Skip to Content

Wat Micro-Cheating Is (En Waarom Het Gevaarlijk Kan Zijn)

Wat Micro-Cheating Is (En Waarom Het Gevaarlijk Kan Zijn)

Het ding met micro-cheating is, is dat het heel moeilijk te detecteren is. Het is een vorm van emotioneel vreemdgaan. En het komt steeds vaker voor bij mensen die hun opties graag open laten, zelfs als ze al een relatie hebben.

Laten we eerst naar de echte betekenis van deze trendy uitdrukking gaan. Volgens psycholoog Melanie Schilling is “Micro-cheating een reeks schijnbaar kleine acties die aangeven dat een persoon emotioneel of fysiek op iemand buiten hun relatie gericht is.”

Is micro-cheating onschuldig?

Wat Micro-Cheating Is (en Waarom Het Gevaarlijk Kan Zijn)

Sommige mensen zien het als een vorm van verraad en anderen als onschuldig flirten dat buiten proportie wordt opgeblazen.

Flirten kan voor sommige mensen een onderdeel van hun aard zijn. Het is iets leuks dat ze doen zonder het een hogere betekenis te geven.

Aan de andere kant, wie zou een relatie willen hebben met een persoon die:

  1. Veel tijd aan het scannen en onderzoeken van de social media-accounts van een bepaalde persoon besteed
  2. Iemand anders hartverwarmende berichten stuurt, die gevuld zijn met liefdesemoji’s
  3. Ontkent dat ze een vriendin/vriend hebben
  4. Een bepaalde persoon onder een codenaam in zijn telefoon heeft staan
  5. In contact met hun ex blijft of hun ex achter je rug om ziet
  6. Iemand buiten je relatie over de dingen die privé moeten blijven in vertrouwen neemt of die alleen voor de oren van je partner moeten zijn

Hoewel sommige mensen de hierboven genoemde dingen aan de kant zullen schuiven en proberen hun gedrag te rechtvaardigen. Zoals rechtvaardigen dat ze hen niet hebben gekust, dat ze niet met hen naar bed zijn geweest of iets dergelijks, voelt het nog steeds niet goed.

Zulke geheimen voor je partner bewaren kan niet goed zijn en het zal waarschijnlijk averechts werken. Er kan niets positiefs gebeuren als iemand die een relatie heeft een obsessie met iemand anders heeft. Het kan echt pijnlijk zijn.

Onschuldig flirten, als het als onschuldig kan worden beschouwd, zou uit hier en daar glimlachen bestaan, een interessant gesprek voeren of elkaars berichten leuk vinden. Dat wordt als normaal beschouwd.

De gevaren van micro-cheating

Maar alles wat verder gaat, kan een ernstige bedreiging voor je relatie zijn. Iemand die zich bezighoudt met micro-cheating kan een sterke emotionele band met iemand vormen. En dat kan voor zijn partner net zo kwetsend zijn als fysiek vreemdgaan.

Trouw zijn aan je partner betekent volledig toegewijd zijn, zowel met je lichaam als geest. Het betekent niet dat je gevoelens voor iemand anders moet krijgen.

Dat is de reden waarom als je iets overdrijft, als je dingen voor je partner verbergt of je schuldig voelt dat je sommige dingen niet met hem deelt, je in het belang van je relatie volledig moet stoppen met wat je doet.

Denk na over wat je ertoe heeft aangezet om dat te doen. En of er iets is dat je ongelukkig maakt in je relatie. Zijn er problemen die je met je partner moet bespreken?

Omdat de oplossing voor je problemen nooit iemand buiten je relatie is. Het gaat altijd om slechts twee mensen. Je kunt niet aan je problemen ontsnappen, vooral niet op deze manier. En je zou de gevoelens van je partner niet willen kwetsen.

Als je vermoedt dat je partner bij zoiets betrokken is, dan moet er iets zijn gebeurd dat dat zaadje van twijfel in je hoofd heeft geplant. Zijn gedrag is misschien veranderd, je hebt misschien wat berichten of een onbekende naam op zijn telefoon gezien waardoor je je afvroeg of er nog meer aan de hand was.

Wat te doen als je een vermoeden hebt dat hij iets verkeerds doet

Wat Micro-Cheating Is (en Waarom Het Gevaarlijk Kan Zijn)

Het belangrijkste hier is om niet te overdreven te reageren. Neem de dingen rustig op. Want om te beginnen doet je partner dit misschien alleen op een onderbewust niveau. Hij doet misschien helemaal niets, maar soms krijgt jaloezie het beste van je.

Praat met hem als je cool, kalm en beheerst bent en vraag hem waarom hij dat doet. Vraag hem wat hij zou denken als de dingen andersom waren.

En als hij erachter kwam dat jij hecht werd met iemand of als je verslaafd raakte aan iemand anders dan hij. Vertel hem dat zijn gedrag je pijn doet.

En dat je het zeer op prijs zou stellen als hij zou stoppen met doen wat hij doet. Er is niets zo krachtig als een open en eerlijk gesprek. Het kan zelfs de hele situatie oplossen.

Micro-cheating kan als de dingen verder gaan echt verwoestend voor je relatie zijn. Geheimen voor je partner bewaren is nooit goed. Relaties zijn op vertrouwen en respect gebaseerd en als ze niet bestaan, dan zal je relatie niet kunnen overleven. Dus eerlijkheid is echt het beste beleid.

Wat Micro-Cheating Is (En Waarom Het Gevaarlijk Kan Zijn)