Skip to Content

Een Brief Aan Het Meisje Dat Mishandeling Met Liefde Associeert

Een Brief Aan Het Meisje Dat Mishandeling Met Liefde Associeert

Als je ooit eerder een gewelddadige relatie hebt gehad, dan spijt me dat. Er is niets ergers dan je hart te geven aan iemand wiens enige doel is om het te verpletteren.

Het is heel anders dan door een breuk gaan, dat is zeker. Als je iets met iemand beëindigt, dan is het alsof je er een pleister aftrekt.

Het is snel en pijnlijk, maar het duurt niet eeuwig. Je ziet of hoort nooit meer iets van ze. Het verschil is dat de pijn van het door een breuk gaan een bepaalde hoeveelheid tijd duurt.

Maar als je hart keer op keer gebroken wordt, dan kan het diepe littekens achterlaten. De lijdensweg van steeds weer dezelfde mishandeling te moeten ondergaan kan ondraaglijk zijn.

Je hebt het gevoel dat niemand anders de strijd kent die je doormaakt, en het is enigszins waar. Jouw ervaring is alleen van jou, en van niemand anders.

Er zijn helaas mensen die in vergelijkbare situaties hebben gezeten, maar ze hebben nooit in je hoofd gezeten. De mishandeling kan ernstige gevolgen hebben, vooral voor je geestelijke gezondheid.

Misschien dacht je dat het jou nooit zou overkomen, maar je had het mis. Dit kan voelen alsof je jezelf hebt verraden en je zou zelfs boos op jezelf kunnen zijn.

De mishandeling heeft je op manieren beïnvloed waar je nooit aan gedacht hebt. Een van de ergste scenario’s die kunnen gebeuren als je een slachtoffer van mishandeling bent, is dat je het met liefde verwart.

Mensen die aan welke vorm van mishandeling dan ook zijn blootgesteld – fysiek, mentaal of verbaal – gedurende een langere periode van tijd, kunnen deze twee dingen samenvoegen.

Dit gedrag kan als traumatische binding worden gezien. Je kunt niet precies bepalen waarom het gebeurt, maar het eist een tol van je en je weet dat het je gegijzeld houdt.

Verwar liefde niet met mishandeling!

Een Brief Aan Het Meisje Dat Mishandeling Met Liefde Associeert

Het is mogelijk dat je verliefd werd op je misbruiker op een moment dat hij geen kwade bedoelingen toonde. Naarmate de tijd vorderde, bleek hij echter een compleet ander persoon te zijn.

Misschien dacht je dat hij het moeilijk had en probeerde je bij hem te blijven. Je wilde hem steunen en dacht dat jullie er uiteindelijk samen doorheen zouden komen.

De tijd verstreek en hij veranderde niet, ook al zei hij dat hij dat zou doen. Voor je het weet, is je ooit gezonde relatie in een nachtmerrie veranderd waar je niet aan kon ontsnappen.

Hij verzekerde je ervan dat alles in orde was en dat hij net zoveel van je hield als eerst. Dit is een van de duidelijke rode vlaggen die je op de een of andere manier hebt gemist.

Het probleem dat je tegenkwam was zijn zelfvertrouwen en meesterlijke manipulatie. Hij gebruikte je vertrouwen om je te laten geloven dat de marteling die hij je liet doormaken zijn manier was om genegenheid te tonen.

Liefde is blind, dus dit kan een van de redenen zijn waarom je de hele tijd in deze val bent getrapt. Wat de oorzaak ook is, geef jezelf niet de schuld.

Je had nooit kunnen weten dat het zo zou eindigen. Onthoud dit voor eens en voor altijd – het is niet jouw schuld, zelfs als je misbruiker je vertelt dat het wel zo is.

Mensen die aan bepaalde stoornissen lijden, zoals narcisten, kunnen je een tirade van mishandeling laten doormaken. Een van de meest voorkomende tactieken die ze gebruiken om je het gevoel te geven dat je gek bent, is gaslighten.

Je mishandelende partner zal je (opzettelijk) pijn doen en doen alsof het niet gebeurd is. Hierdoor kan je verward, verdrietig en eenzaam raken.

Voordat je het weet, begin je afstand te nemen van anderen, wat hij de hele tijd al wilde. Het is belangrijk om mishandeling niet met liefde te verwarren, omdat het je nog dieper in die donkere ruimte kan zuigen.

Maar je moet eruit komen!

Een Brief Aan Het Meisje Dat Mishandeling Met Liefde Associeert

Sommige dingen zijn makkelijker gezegd dan gedaan, net als deze. Je vrienden en familie hebben misschien de waarschuwingssignalen gezien en ze dringen er bij je op aan om hem te verlaten, maar je kunt het niet.

Je kunt je misbruiker gewoon niet loslaten en daar zijn tientallen redenen voor. Misschien ben je bang, je weet niet hoe, of je kunt nergens heen.

Je wordt gevangen gehouden, niet alleen door zijn mishandeling, maar ook door je gedachten en gevoelens. Vanaf nu leef je in een wereld waarin je liefde met mishandeling associeert, omdat dat het enige is wat je is geleerd…

Geloof het of niet, er zijn mensen die je willen helpen. Maar de verandering begint bij jou. Je moet de eerste stap zetten en dat is een beslissing nemen.

Hoe langer de mishandeling heeft plaatsgevonden, hoe moeilijker het kan zijn om uit de relatie te komen. Naarmate de tijd verstrijkt, word je heel erg afhankelijk van je misbruiker.

Hij overtuigt je om iedereen af te snijden en laat je geloven dat je van hem houdt. Je kijkt uit naar de dagen dat hij zich normaal gedraagt. Die dagen veranderen in uren, en uren in minuten.

Voor je het weet, wacht je op zijn vluchtige momenten dat hij oprecht naar je lacht en je niet mishandelt. Dit kan een van de tekenen van het Stockholmsyndroom zijn.

  • Praat met iemand voor begeleiding.
  • Zoek professionele hulp.
  • Bouw je zelfvertrouwen op.
  • Vraag om hulp en de steun van iemand in je omgeving.
  • Schaam je niet voor wat je hebt meegemaakt.
  • En vergeet niet, het is niet jouw schuld.
Een Brief Aan Het Meisje Dat Mishandeling Met Liefde Associeert

Na regen is er altijd een zonneschijn. Je hoeft hier niet doorheen te blijven gaan, ongeacht de mening die je misbruiker bij je heeft ingeprent.

Het is moeilijk, maar niet onmogelijk. Je hebt een missie, en hoe zwak je ook denkt dat je bent om het uit te voeren, je kunt het.

Hoewel het moeilijk is, is er uit komen een must. Je mag bang zijn, maar je mag ook om hulp vragen. Je mag huilen, maar je mag ook gelukkig zijn.

Als je een meisje bent dat mishandeling met liefde associeert, dan ken je misschien niets anders dan dat. De wereld is echter vol met mooie mensen die geen intentie of verlangen hebben om je pijn te doen.

Hoe kom je erachter of dit waar is als je niet opstaat en met zoeken begint?

PinFlight Image