is dan al gelegd en het is dan veel makkelijker om via de app iets op te bouwen.

Daarbij is het ook een beetje vreemd om ineens een appje te krijgen van iemand die je nog nooit gesproken hebt. Het komt een beetje over alsof we nog op de middelbare school zitten.

Alsof je via via zijn nummer hebt weten te achterhalen en je nu eindelijk durft toe te geven dat je hem altijd in de gang ziet rondlopen.

Het zou hem zelfs af kunnen schrikken als je hem via deze weg benadert. Hij vraagt zich natuurlijk af wie jou zijn nummer heeft gegeven en waarom je hem zomaar ineens appt.

Grote kans dat hij helemaal niet reageert of dat hij het gewoon heel vreemd vindt allemaal. Kies er dus altijd voor om in ieder geval even kort met iemand te spreken.

Al stel je jezelf alleen maar even voor. Dan weet hij in ieder geval wie je bent als hij opeens een appje van je krijgt. Ook wel zo netjes als hij degene is van wie je zijn nummer hebt gekregen.

3. Heeft hij jou al eens geappt?

Wanneer je bijvoorbeeld tijdens het uitgaan nummers met iemand uitwisselt, is het altijd maar de vraag wie er als eerste appt.

Het liefst wacht je natuurlijk af, maar je blijft toch altijd spelen met de vraag ‘Zal ik hem wel of niet appen?’. Zelf houd ik hiervoor altijd een paar regels aan.

Als het echt heel leuk was, dan app ik hem de volgende dag. Je kunt refereren naar iets uit jullie gesprek en bijvoorbeeld vragen of hij nog veilig thuis is gekomen.

Ik wacht altijd even tot hij mij eerst een bericht stuurt en anders doe ik het zondagavond voordat ik naar bed ga. Dat heeft ook als voordeel dat je op die saaie maandagochtend wakker wordt met een appje van iemand die je leuk vindt.

De grootste fout die je dan kunt maken is hem pas appen als het weer weekend is. Als ik zelf pas vrijdagavond na tien uur weer iets van deze jongen hoor, weet ik dat hij maar op één ding uit is. Sorry, maar daar moet je toch echt iets meer moeite voor doen.

Mannen vinden het juist leuk als jij een beetje initiatief neemt. Zij weten ook niet of en wanneer ze je moeten appen, dus ze vinden het super fijn als jij die beslissing voor ze maakt.

Trek eens de stoute schoenen aan en app hem voordat hij de kans krijgt om jou te appen. Jullie hebben niet voor niks nummers uitgewisseld, dus je hoeft er niet aan te twijfelen of hij wel op jouw appje zit te wachten.

Wat je dan precies in dat appje moet zetten is aan jou. Probeer altijd te reageren op iets waar jullie het tijdens jullie ontmoeting over hebben gehad, zo komt bij hem meteen dat goede gevoel van gezelligheid terug.

4. Is hij ontvankelijk voor je contact?

Het heeft geen zin om hem te appen als je aanvoelt dat hij er helemaal niet op zit te wachten. Op het moment dat hij al de hele tijd de boot afhoudt, gaat een appje sturen daar echt niks aan veranderen.

Ook een appje sturen om te vragen wat er aan de hand is heeft weinig zin. Je kunt beter in het echt vragen waarom hij geen interesse heeft, omdat je dan ook de reactie van zijn gezicht kunt lezen.

Daarbij is het natuurlijk een grote kwelling als je de hele tijd moet afwachten wat hij terug zal sturen. Je blijft zenuwachtig naar je telefoon kijken in de hoop dat je al een antwoord hebt.

Ondertussen verzin je in je hoofd 800 verschillende scenario’s die uitleggen waarom hij doet zoals hij doet. Geen van deze scenario’s is ook maar ergens op gebaseerd.

Je zit jezelf dus helemaal gek te maken om iets waar je helemaal geen weet van hebt. De enige die het echte antwoord heeft is hij.

In het echt iets aan hem vragen is dus altijd een beter idee. Het scheelt je een hoop stress en je krijgt meteen een oprecht antwoord.

Als er in de nabije toekomst even geen mogelijkheid is om hem in het echt te spreken en je toch merkt dat hij niet ontvankelijk is voor je contact, kun je het beter even laten.

Wacht gewoon tot hij een keer contact met jou zoekt. Dat is heel moeilijk, want misschien gaat dat wel helemaal niet gebeuren. Leg je er dan gewoon bij neer dat het gewoon niks zal worden tussen jullie. Hem wel of niet appen zal daar geen invloed op hebben!

5. Hem wel of niet appen: Hoe veel keer heb je hem al geappt vandaag?

X Keer Antwoord Op De Vraag Moet Ik Hem Wel Of Niet Appen

Ik stuur mijn beste vriend gerust tien appjes op een dag. Zodra hij niet reageert, stuur ik hem een berichtje met alleen ‘K’.

Hij weet dat dit een grap is en dat ik hem gewoon alles meteen app zodra het bij me te binnen schiet. Bij hem zal ik me nooit afvragen ”Moet ik hem wel of niet appen?”.

Daarbij kan ik deze vriend ook soms dagenlang helemaal niet appen. Dat is een balans die je met sommige mensen in je leven nu eenmaal hebt.

Bij een nieuwe vlam is het wat anders. Hoe oud we ook zijn, we blijven altijd dat spelletje spelen waarbij een persoon appt, de ander even afwacht en dat gaat zo maar door.

Er zijn geen regels over hoe lang je precies moet wachten, maar je wil niet te wanhopig overkomen. Zelf vind ik het een belachelijke regel, ik app altijd snel terug. Hij weet namelijk echt wel dat ik vaker dan eens per zes uur met mijn telefoon in mn handen zit.

Hoe dan ook, je kunt beter niet te veel aapjes sturen zonder dat je daar al een reactie op hebt gehad. In de eerste plaats is dat erg onhandig, want hij weet dan niet waar hij op moet reageren.

Daarbij is deze schreeuw om aandacht ook bijzonder wanhopig. Moet je nagaan dat je je telefoon ontgrendeld en dat je vijf appjes hebt van iemand waar je nog niet zo close mee bent.

Als er toch veel dingen zijn die je van hem wil weten, kun je deze het beste even opschrijven of ergens anders bewaren. Dat is ook handig voor momenten dat je even niet weet waar je het over moet hebben. Je kunt zo altijd het gesprek gaande houden.

6. Ben je verbonden aan iemand anders?

De meeste mensen die een beetje buiten hun boekje gaan, beginnen met intensief contact over de app. Als je al verbonden bent aan iemand anders, is het geen goed idee om hem te appen.

Waarschijnlijk weet je zelf al heel goed wat het doel zal zijn van jouw contact. Je hebt een goed gevoel bij deze man en je denkt dat het geen kwaad kan om hem te appen.

Helaas zit je daar helemaal fout. Het begint allemaal bij een beetje appcontact en voor je het weet zit je heel diep in een situatie waar je niet zo gemakkelijk meer uit komt.

Via de app is het namelijk heel gemakkelijk om dingen te zeggen die je in het echte leven misschien voor je houdt. Je wordt veel flirterige, omdat je jezelf kunt verstoppen achter dat scherm.

Daarbij werkt het ook verslavend. Het is natuurlijk heel leuk om iedere keer het scherm van je telefoon te zien oplichten, wetende dat het een bericht is van iemand die je leuk begint te vinden.

Stoppen is veel moeilijker dan er helemaal niet aan beginnen. Zorg er dus voor dat je er gewoon niet aan begint. Hem wel of niet appen zou niet eens een vraag moeten zijn die je in je opkomt.

Je begint pas aan een nieuwe flirt op het moment dat je je bestaande relatie hebt verbroken. Wat veel vrouwen doen, is alvast iemand anders opwarmen, zodat ze zeker weten dat ze iemand hebben om naar toe te gaan als de relatie echt over is.

Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat dit ook helemaal niet oké is!

7. Hem wel of niet appen: Is er een bijzondere reden om hem te appen?

Natuurlijk moet je alle andere vragen negeren als er echt iets aan de hand is. Met een ex wil het bijvoorbeeld nog wel eens zo zijn dat je samen nog een aantal dingen moet regelen.

Het is onvermijdelijk dat je hem daar nog over moet appen. Jezelf de vraag ”Moet ik hem wel of niet appen?” stellen is in deze situatie totaal overbodig.

Wel is het belangrijk dat je in zo’n situatie oppast met wat je allemaal appt. Soms is het zo overduidelijk dat je maar over dit soort dingen blijft appen, gewoon omdat je het contact nog niet wil verliezen.

Stel bijvoorbeeld dat je met je ex nog een kat deelt. Je hoeft dan niet ieder uur een live update te sturen over hoe het met de kat is.

Ook van die voor de hand liggende dingen zoals waar je iets kunt vinden zijn veel te doorzichtig. Het is dan overduidelijk dat je gewoon contact zoekt om maar contact met hem te hebben.

Wanhopig. Probeer daarom zo veel mogelijk vragen op te sparen. Je kunt bijvoorbeeld twee vragen combineren in een enkel appje.

Bij heel veel vragen is het misschien beter om even te bellen of om met elkaar af te spreken. Probeer er alles aan te doen om hem te laten merken dat je contact puur zakelijk is. Ga dus niet appen als je toevallig iets zag dat je aan hem deed denken.

Voor je het weet zijn er elke dag tien dingen die je aan hem doen herinneren en app je als een soort stalker zijn hele inbox vol.

8. Zijn jullie pas net op de eerste date geweest?

De eerste date is altijd lastig. Het is een moment waarna je allebei even de tijd nodig hebt om je te bedenken of je de ander wel of niet leuk vindt.

Het gaat dan niet zo zeer om de vraag: ”Moet ik hem wel of niet appen?”, maar meer over wanneer het goede moment is om hem te appen.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het maar gewoon af te wachten. Grote kans dat hij je de volgende dag een appje stuurt dat hij het leuk heeft gehad.

Waarschijnlijk weet je zelf ook wel of hij het wel of niet leuk heeft gehad. Tijdens de date voel je dat toch al een beetje aan.

Wanneer je er een goed gevoel over hebt, kun je natuurlijk ook altijd zelf de stoute schoenen aantrekken. App heb dat je het heel leuk hebt gehad en dat je hem graag nog eens zou zien.

Er zijn geen vaste regels voor over wanneer je dat precies moet doen. Het kan dezelfde avond nog, bijvoorbeeld in combinatie met een appje waarin je zegt dat je veilig thuis bent gekomen. Je kunt ook wachten tot de volgende dag.

Als je al weet dat het voor jou niks gaat worden, moet je hem altijd appen. Liever zeg je op de date zelf al dat het wat jou betreft geen vervolg nodig heeft, maar als je dat niet durft is appen ook een optie.

Hierbij is het van belang dat je het de ander zo snel mogelijk laat weten. Het is namelijk niet de bedoeling dat je hem aan het lijntje houdt.

Er zijn tal van manieren waarop je op een nette, niet kwetsende manier, aan iemand kan laten weten dat het niks gaat worden.

9. Hem wel of niet appen: Ben je kalm?

X Keer Antwoord Op De Vraag Moet Ik Hem Wel Of Niet Appen

Heel kwaad iemand een bericht sturen is nooit een goed idee. Het is hetzelfde als wanneer je gedronken hebt, je zal altijd dingen zeggen waar je achteraf spijt van gaat krijgen.

Zorg er dus altijd voor dat je wacht totdat je woede is gezakt. Daarna kun eens even rustig nadenken over wat je wil zeggen en hoe je dat het beste kunt doen.

Daarbij is zo’n scheldkanon over de app ook totaal niet constructief. De ander voelt zich meteen aangevallen, waardoor er geen gesprek op gang kan komen. Het antwoord op de vraag: ”Moet ik hem wel of niet appen?” is in dit geval eigenlijk altijd nee.

Bedenk je eens hoe jij het zou vinden als je zo’n bericht zou krijgen. Je kan heel verdrietig worden, maar ook heel boos. Je kunt terug kwaad zijn, maar ook iemand blokkeren of juist iets liefs terugsturen.

Er zijn genoeg andere plekken waar je met je boosheid heen kunt. Scroll eens door je appcontacten heen en kijk of een van je goede vriendinnen online is.

Vertel haar dat je op dit moment erg kwaad bent en geef een korte toelichting over waarom je zo boos bent. Zij kan je dan gelijk geven of je even helpen om de situatie te relativeren.

Achteraf zal je blij zij dat je hebt besloten om hem niet te appen. Geef jezelf wat langer de tijd om over een situatie na te denken en je zal veel helderder kunnen nadenken.

Praat er het liefst gewoon in het echte leven met hem over, dat is veel handiger voor beide partijen dan wanneer je heen en weer blijft appen.

10. Heb je een relatie met hem?

In een relatie zou je in principe altijd een appje moeten kunnen sturen. Als je het gevoel hebt dat dat niet altijd kan, dan zit er waarschijnlijk iets helemaal niet goed tussen jullie.

Je afvragen of hem wel of niet appen een goed idee is als je al met hem samen bent, is natuurlijk heel vreemd. Het is helemaal niet nodig om in een relatie zo gereserveerd te zijn.

Waarom ben je bang om hem een bericht te sturen? Denk je dat hij boos op je is? Of dat hij niet op jouw appjes zit te wachten?

Dit is een hele grote rode vlag die aangeeft dat er van alles mis zit tussen jullie. Dit is niet iets wat je kunt oplossen met appen. Hiervoor moet je echt in het echt een gesprek met hem aangaan.

Zet voor jezelf goed uiteen waarom je je afvraagt of je hem kunt appen en ga pas dan het gesprek aan. Als jij goed en helder uiteen kunt zetten wat je dwars zit, zou hij daar ook een goed antwoord op moeten kunnen geven.

Als je weet dat je hem wel of niet appen wil door een ruzie, kun je dit ook beter bewaren voor in het echt. Natuurlijk is het fijn als alles snel uitgesproken wordt, maar de app is daarvoor gewoon geen handig hulpmiddel.

Jullie zijn volwassen mensen, in een volwassen relatie en zo moeten jullie ook een ruzie benaderen. Alleen over de app iets durven zeggen is echt niet gezond!

PinFlight Image