Skip to Content

6 Empatische Eigenschappen Die Je Voor Een Narcist Onweerstaanbaar Maken

6 Empatische Eigenschappen Die Je Voor Een Narcist Onweerstaanbaar Maken

Je bent de ene narcist kwijt en al snel merk je dat je een relatie met een andere narcist hebt.

Je begint te geloven dat van de levende wezens op aarde alleen de narcisten nog over zijn en daarom ontmoet je alleen hen.

Je verliest alle hoop om ooit een normaal iemand te ontmoeten (het hoeft niet eens die beroemde, “echte man” te zijn) die je zal behandelen zoals je verdient, je respecteert en de verdomde spelletjes niet met je zal spelen.

En elke keer dat je denkt dat je eindelijk de juiste hebt ontmoet, blijkt dat hij een vermomde narcistische manipulator is.

Komt dit je bekend voor?

De volgende stap is jezelf van slechte beslissingen beschuldigen en het maken van slechte keuzes bij mannen, maar wat je waarschijnlijk niet wist, is dat het geen toeval is dat je voor deze giftige, narcistische manipulatoren een magneet bent. Deze 6 empathische eigenschappen maken je voor hen gewoon onweerstaanbaar:

1. Van nature vertrouw je iedereen

6 empatische eigenschappen die je voor een narcist onweerstaanbaar maken

Je verdeelt mensen niet in twee categorieën: degenen die niet te vertrouwen zijn en degenen die je vertrouwen moeten verdienen. Je zit ergens tussen de twee in, omdat je van nature iedereen vertrouwt.

Je gelooft dat anderen je met respect zullen behandelen, net als jijzelf en dat ze je geen kwaad zullen doen (mentaal of fysiek).

Dankzij je zuivere ziel vertrouw je van nature. Je denkt altijd positief, wat de belangrijkste reden is waarom je het belangrijkste doelwit van narcistische manipulatoren bent.

2. Je gelooft in wederkerigheid

6 empatische eigenschappen die je voor een narcist onweerstaanbaar maken

Je gelooft dat als je iemand met respect behandelt, hem een speciaal gevoel geeft en constant moeite doet in een relatie, je partner hetzelfde voor jou zal doen.

Je gelooft met je hele wezen in wederkerigheid, omdat je geen andere manier kent.

Maar narcisten geloven precies het tegenovergestelde.

Ze misbruiken je geloof in wederkerigheid door te doen alsof ze hetzelfde willen en dat ze bereid zijn om moeite te doen en je liefde te beantwoorden (tenminste, aan het begin van een relatie).

3. Je geeft nooit zo gemakkelijk op

6 empatische eigenschappen die je voor een narcist onweerstaanbaar maken

Je ziet het goede in anderen en je geeft niet bij het eerste kleine obstakel op. Je gooit de handdoek niet in de ring, zelfs niet als iemand je een, twee keer, misschien meerdere keren pijn doet.

Je vastberadenheid om in het leven en in relaties nooit zo gemakkelijk op te geven is voor een narcistische manipulator als drugs.

Ze vinden het leuk om je te kwetsen en te manipuleren en ze vinden het nog leuker als ze weten dat je niet zo snel zult opgeven.

Ze krijgen er een kick van om je te zien lijden en je dan bij hen terug te zien komen alsof er niets is gebeurd.

4. Je bent eerlijk en meelevend

6 empatische eigenschappen die je voor een narcist onweerstaanbaar maken

Je bent voor iedereen als een open boek, want je bent niet bang om je mening te uiten en je hebt niets te verbergen. Je bent niet bang om tegenover anderen kwetsbaar te zijn, ook al weet je dat ze het tegen je kunnen gebruiken.

Je bent ook tot in de kern medelevend. Je voelt de pijn van andere mensen en je wilt altijd bij hen zijn en ze koste wat het kost helpen.

Narcisten weten dit allemaal; ze weten ook dat eerlijkheid en mededogen twee kwetsbare eigenschappen zijn om te hebben en dat is precies waarom ze deze uitbuiten.

Alles wat je tegen narcisten zegt, zullen ze tegen je gebruiken en op de een of andere manier blijf je ondanks dat ze je pijn doen medelevend met ze zijn. Daarom ben jij hun belangrijkste doelwit.

5. Je hebt onvoorwaardelijk lief

6 empatische eigenschappen die je voor een narcist onweerstaanbaar maken

Je hebt onvoorwaardelijk lief. Je hebt een groot hart dat al vele malen is gebroken, maar je verliest nog niet steeds de hoop dat er betere dagen zullen komen.

Je geeft nog steeds meer om anderen dan om jezelf. Je geeft nog steeds meer om het geluk van andere mensen dan om het jouwe. En narcisten zijn zich daar volledig van bewust.

Ze weten dat wat ze je ook aan hebben gedaan, je ze niet zult veroordelen of ze ervan beschuldigen dat ze klootzakken zijn. Ze weten dat je medeleven zult tonen en ze altijd zult vergeven, wat ze je ook hebben aangedaan.

Ze gebruiken jouw onschuldige, empathische eigenschappen in hun voordeel en doen alsof ze het aanbidden, terwijl ze ondertussen een perfect plan voor hun giftige, manipulatieve spel bedenken.

6. Je hebt een sterk verlangen om anderen te genezen en mensen te repareren

6 empatische eigenschappen die je voor een narcist onweerstaanbaar maken

Je hebt een sterk verlangen om anderen te genezen en indien nodig te repareren, omdat je gelooft dat iedereen kan veranderen als je ze maar helpt.

En narcisten weten dat ook. Ze weten heel goed hoe ze je aan de haak kunnen slaan door onvolwassen en manipulatieve klootzakken te zijn die jouw hulp nodig hebben.

Maar de waarheid is dat ze nooit bereid waren of zullen zijn om te veranderen. Dit is slechts een tool waarmee ze tijd kunnen kopen, zodat ze je langer kunnen manipuleren.

Het simpele feit is dat je niemand kunt veranderen tenzij ze zelf bereid zijn om te veranderen – dit geldt ook voor narcistische manipulatoren.

PinFlight Image