Skip to Content

4 Soorten Narcisten Die Elke Empaat Aantrekt

4 Soorten Narcisten Die Elke Empaat Aantrekt

Elke narcist heeft iets waanzinnig onweerstaanbaars aan zichzelf, iets dat je naar binnen zuigt en opslokt – net als een zwart gat.

Ze charmeren je met hun perfecte gedrag en gebaren. Nadat ze je hebben betoverd, zijn ze klaar om aan te vallen.

Pas dan laten ze hun echte gezicht zien – als het te laat en te moeilijk voor je is om te ontsnappen.

Ze kauwen op je emoties en later spugen ze ze gewoon uit, waardoor je volledig vernietigd en onzeker achter zal blijven.

Dus de vraag is, waarom trekken deze twee soorten mensen, narcisten en empaten elkaar zo sterk aan?

4 Soorten Narcisten Die Elke Empaat Aantrekt

Misschien is het omdat empaten zo gevoelig zijn dat ze zich op deze emotionele vampiers richten – ze trekken ze aan door de hoeveelheid positieve energie die ze bezitten waar narcisten zich mee voeden. Misschien is het gewoon de manier om het evenwicht in het leven te herstellen.

Empaten hebben de neiging om om anderen te geven en hen te genezen. Ze kunnen niet voorkomen dat ze van slechts iets goeds willen maken.

Dat is waarom ze zich tot narcisten aangetrokken voelen – ze willen ze genezen en helpen. Het addertje is alleen dat het enige wat ze bereiken is dat ze zichzelf pijn doen.

Het belangrijkste dat elke empaat zich moet realiseren, is dat ze een narcist nooit echt kunnen genezen en een einde aan hun narcistische hersenspelletjes kunnen maken. Dit kunnen narcisten alleen zelf doen.

Bescherm je empathische persoonlijkheid door ze vanaf het begin te ontwijken. In plaats van met een narcist te daten en in zijn val te trappen, moet je vanaf alert op ze zijn. Leer de verschillende soorten narcisten te identificeren om jezelf in de toekomst te beschermen.

Er zijn twee hoofdtypen narcisten: kwetsbaar en onkwetsbaar

4 Soorten Narcisten Die Elke Empaat Aantrekt

Kwetsbare narcisten zijn diep van binnen erg gevoelig en kwetsbaar. Hun grootste angst is de angst voor verlating en afwijzing, dus zullen ze er alles aan doen om zichzelf te beschermen. Ze zullen hun maskers opzetten in de hoop iets te worden dat ze verafgoden.

In dat proces hebben ze geen empathie voor anderen. Het enige dat voor hen belangrijk is, zijn zijzelf. Ze zijn niet in staat om aan anderen liefde en genegenheid te tonen.

Hun grootste wapen tegen jou zijn de spelletjes die ze spelen. Slechts een van deze spelletjes die narcisten spelen, is emotionele manipulatie.

Ze gebruiken alle middelen die ze hebben om je emotioneel in het nauw te drijven. Ze zullen je dingen laten geloven die niet waar zijn of die niet bestaan.

Onkwetsbare narcisten vertegenwoordigen het traditionele beeld van een narcist – het beeld dat iedereen zich voorstelt wanneer ze aan een narcist denken. Dat wil zeggen, een persoon met een extreem hoog zelfvertrouwen die om niemand anders geeft dan om zichzelf.

Ze zoeken macht en glorie. Ze verafgoden niemand behalve zichzelf. Hun grootste probleem is dat ze denken dat ze goddelijke figuren zijn die aan wie dan ook superieur zijn.

Deze twee hoofdtypen narcisten kunnen in meer subtypen worden onderverdeeld: amoureuze, compenserende, elitaire en kwaadaardige narcisten.

4 Soorten Narcisten Die Elke Empaat Aantrekt

De amoureuze narcisten zijn meestal goudzoekers en serieuze hartenbrekers. Ze zullen je voor de dingen gebruiken die ze nodig hebben en willen, en dat is geld en seks.

Als je eenmaal onder hun macht valt en je ze geeft wat ze nodig hebben, dan zul je ze al snel vervelen en word je als een gebruikte dweil aan de kant gegooid – ze zullen niet eens, zelfs niet een beetje, iets om je emoties geven.

Ze zijn overdreven zelfverzekerd en meestal waanzinnig aantrekkelijk, maar van binnen zijn ze niets anders dan een lege huls – oppervlakkig. Het enige wat ze willen is zichzelf een plezier doen en in hun behoeften voorzien.

De compenserende narcisten zijn erg goede leugenaars. Ze houden ervan om alle dingen te compenseren die ze nooit hebben bereikt, dus liegen ze over hun prestaties en presenteren ze zichzelf zoveel beter dan ze in werkelijkheid zijn. Het probleem is dat ze zulke goede leugenaars zijn, dat je er niet doorheen kunt kijken.

Ze richten zich meestal op emotioneel instabiele mensen die als hun ego-boosters zullen dienen. Deze mensen zullen degenen in de relatie zijn die hun onechte prestaties zullen bewonderen.

Dit soort narcisten kunnen niet tegen kritiek, en dat is een van de redenen waarom ze emotioneel instabiele mensen pesten om hun ‘steun’ te krijgen.

De elitaire narcisten zijn ervan overtuigd dat ze de beste zijn die er zijn, hoewel hun prestaties in het verleden iets anders laten zien.

4 Soorten Narcisten Die Elke Empaat Aantrekt

Ze hebben echt geen poot om op te staan om te denken dat ze beter zijn dan anderen, maar ze doen het toch.

Ze hebben de behoefte om op te scheppen en naar anderen met hun intellect te pronken, waardoor ze zichzelf superieur maken, en wat in de hele situatie nog erger is, is dat ze er goed in zijn.

De kwaadaardige narcisten zijn bijna psychopaten. Ze hebben geen interesse in wat er goed en fout is. Ze zullen letterlijk alles doen waar ze zin in hebben en ze zullen geen enkele vorm van wroeging voelen.

Ze zijn extreem arrogant en lijden aan een god-complex, denkend dat zij de enigen zijn die ertoe doen en dat ze aan alle anderen superieur zijn.

Dit zijn het soort mensen waar je als empaat alert op moet zijn. Het is beter als je ze in het begin al hebt opgemerkt dan in de vicieuze en gevaarlijke cirkel te belanden waarin ze je meeslepen – als ze je eenmaal in hun handen hebben.

PinFlight Image