Skip to Content

Je Bent Geen Vreselijk Persoon – Hij Is Je Aan Het Gaslighten

Je Bent Geen Vreselijk Persoon – Hij Is Je Aan Het Gaslighten

Als je ooit een relatie met een narcist of een andere giftige man hebt gehad die ervan houdt om de gevoelens van andere mensen te manipuleren, dan weet je hoe het voelt als een man je zelfvertrouwen ruïneert.

Je weet hoe het voelt om moeite te hebben om in slaap te vallen, omdat je je steeds afvraagt of je echt een vreselijk persoon bent. Ben je net zo slecht als waar je partner je van blijft overtuigen?

Je hebt negatieve dingen over jezelf gehoord en als ze uit de mond van de persoon komen van wie je het meest houdt, dan blijf je eraan denken.

Op dit moment heb je het gevoel dat alle lasten van je relatie op je schouders rusten. Je voelt je verantwoordelijk voor alles wat er gebeurt en je kunt deze gedachten niet loslaten.

Je partner heeft je ervan overtuigd dat jij de belangrijkste reden voor alle ruzies en problemen bent geweest die je hebt doorgemaakt en wat heeft hij eraan om te liegen? Waarom zou hij dat doen?

Maar geloof me, hij is niet eerlijk tegen je. Dat is niet wat hier aan de hand is.

Je bent geen vreselijk persoon, zoals hij je noemt. Je wordt gewoon gegaslight door degene van wie je het meest houdt!

Je Bent Geen Vreselijk Persoon - Hij Is Je Aan Het Gaslighten

Geloof het of niet, manipulatieve partners geven alleen om zichzelf. Ze vinden het niet erg om je naar beneden te halen als dat betekent dat ze controle krijgen.

Want dat is het enige dat telt.

Herinner je je al die keren dat hij je verzekerde dat je hem iets nooit had verteld? Al dat doen alsof hij nooit de dingen heeft gedaan waarvan je hem beschuldigde?

Dat waren allemaal leugens. Het waren zijn pogingen om met je geest te spelen en je je een vreselijk persoon te laten voelen.

Het zijn zijn manieren om je aan de haak te houden. Want als hij je ervan overtuigt dat je gek aan het worden bent en als hij ervoor zorgt dat je naar hem luistert, dan is hij degene die wint.

Hij is degene die controle krijgt en jij bent degene die hem zal volgen. Hij vindt het niet erg om je je machteloos te laten voelen of je zelfrespect en alles waarvan je dacht dat het waar was te vernietigen, want dat is de enige manier om zijn wrede plannen te laten werken.

Hij is een manipulator die zijn zin wil krijgen en niets zal hem tegenhouden.

Je Bent Geen Vreselijk Persoon - Hij Is Je Aan Het Gaslighten

Je zult uiteindelijk jaloers, gek of zelfs gewelddadig worden. Hij zal jou de schuld geven, want dat is de enige manier waarop hij controle over jou kan krijgen.

Misschien denk je dat je een gezonde relatie hebt, met een partner die het beste voor je wil. Daarom blijft hij je over al je slechte kanten vertellen, zelfs als het niet waar is, zodat je omwille van je geluk kunt veranderen.

Maar eerlijk gezegd, geeft hij helemaal niets om jouw geluk. Jouw welzijn is het laatste waar hij aan denkt.

Het enige dat telt, is dat hij controle over je heeft, hersenspelletjes met je speelt en je laat luisteren naar alles wat hij zegt.

Hij weet dat je aan jezelf gaat twijfelen. Hij weet dat je problemen zult hebben om normaal je dag door te komen nadat hij je ervan heeft overtuigd dat je een vreselijk persoon bent die niets om hem geeft.

De realiteit is heel anders, maar hij wil niet dat je dat weet. Jij bent zijn slachtoffer en hij is je aan het gaslighten, wat je ook doet om de situatie te verbeteren.

Dus op dit moment zijn er twee opties. Je kunt dit smerige spelletje van hem blijven spelen en hem de controle over je geven, of je kunt voor jezelf opkomen en aan zijn ketenen ontsnappen.

Je Bent Geen Vreselijk Persoon - Hij Is Je Aan Het Gaslighten

Hij maakt je bang, dat begrijp ik, en hij laat je aan jezelf twijfelen. Je hebt je afgevraagd of je echt gek aan het worden bent.

Het spel dat hij met je speelt, heeft je doen geloven dat je een vreselijk persoon bent en dat alles jouw schuld is. Je zelfvertrouwen heeft een dieptepunt bereikt, maar het hoeft daar niet te blijven.

Je kunt van hem weglopen en jezelf van de ketenen van zijn zogenaamde liefde bevrijden. Omdat dit geen liefde is en dat weet je.

Wat je hebt is geen gezonde relatie. Jij probeert alles op te lossen terwijl hij het blijft verpesten omdat hij niet om je geeft.

Hij heeft je laten geloven dat je niet goed genoeg bent en dat hij de enige is die ooit bij je wil blijven. Maar dat zijn allemaal leugens en je moet er niet in geloven.

Je bent zoveel meer waard dan in een relatie blijven met een man die nooit zal stoppen met je te gaslighten. Hij zal nooit veranderen, want dit is het enige leven dat hij kent.

Je Bent Geen Vreselijk Persoon - Hij Is Je Aan Het Gaslighten

Je zult altijd zijn slachtoffer zijn. Dus, alsjeblieft, begin vanaf dit moment alles te doen wat je kunt om aan zijn klauwen te ontsnappen.

Denk aan alle dingen die je voor deze relatie deed, alle mensen die je in je leven had. Kijk nu naar jezelf, hij heeft ze allemaal weg laten gaan.

Hij heeft de bedoeling om je te vernietigen, maar dat mag je nooit laten gebeuren. Sta op van de grond en herinner jezelf eraan dat je alles kunt doen waar je zin in hebt.

Je bent een sterke vrouw die haar waarde kent en dat kan hij nooit veranderen.

Stop met jezelf de schuld te geven van zijn wrede gedrag en ga meteen bij hem weg. Hoe langer je bij hem blijft, hoe erger het zal worden.

Dus begin nu meteen van hem weg te rennen. Ren zo snel als je kunt en keer nooit terug.

Je bent niet gemaakt om een pion in de handen van iemand anders te zijn. Je bent je eigen persoon en vanaf nu zul je je niet meer verontschuldigen voor dingen die niet jouw schuld zijn.

Loop bij hem weg omdat je zoveel meer verdient dan een man die met je geest speelt.

PinFlight Image