Skip to Content

5 Giftige Mindsets Die Je Ervan Weerhouden Om De Liefde Te Vinden

5 Giftige Mindsets Die Je Ervan Weerhouden Om De Liefde Te Vinden

Om in het leven liefde te vinden, is iets waar we allemaal naar verlangen, toch? Iedereen wil die warmte zich door hun hart en ziel voelen verspreiden.

Niets kan die vlinders in je buik vervangen als je je crush ziet. Liefde is een groot woord en kan voor mensen verschillende dingen betekenen.

Het is een romantische relatie, het zorgen voor een vriend of de liefde voor je huisdier. Wat voor soort het ook mag zijn, het wordt altijd met open armen geaccepteerd en verwelkomd.

Verliefd op iemand zijn kan ons en ons perspectief volledig veranderen. Maar wat gebeurt er als je op de een of andere manier er elke keer niet in slaagt om de liefde te verwelkomen?

Je ontmoet de hele tijd mensen en ze hebben je zoveel te bieden. Je hebt zoveel om ze terug te geven, maar op de een of andere manier voelt het niet goed.

Het enige wat je doet is iemand vinden die echt een goede vriend kan zijn of iemand die een slechte impact op je heeft. We weten dat moderne dating moeilijk is; of heb je gewoon pech?

De eerste paar keer lijkt het duidelijk dat andere mensen het probleem zijn. Ze zijn beschadigd, nog niet klaar om zich te binden, op zoek naar een affaire, enz.

Maar wat als dit blijft gebeuren? Iets weerhoudt je ervan om de liefde te vinden en je weet de oorzaak niet.

Kan het iets zijn wat jij doet? Speelt je geest trucjes die je ervan weerhouden om een lang en gelukkig leven met iemand te bereiken?

Waarom is het zo moeilijk om liefde te vinden?

Het is om de een of andere reden moeilijk om onszelf deze vraag te stellen. Als mens gaan we vaak op zoek naar fouten bij anderen.

Wij zijn altijd de laatste die een vraagteken plaatsen. Het voelt gewoon onmogelijk dat jij het probleem bent, omdat je deze problemen nog nooit eerder hebt gehad.

Op de een of andere manier zijn ze onopgemerkt gebleven en je dacht altijd dat het niet aan jou lag, maar aan hen. Misschien zijn je denkwijzen giftig?

1. Ik ben onbemind

5 Giftige Mindsets Die Je Ervan Weerhouden Om De Liefde Te Vinden

Deze giftige mindset kan zeker een impact op je leven in het algemeen hebben, vooral op je romantische relaties.

Als je jezelf als iemand ziet die het niet verdient om geliefd te zijn, dan is het mogelijk dat die gedachte werkelijkheid wordt.

Je bent wat je denkt, en mensen kunnen dat voelen. Op deze manier maak je jezelf een gemakkelijk doelwit voor degenen die van je willen profiteren.

Je zorgt bijvoorbeeld voor een perfecte narcistische voorraad. Geef anderen echter niet de schuld als je alleen bent of in een giftige relatie terechtkomt.

Het is je eigen mindset die je ervan weerhoudt om de liefde te vinden. Zodra je dat verandert, zal alles langzaam op zijn plaats vallen.

2. Ik ben niet goed genoeg

Wanneer je iemand ontmoet die je leuk vindt, begin je hem te idealiseren. Je ziet de ander als de meest perfecte persoon in de hele wereld.

Daar is niets mis mee, tenzij het je begint te beïnvloeden. Je kunt jezelf en je eigenwaarde beginnen te ondermijnen.

Alleen omdat je deze persoon als onberispelijk beschouwt, betekent niet dat je jezelf moet onderschatten. Helaas gebeurt dit meer dan je denkt en meestal ben je je er niet eens van bewust.

Er is een constant gevoel van angst om je heen. Je bent bezorgd als je naar je partner gaat, omdat je je zorgen maakt over wat anderen misschien denken.

Je begint de ander langzaam op de eerste plaats te zetten en zet jezelf op de laatste plaats. Dit is waar dat gevoel van niet goed genoeg zijn komt kijken die je ervan kunnen weerhouden om weer liefde te vinden.

3. Het is (niet) mijn schuld

5 Giftige Mindsets Die Je Ervan Weerhouden Om De Liefde Te Vinden

Een van de giftige mindsets die je er misschien van weerhoudt om de liefde te vinden is door het vingerwijzen. Er is geen gemakkelijkere manier om een probleem op te lossen dan iemand anders de schuld te geven, toch?

Je bent gewend dat je relaties makkelijk en eenvoudig zijn. Dus als je in je relatie een obstakel tegenkomt, dan weet je niet hoe je ermee om moet gaan.

Je gelooft gewoon dat een relatie alleen rozengeur en maneschijn is en niet iets waar je voor moet werken. Nou, het spijt me dat ik je zeepbel moet laten barsten, maar je moet er moeite in steken.

Het is makkelijk om anderen de schuld te geven, maar het is nooit gemakkelijk om te accepteren dat iets jouw schuld is. Aan de andere kant moet je je partner niet onnodig met vingers naar je laten wijzen.

Als je de ander altijd laat geloven dat jij de schuldige bent voor alles, dan is het waarschijnlijk zo. Als je daar vrede mee sluit, dan zal je partner je altijd behandelen als de reden voor al jullie problemen.

4. Ik wil me niet openstellen

Wat heeft het voor zin om iemand te ontmoeten en een romantische relatie met hem aan te gaan? Je wilt die verbondenheid voelen, maar hoe kun je dat bereiken?

Het is niet makkelijk om je hart naar iemand uit te spreken. Maar zodra je de juiste persoon ontmoet, zullen de woorden en gevoelens uit je hart beginnen te stromen.

Als je het gevoel hebt dat dit niet iets is wat je wilt doen en je vindt het moeilijk om je open te stellen voor iemand, dan is het misschien wat je ervan weerhoudt om de liefde te vinden.

Mensen moeten zich tegen iemand kunnen uiten. Als je moeite hebt om de moed te vinden om dit te doen, dan is het mogelijk dat je partner je niet serieus neemt.

Hoe ga je een partner vinden als je de ander niet kunt vertellen wat je over jullie twee denkt?

5. Ik geef het op

5 Giftige Mindsets Die Je Ervan Weerhouden Om De Liefde Te Vinden

Je realiseerde je dat het vinden van de liefde een moeilijke taak is en het is moeilijk om het tempo van de moderne datingwereld bij te houden.

Alle eerdere negatieve ervaringen hebben je laten geloven dat je voorbestemd bent om alleen te eindigen. Misschien heb je jezelf ervan overtuigd dat er niets meer is om op te hopen.

Dit is zo’n giftige mindset die je alleen maar naar beneden kan trekken en je niet kan helpen. Het is oké om je ontmoedigd te voelen als je de ware liefde niet vindt.

Je kunt je emotioneel leeg en uitgeput voelen als je de hele tijd een doodlopende weg bereikt. Maar vergeet niet dat er na elke regenbui zonneschijn is.

Het is echter niet goed om alle inspanningen die je hebt geleverd gewoon op te geven en te vergeten. Zorg dat je van deze giftige mindsets afkomt, want zij zijn degenen die je ervan weerhouden om de liefde te vinden.

PinFlight Image