Skip to Content

16 Signalen Dat Hij Je Beu Is

16 Signalen Dat Hij Je Beu Is

Een groot deel van de relaties beland uiteindelijk op het punt dat de een de ander beu is. Wil je weten of hij je beu is? Lees dan snel verder!

Hoe veel je ook van elkaar gehouden hebt en hoe veel je ook samen hebt meegemaakt, het is heel normaal dat jullie elkaar beu raken.

Het gebeurt in relaties, maar ook in vriendschappen. Soms breng je gewoon zo veel tijd met iemand door, dat het onmogelijk is om het altijd maar leuk te laten zijn.

Vergelijk het met een soort overdosis. Je hebt elkaar zo veel gezien, dat je elkaar gewoon beu bent. Voor nu heb je wel even genoeg van de ander gezien.

Ook kan het zijn dat iemand pas nu eindelijk door heeft hoe je echt bent. Dat kan bijvoorbeeld zijn nadat jullie zijn gaan samenwonen.

Pas nu ziet hij in dat je allemaal irritante eigenschappen hebt, die hem eigenlijk totaal niet bevallen. In het begin vond hij sommige van die dingen nog schattig, nu kan hij het totaal niet meer uitstaan.

Soms is het feit dat hij je beu is maar tijdelijk. Na een tijdje draait hij weer bij en is deze fase over. Echter kan het ook betekenen dat jullie einde er aan zit te komen.

Wil je weten waar je aan toe bent? Let dan eens op deze signalen:

1. Alles en iedereen komt voor jou

16 Signalen Dat Hij Je Beu Is

De laatste tijd moet je echt moeite doen om tijd met hem door te brengen. Het lijkt wel alsof er altijd iets of iemand is dat belangrijker is.

Je vraagt al weken om een avondje gewoon even samen. Lekker op de bank niks doen of samen iets lekkers eten, het maakt jou niet zo veel uit. Als het maar samen is.

Het lijkt onmogelijk om dat voor elkaar te krijgen. Opeens heeft hij honderd plekken waar hij moet zijn en nog meer mensen die hij moet zien.

Er zijn zelfs mensen die hij in de laatste weken vaker heeft gezien dat jou. Hierdoor krijg je een waardeloos gevoel. Ook is het irritant, jij blijft maar proberen en je houdt tijd voor hem vrij, maar daar krijg je helemaal niks voor terug.

Voorheen stond je bij hem altijd op nummer 1, maar dat is al lang niet meer zo. Inmiddels ben je afgezakt tot plek 9 of misschien wel 10.

Al die mensen die voor je staan? Daar had je al heel lang niet meer van gehoord. Als dit geen teken is dat hij je beu is, dan weet ik het ook niet meer.

2. Hij heeft het vaak over iemand anders en dat laat zien dat hij je beu is

De laatste tijd begint het je op te vallen dat hij het vaak over iemand anders heeft. Hij raakt bijvoorbeeld niet uitgepraat over die ene vrouwelijke collega op zijn werk.

Het is niet eens op een manier waarop je denkt dat hij verliefd op haar is, maar hij lijkt haar echt te bewonderen. Ze is in alles zo anders dan jij.

Je ziet bijna dat bij hem het kwartje valt dat het zo ook kan. Hij is zo gewend aan jou, dat hij even vergeten was dat er nog andere vrouwen zijn die het anders aanpakken.

Zeker als jij op dit moment even niet zo lekker in je vel zit, kan dit hard aankomen. Het is nooit leuk om zo direct met iemand vergeleken te worden, zeker niet als diegene ook nog eens op alle vlakken beter lijkt te zijn.

Hij doet het niet eens bewust, hij is gewoon echt onder de indruk van haar. Ergens ook wel logisch dat jij, als de vrouw in zijn leven, zijn vergelijkingsmateriaal bent.

Natuurlijk gaat hij er op een dag achter komen dat zij ook niet perfect is, maar die dag is nog niet dichtbij. Wat er eerst gaat gebeuren is dat hij je beu raakt.

Die andere vrouw lijkt gewoon zo veel interessanter, dat jij er helemaal bij in het niet valt. Helaas is er niks dat je kunt doen om dit proces te laten ophouden.

3. Over werkelijk alles ontstaat er een ruzie

Je kunt echt niks tegen hem zeggen, overal ontstaat ruzie over. Van de afwas tot aan de manier waarop je ademhaalt, alles lijkt hem te triggeren.

Bijna ben je op het punt dat je maar heelmaal niks meer zegt, je kunt toch niks goed doen op dit moment. Eerlijk gezegd is het bijna knap dat hij van ieder klein dingetje een punt weet te maken.

Het zijn geen echte flinke ruzies, maar hij reageert wel heel agressief op alles. Daarbij is het ook nooit zijn schuld. Wat er ook gebeurt, het komt altijd door jou.

De laatste tijd is hij eigenlijk altijd chagrijnig als jij in de buurt bent. Zijn ruzies zijn ook niet altijd woorden. Soms hoor je alleen een hele diepe zucht uit zijn hoek komen. Echt een teken dat hij je beu is. En niet zo’n beetje ook.

Voor mannen kan dit een manier zijn om een einde aan de relatie te maken. Zelf durft hij niet die stap te zetten, dus hij probeert je op deze manier af te schrikken.

Stiekem hoopt hij dat jij wel moedig genoeg bent om er een punt achter te zetten. Hij veroorzaakt het conflict en jij moet het oplossen.

4. Jullie gezamenlijke vrienden doen vreemd

Je merkt niet alleen aan hem dat hij je beu is, ook zijn vrienden doen opeens anders tegen je. Natuurlijk, want hij heeft aan ze verteld hoe hij zich voelt.

Zij zien de bui al aankomen en ze vinden het bijzonder ongemakkelijk. Ergens zijn ze bang dat ze zich misschien tegen je verspreken.

Niemand wil natuurlijk per ongeluk vragen hoe jij erin staat, terwijl hij het er nog helemaal niet met jou over gehad heeft.

Daarbij kan gewoon iedereen aanvoelen dat er iets niet goed zit als jullie samen zijn. Jullie maken het echt ongemakkelijk voor de mensen om jullie heen.

Iedereen kan zien dat er iets aan de hand is, het is alleen niet altijd helemaal duidelijk wat dan. Ze merken gewoon dat jullie anders tegen elkaar doen en dat er iets niet goed zit.

5. Hij ziet het samenzijn niet meer zitten en dat laat zien dat hij je beu is

16 Signalen Dat Hij Je Beu Is

Na iedere ruzie stelt hij de vraag of het misschien beter is om uit elkaar te gaan. Ook dit is een manier van hem om aan te geven dat hij je beu is en dat het voor hem niet meer hoeft.

Hij is alleen niet heldhaftig genoeg om de stap ook echt te zetten. Wanneer hij voorstelt om uit elkaar te gaan, kan hij het altijd nog presenteren als een keuze die jullie samen hebben gemaakt.

Voor hem is vechten voor jullie relatie niet langer aan de orde. Langzaam maar zeker geeft hij het op en daar lijkt hij niet echt om te geven.

Als het aan hem ligt maken jullie een keer ruzie, stelt hij voor om het uit te maken en dat is het dan. Het liefst verspilt hij vanaf nu zo min mogelijk tijd aan jou en jullie samenzijn.

Zo zou het zomaar kunnen gebeuren dat jullie uiteindelijk uit elkaar gaan om een lullige ruzie over de afwas.

6. Het is niet meer gezellig

Tussen jullie is het gewoon ronduit ongemakkelijk. Het lijkt wel alsof jullie niet meer weten hoe je je tegenover elkaar moet gedragen.

Gesprekken lopen niet, aanrakingen gaan mis en jullie hele dynamiek is gewoon rampzalig. Jullie zitten elkaar echt in de weg.

Hij is je beu en daarom vind hij het moeilijk om zich normaal tegen je te gedragen. Je herkent het misschien zelf wel van als je iets of iemand beu bent.

Op zo’n moment kun je het gewoon niet meer opbrengen om normaal te doen. Alles in je lichaam schreeuwt dat het niet gaat.

Je loopt op je tenen als hij in de buurt is. Over alles wat je wil doen denk je eerst tien keer na, zodat het zo normaal mogelijk is.

Natuurlijk kan het altijd een momentopname zijn, maar als het structureel niet gezellig is tussen jullie, dan is er meer aan de hand.

7. Toekomstplannen worden vooruit geschoven

In een gezonde relatie heb je het regelmatig over de toekomst. Jullie maken plannen over de dingen die jullie gaan doen en willen bereiken.

Op het moment dat dit niet langer aan de hand is, weet je dat hij je beu is. Zelfs het plannen van een vakantie in de zomer lijkt een onmogelijke taak.

Hij wil van alles afwachten. Kijken wat het weer wordt, afwachten of hij vrij kan krijgen, wachten, wachten, wachten. Stiekem wil hij gewoon afwachten of jullie tegen die tijd nog bij elkaar zijn.

Het feit dat hij je beu is zit hem in de weg en hij heeft helemaal geen zin om met jou op vakantie te gaan. Het liefst is hij tegen die tijd al van je af, maar hij weet nu nog niet hoe hij dat moet doen.

Plannen die wat meer in de nabije toekomst liggen interesseren hem ook niet. Voor hem maakt het echt niet uit waar jullie vanavond gaan eten, hij heeft er überhaupt geen zin in.

8. Zijn plagen wordt meer pesten en dat laat zien dat hij je beu is

Tussen geliefden is het heel normaal om elkaar af en toe een beetje te plagen. Je maakt iemand een klein beetje belachelijk op een liefdevolle manier.

Zo laat je zien dat je zelfs de mindere kanten in een persoon kunt waarderen.

Als hij je beu is, wordt zijn plagen meer pesten. In plaats van dat hij een opmerking maakt over hoe schattig je lach is, zegt hij iets dat eigenlijk heel gemeen is.

Ook waar andere mensen bij zijn kan hij zijn pesterijen niet voor zich houden. Hij maakt je gewoon publiekelijk belachelijk.

In zijn opmerkingen merk je precies wat hem zo irriteert. Ze zeggen niet voor niets dat de meeste grappen voor 70% uit de waarheid bestaan.

Als hij bijvoorbeeld maar ‘grappen’ blijft maken over dat je altijd te laat bent, dan weet je dat dat iets is waar hij zich gewoon aan ergert.

Langzaam maar zeker komen zijn ergernissen steeds meer naar boven. Tot op het punt dat het gewoon niet meer leuk is en je beledigt bent.

9. Zijn gedachten zijn altijd ergens anders

16 Signalen Dat Hij Je Beu Is

Jullie zijn wel samen, maar nooit echt samen. Zijn gedachten lijken altijd ergens anders te zijn als jullie samen iets aan het doen zijn.

Je weet zeker dat hij zeker meer dan de helft van jullie gesprekken niet volledig registreert. Natuurlijk is dat iets waar mannen wel vaker last van hebben, maar hij doet niet eens de moeite om te luisteren.

Het grootste gedeelte van de tijd ben je bezig met hem bij jullie gesprek betrekken en dat is erg vermoeiend. Je hebt tegelijkertijd ook geen idee waar hij dan wel aan denkt.

Je weet niet of hij zich zorgen maakt, of hij aan iemand anders denkt of dat hij gewoon moe is. Wat je wel zeker weet is dat hij er niet bij is met zijn hoofd.

Nu heb je ook al een paar keer gevraagd waar hij aan denkt, maar daar krijg je geen bevredigend antwoord op. Zelf lijkt hij het ook niet echt te weten.

Een ding dat ik dan wel weet, is dat hij je beu is. Hij vindt het allemaal zo oninteressant dat zelfs zijn gedachten niet meer bij je willen zijn.

10. Jullie zijn niet langer intiem

Natuurlijk ga je na een langere tijd samen minder knuffelen en houd je lang niet meer altijd de hand van een ander vast.

Maar als de intimiteit helemaal verdwijnt, is dat een teken dat hij je beu is. Als je iemand leuk vindt, wil je daar namelijk altijd aan zitten.

Fysiek en lichamelijk dicht bij elkaar zijn. Misschien zelfs helemaal in elkaar verdwijnen.

Het tegenovergestelde is ook waar. Als je echt niks van iemand moet hebben, heb je totaal geen zin om die persoon aan te raken.

Dit is wat er tussen jullie aan de hand is. In sommige gevallen zal hij zelfs de aanraking verbreken als jij wel de moeite doet om hem aan te raken.

Wanneer je op de bank tegen hem aan kruipt, schuift hij al na een paar minuten onder je vandaan met de smoes dat hij niet comfortabel zit.

Vroeger konden jullie urenlang in deze houding liggen zonder dat hij ook maar een seconde niet comfortabel was.

Je krijgt ook nooit meer spontaan een kus als je in de keuken staat. Wanneer je jullie huis binnenkomt, kan je amper op een begroeting rekenen. De intimiteit tussen jullie is volledig verdwenen.

11. Je hebt het idee dat hij iets voor je verbergt en dat laat zien dat hij je beu is

Voor je gevoel zit hij vaker dan ooit op zijn telefoon. Zelfs als hij naar de wc gaat, neemt hij zijn telefoon mee.

Hij doet ook een beetje geheimzinnig over wat er allemaal op het apparaat afspeelt.

Iedere keer als hij op zijn scherm kijkt in jouw bijzijn, draait hij snel weg. Dit is echt een teken dat hij je beu is.

Hij probeert er letterlijk voor te zorgen dat je uit zijn leven blijft. Ook als hij niks te verbergen heeft wil hij in ieder geval niet dat je weet wat er in zijn leven speelt.

Grote kans dat er alleen wat appjes uit een groepsalp voorbij komen, maar hij is je zo beu dat hij dat gewoon niet met je wil delen.

Natuurlijk kan het ook zijn dat er een ander in het spel is. Stiekem krijgt hij appjes van haar en hij probeert ze voor je te verbergen.

Probeer niet om stiekem op zijn telefoon te kijken, daar krijg je alleen maar meer problemen mee!

12. Hij doet geen moeite meer

Voorheen probeerde hij je nog wel eens te verrassen met een leuk gebaar of een bloemetje.

Nu weet je niet eens of hij vanavond wel thuis is voor het eten. Hij doet totaal geen moeite meer om het jou ook maar een klein beetje naar je zin te maken.

Je bent zo goed als compleet aan je lot overgelaten. Het zou goed kunnen dat het hem niet eens iets kan schelen of je het wel of niet leuk hebt met hem.

Als jij moeite doet voor hem, wordt dat ook niet gewaardeerd. Die lekkere maaltijd die je hebt gekookt schrokt hij binnen 10 minuten naar binnen. Achteraf kan hij niet eens zeggen dat het gesmaakt heeft.

Zodra hij geen moeite meer voor je doet is dat een teken dat hij je beu is. Zo beu zelfs, dat het hem niet eens meer iets uitmaakt hoe het met je gaat.

13. Je krijgt nooit meer complimenten van hem

16 Signalen Dat Hij Je Beu Is

Je vraagt je af of hij je nog wel leuk vindt, want je hoort eigenlijk nooit iets positiefs van zijn kant.

In het begin noemde hij je altijd bij een koosnaampje, had hij het de hele tijd over je prachtige haar en lachte hij om al je grappen.

Nu zou je zelfs je hoofd helemaal kaal kunnen scheren zonder dat het hem opvalt.

Natuurlijk word je hier super onzeker van. Het is niet fijn als iemand je echt totaal niet ziet staan.

Je hebt ook helemaal geen zin meer om moeite te doen om er een beetje leuk bij te lopen.

Dit weegt heel zwaar op je zelfvertrouwen. Voor je het weet neem je dit mee in ieder aspect van je leven.

Weet dat het helemaal niks met jou te maken heeft, het komt gewoon omdat hij je beu is. Je bent niet opeens minder mooi of slim geworden!

14. Je moet moeite doen om hem bij dingen te betrekken

Als hij ‘s avond thuis komt na zijn werk, moet je echt vragen of hij misschien even bij je komt zitten.

Het liefst trekt hij gewoon weer zijn laptop open en sluit hij zichzelf compleet van je af.

Natuurlijk is het normaal om na een lange dag even te willen ontspannen, maar wat hij doet zou je gemakkelijk vluchtgedrag kunnen noemen.

Hij ontwijkt je in jullie eigen huis, omdat hij je beu is. Zeker na een lange dag kan hij het gewoon niet opbrengen om zich ook nog met jou bezig te houden.

Voor jou komt dit hard aan, want je had je er juist op verheugd dat hij thuis zou komen en jullie samen iets leuks zouden doen.

Dat lijkt hem niet eens op te vallen. Hij is lekker met zijn eigen ding bezig en hij is niet van plan om voor jou nog tijd te maken.

15. Je kunt er met hem niet over praten

Jij voelt dat er iets aan de hand is, de mensen om je heen voelen dat er wat gaande is en het kan niet anders dan dat hij het ook doorheeft.

Toch krijg je geen reactie als je probeert om er met hem over te praten. In de eerste instantie zegt hij heel lang dat er niks mis is.

Hij negeert compleet dat er iets aan de hand is. Ook als je voorbeelden geeft zegt hij dat je je niet zo moet aanstellen.

Het is heel moeilijk om op zo’n moment nog iets van deze situatie te kunnen maken.

Ieder gesprek slaat helemaal dood, waardoor jullie niet verder kunnen. Jij voelt je niet begrepen door hem, waardoor je ook gefrustreerd raakt.

16. Hij steunt je niet langer

Je hebt eindelijk die promotie gemaakt waar je al jarenlang naar op jacht bent. Zelf ben je uitzinnig en natuurlijk wil je dat met hem vieren.

Zodra je het aan hem vertelt, krijg je een reactie die je totaal niet had verwacht.

Hij weet dat hij blij voor je moet zijn, maar het komt totaal niet over. Er kan amper een oprechte glimlach bij hem vanaf.

Ook als je minder leuk nieuws hebt, is hij er totaal niet om je te steunen. Een schouder om op te huilen heb je bij hem al heel lang niet meer.

Ondanks dat je met hem bent, sta je er helemaal alleen voor. Het is wel duidelijk dat hij je beu is.

Als je deze relatie doorzet, zal je je meer alleen voelen dan ooit tevoren. Tijd dus om er zo snel mogelijk een einde aan te breien!

PinFlight Image