Skip to Content

Hoe Je Weer Verliefd Wordt Op Het Single Leven

Hoe Je Weer Verliefd Wordt Op Het Single Leven

Of je het nu leuk vindt of niet, één ding is zeker: het single leven is helemaal geen gemakkelijke taak. Vooral als je een stel vrienden hebt die gelukkig verliefd, verloofd of al getrouwd zijn.

We zijn geconditioneerd om te geloven dat alleen een relatie ons echt kan vervolmaken en geluk kan brengen. Terwijl in werkelijkheid een ongelukkige relatie hebben veel erger is dan single zijn.

Een ongelukkige relatie kan op de lange termijn zoveel pijn en schade veroorzaken. Aan de andere kant kan alleenstaand zijn een kans zijn om te groeien, te genezen van trauma uit het verleden en aan jezelf te werken.

Dus of je nu net uit een relatie bent gestapt of al een tijdje vrijgezel bent, deze periode in je leven kan je veel voordelen opleveren.

Probeer daarom, in plaats van te hunkeren naar enige vorm van relatie alleen maar om “niet alleen te zijn”, te stoppen en echt te genieten van deze tijd die je is gegeven. Probeer verliefd te worden op single zijn. Hier leest je hoe je dit kunt bereiken!

1. Word eerst verliefd op jezelf

Dit klinkt misschien als een cliché, maar ja – het is enorm belangrijk om verliefd te worden op jezelf voordat je verliefd wordt op iemand anders.

Als een vrouw verliefd is, verschuift haar hele focus naar die specifieke man. Ze wordt zo geïnvesteerd in zijn levensstijl, hobby’s en interesses. Ze verafgoodt hem, praat de hele tijd over hem, giechelt om zijn grappen en sms’jes, enzovoort.

Dezelfde hoeveelheid moeite en zorg die je gewoon ook op jezelf moet toepassen. Je moet jezelf beginnen te verafgoden en jezelf zien als de geweldige en unieke persoon die je bent.

Zelfliefde en zelfzorg behoren echt tot de belangrijkste levenspraktijken van elke succesvolle vrouw. Als een vrouw weet hoe ze van zichzelf moet houden, kan ze wonderen verrichten.

En wat is een beter moment om te beginnen met het uitoefenen van eigenliefde dan wanneer je het single leven leeft?

2. Sta jezelf tijdens je single leven toe om te groeien

Als je erover nadenkt, is single zijn een perfecte gelegenheid om aan je doelen, dromen en zelfverbetering te werken. Er is niemand wiens schema je moet respecteren en waar je omheen moet werken, en niemands plannen die je moet afstemmen op die van jezelf.

Je single leven is het tijdperk van jezelf prioriteit geven!

Het heeft geen zin om elke dag op de bank te hangen, zeurend dat niemand je wil en dat je voor altijd alleen zult zijn. Dat soort levensstijl zal je alleen maar meer wanhoop en ellende brengen.

Ga in plaats daarvan op pad en maak je dromen waar! Als je een diploma hebt om aan te werken, begin er dan vandaag nog mee! Moet je een rijbewijs halen – vraag het dan nu al aan! Als je een geweldig idee hebt voor je eigen kleine bedrijf, begin er dan nu aan te werken!

Door jezelf op de eerste plaats te zetten, zal de manier waarop je het leven in het algemeen waarneemt drastisch veranderen. Het zal je minder afhankelijk maken van de goedkeuring van iemand anders en meer verliefd worden op het single leven.

3. Leer om oké te zijn in je eentje

Hoe Je Weer Verliefd Wordt Op Het Single Leven

Om de een of andere onbekende reden associëren veel mensen het single leven met iets extreem negatiefs. Dat kan zijn omdat de samenleving ons heeft laten geloven dat alleenstaand zijn gelijk staat aan ellendig zijn.

Wees eerlijk: hoe vaak hebben je tantes op familiebijeenkomsten niet gevraagd of je iemand hebt, om na je negatieve reactie spijtig genoeg iets toe te voegen als: “Maak je geen zorgen, schat. Je vindt wel iemand.”

Waarom zou je je zorgen maken? Is het zo erg om alleen te zijn? Ben je een verloren zaak als je geen partner hebt?

Natuurlijk niet. Alleen zijn betekent niet dat je eenzaam bent. Het is jouw houding die telt!

Natuurlijk, iemand hebben die onvoorwaardelijk van je houdt en met wie je elke dag samen kunt zijn, is geweldig. Maar je moet beseffen dat je het waard bent en dat je alleen genoeg bent. Je hebt niemand nodig om je compleet te maken!

Je moet deze tijd alleen beschouwen als een belangrijke stap voor je toekomstige geluk. Hoe eerder je begint te werken om de beste versie van jezelf te worden, hoe sneller je innerlijke rust zult vinden, wat een van de belangrijkste dingen is om te hebben.

Ook betekent het single leven niet dat je helemaal alleen bent. Ik weet zeker dat je zoveel vrienden en familieleden hebt met wie je wat quality time kunt doorbrengen.

4. Koester de vrije tijd die je hebt door je single leven

Zoals eerder vermeld, is single zijn het perfecte moment om aan jezelf te werken. Deze periode van je leven kan een geweldige kans zijn om spontaner en avontuurlijker te zijn.

Hoe dan, vraag je je misschien af. Welnu, als je een relatie hebt, heb je deze persoon die je in bijna al je aspecten van je leven moet opnemen. Dit kan soms lastig zijn, omdat sommige plannen gemakkelijker te realiseren zijn als je alleen bent.

Wil je twee maanden lang een social media cleanse doen? Met je bestie door Europa reizen? Wil je beginnen met het bijwonen van Japanse taallessen elke vrijdagavond?

Al deze en andere soortgelijke dingen zijn veel gemakkelijker te bereiken als je geen relatie hebt.

Dus geniet van deze tijd alleen en doe wat je hartje begeert. Dit zal plezier en opwinding in je leven brengen en je veel interessante dingen bieden om te zeggen op een van je toekomstige dates.

5. Neem jezelf mee op een date

Als de dingen die je het meest mist in een relatie leuke dates zijn, dan ben ik blij je te kunnen meedelen dat er een oplossing is.

In de woorden van de koningin zelf, Miley Cyrus, kun je bloemen voor jezelf kopen, je naam in het zand schrijven, urenlang tegen jezelf praten, dansen en je eigen hand vasthouden.

Yup, je kunt jezelf meenemen op een date!

Daten met jezelf kan erg voordelig voor je zijn. Door het te doen, kun je jezelf beter leren kennen, erachter komen wat je wel en niet leuk vindt, wat goed voelt en wat minder.

Activiteiten die je zelf gaat doen, kunnen je helpen beseffen hoe sterk, onafhankelijk en geweldig je bent. Dit zal ertoe leiden dat je stralender, gelukkiger en meer tevreden bent met jezelf.

Dus in plaats van constant te proberen “de ware” te vinden, word je op magische wijze zelf “de ware”, wat onvermijdelijk je humeur zal verbeteren en je aantrekkelijker zal maken voor een potentiële partner.

Ga daarom alleen naar de bioscoop om die film te zien die je zo graag wilde zien, trakteer jezelf op een lekker chique diner en ga picknicken in het park met je favoriete snacks. En als je dapper genoeg bent, ga die reis dan alleen maken.

Doe de dingen die je altijd al hebt willen doen en wacht niet tot iemand anders ze doet. Loop niet het risico iets te missen alleen omdat je verlegen bent om alleen te gaan.

6. Kus die negatieve gedachten over het single leven vaarwel

Hoe Je Weer Verliefd Wordt Op Het Single Leven

En waarschijnlijk het belangrijkste is om niet negatief te zijn over je toekomst, vooral als het om liefde gaat. Probeer te voorkomen dat je dingen denkt of zegt als:

Ik zal nooit iemand vinden.
Een gelukkige relatie is gewoon niet voor mij weggelegd.
Niemand zal ooit van me houden.
Ik zal altijd vrijgezel blijven.

Deze gedachten zijn erg breed en extreem, en eerlijk gezegd helemaal niet waar. Je kunt er nooit honderd procent zeker van zijn, omdat je nooit weet wat de toekomst brengt.
Dus, in plaats van zo negatief te denken, verwissel deze gedachten met meer positieve, zoals:

Op een dag weet ik zeker dat iemand me zal respecteren en waarderen zoals ik ben.

Ik vind het prima om het single leven te leiden, want ik ga nu aan mezelf werken.

Bij iemand zijn is niet mijn primaire doel.

Mijn doel is om een gelukkig en succesvol leven te leiden en dat op een dag mogelijk met iemand te delen.

Ik ben een geweldig persoon, vol liefde en ik verdien iemand die bij mijn energie past.

Zodra je je perspectief verschuift en positiever begint te denken, zal alles veranderen. Je zult single zijn gaan waarderen omdat je beseft dat dit het perfecte moment is om aan jezelf te werken, voor jezelf.