Skip to Content

4 Redenen Waarom Het Niet Gaat Werken Om Een Vreemdganger Een Tweede Kans Te Geven

4 Redenen Waarom Het Niet Gaat Werken Om Een Vreemdganger Een Tweede Kans Te Geven

Het is tegenwoordig zo moeilijk om een partner te vinden die je niet zal bedriegen, maar die de drang kan weerstaan om een andere vrouw te zoeken.

Soms lijkt het zoeken naar een trouwe partner een mission impossible. Waarom? Omdat veel mannen vreemdgaan en hopen dat je er niet achter zal komen.

Er zijn veel redenen waarom een man kan besluiten om zijn partner te bedriegen. Het kan zijn dat hij in de relatie niet gelukkig is. Of misschien gebruikt hij het als een excuus om de problemen die jullie als koppel hebben te vermijden.

De meeste mensen die minstens één keer in hun leven zijn bedrogen, zijn erachter gekomen.

Zelfs als je besluit om hem een tweede kans te geven, zullen de dingen nooit meer hetzelfde zijn als dat ze waren. Een relatie verandert onherroepelijk zodra een partner is vreemdgegaan.

Je zult nooit kunnen vergeten wat hij heeft gedaan en je zult het hem altijd kwalijk blijven nemen dat hij je dit heeft aangedaan.

Elke keer dat hij dichter bij je komt en je probeert aan te raken of te kussen, dan zal in je achterhoofd het beeld zijn van hem die het andere meisje ook aanraakt en kust. Je zult je bewust zijn van het feit dat je op een gegeven moment niet de enige voor hem was.

Leven met de waarheid is niet gemakkelijk, natuurlijk is het dat niet. Maar het is beter om door de bittere waarheid gekwetst te worden dan door een leugen getroost te worden.

Je moet geen van zijn excuses accepteren voor wat hij je heeft aangedaan, want hoe dan ook, iemand bedriegen is nooit te verontschuldigen. Sommige vrouwen accepteren de verontschuldiging van hun partner en nemen ze terug, maar er is geen garantie dat de relatie de tweede keer zal werken.

De meeste vrouwen vergeven omdat ze verliefd zijn en ondanks alles wat hun mannen hen hebben aangedaan, kunnen ze er niet van weglopen.

Onthoud dat als het vertrouwen eenmaal is geschonden, het bijna onmogelijk is om het weer op te bouwen.

Dus, hier zijn de redenen waarom het niet zal werken om een vreemdganger een tweede kans te geven.

1. Hij heeft je in verlegenheid gebracht

4 Redenen Waarom Het Niet Gaat Werken Om Een Vreemdganger Een Tweede Kans Te Geven

Vergeet nooit dat vreemdgaan een keuze is, geen fout. Hij heeft het met opzet gedaan, wat betekent dat hij je heeft bedrogen, heel goed wetende dat zijn acties je pijn zouden doen.

Hij heeft je laten zien hoe weinig hij je respecteert door met een andere vrouw te zijn in plaats van met  jou.

Eerlijk gezegd heeft hij er nooit over nagedacht wat andere mensen van zijn acties zouden denken. Het kon hem niet schelen dat anderen erachter zouden komen dat hij je achter je rug om ontrouw was geweest. Hij had er niet eens spijt van.

Het kan zijn dat je vrienden wisten dat hij je bedroog, maar dat ze niet de moed hadden om het in je gezicht te zeggen.

Maar het kon hem niet schelen dat ze er toch achter zouden komen. Hij heeft je in verlegenheid gebracht en ging gewoon verder met zijn leven alsof er niets was gebeurd.

Voordat je een vreemdganger een tweede kans geeft, moet je jezelf het volgende afvragen: ben je bereid om bij hem te zijn als hij bereid was om je zo in verlegenheid te brengen? Wil je hem echt een tweede kans geven?

2. Het vertrouwen is geschonden

4 Redenen Waarom Het Niet Gaat Werken Om Een Vreemdganger Een Tweede Kans Te Geven

Zijn ontrouw leidt ertoe dat je hem niet meer kunt vertrouwen. Zijn acties hebben je bewezen dat hij jou als vrouw en als zijn partner niet respecteert.

Hij was egoïstisch genoeg om alleen aan zijn behoeften en emoties te denken, in plaats van aan die van jou.

Hij had wel een keuze en hij koos ervoor om geen rekening met jouw gevoelens te houden.

Nu is het aan jou om te beslissen of je je leven zonder hem gaat leven of dat je hem nog een kans gaat geven.

Maar onthoud, hij heeft ervoor gekozen om op je hart te trappen en het te breken. Het was zijn keuze om met een andere vrouw te zijn en hij dacht er niet eens over na hoe jij je daarbij zou voelen.

Dus, hoe weet je zeker dat hij het niet nog een keer zal doen? Hoe kun je zeker weten dat hij niet nog een kans zal grijpen om precies hetzelfde te doen? Nou, dat kan je niet. Je moet daar gewoon vertrouwen in hebben, maar hoe kun je dat doen als het vertrouwen is geschonden?

Je weet wat mensen zeggen: “Eens een vreemdganger, altijd een vreemdganger.”

Vertrouwen hebben in je partner is essentieel als je een succesvolle en gezonde relatie wilt hebben. Als je je eenmaal verraden voelt door je partner, dan zul je hem niet meer op dezelfde manier kunnen vertrouwen als voorheen – nooit.

3. Hij zal het weer doen

4 Redenen Waarom Het Niet Gaat Werken Om Een Vreemdganger Een Tweede Kans Te Geven

Als je besluit om hem nog een kans te geven, dan is de kans groot dat hij het nog een keer zal doen.

Hij zou dezelfde fout twee keer kunnen maken omdat hij onbewust gerustgesteld zal zijn dat je hem uiteindelijk toch wel zal vergeven zoals je eerder hebt gedaan.

Je zult zien hoe hij zich anders tegenover jou zal gedragen en hij zal dingen gaan doen die je misschien nog meer pijn doen dan vreemdgaan. Denk niet dat hij zal veranderen alleen maar omdat hij heeft beloofd dat hij dat voor je zou doen.

Daarom kun je verwachten dat hij je weer zal bedriegen. Hij weet dat hij jouw liefde en toewijding heeft en dat zal hij in zijn voordeel gebruiken.

4. Hij houdt niet genoeg van je

4 Redenen Waarom Het Niet Gaat Werken Om Een Vreemdganger Een Tweede Kans Te Geven

Laten we eerlijk zijn, hier moet je de feiten onder ogen zien. Als hij genoeg van je hield, dan zou hij niet uitgaan en een andere vrouw zoeken. Ik weet dat het moeilijk is om het te horen, maar het is waar.

Als hij van je hield zoals hij van een vrouw zou moeten houden, dan zou hij je überhaupt niet bedriegen.

Hij zou alles vinden wat hij nodig heeft en wil in een relatie, gewoon door bij jou te zijn. Hij zou er niet eens aan denken om met een andere vrouw te zijn, omdat je meer dan genoeg voor hem bent.

Door vreemd te gaan, heeft hij je laten zien hoe weinig hij om je geeft.

Liefde zou iets moois moeten zijn. En hij heeft je aan je eigenwaarde en gezond verstand laten twijfelen. Daar gaat liefde niet over.

Zelfs als hij zegt dat het hem spijt, trap dan niet in zijn hersenspelletjes en loze beloften, en wat je ook doet, laat hem de schuld niet op jou afschuiven.

PinFlight Image