Skip to Content

8 Dingen Die Een Goede Vent Anders Zal Doen Dan Een Narcist

8 Dingen Die Een Goede Vent Anders Zal Doen Dan Een Narcist

We zijn allemaal bekend met de giftige eigenschappen die narcisten hebben, dus we nemen vaak aan dat het onmogelijk is om er met een te daten, omdat we zo goed zijn onderwezen in hun kwaadaardige manieren, en we meer dan in staat zijn om er dwars doorheen te kijken.

De situatie is echter niet zo eenvoudig. Narcisten zijn er meesters in om het masker te dragen van een goede vent.

Vooral in de vroege stadia van de relatie, wanneer het hun doel is om het meisje in hun giftige net te vangen.

In het begin zijn het de liefste mensen op aarde. Maar later onthullen ze hun ware aard en hun manipulatieve tactieken.

Dus de vraag rijst: is het mogelijk om in de vroege stadia van je relatie een goede vent van een narcist te onderscheiden?

Geloof het of niet – het is echt mogelijk. Hier zijn 9 dingen die een goede vent zeker van een narcist onderscheiden.

8 verschillen tussen een goede vent en een narcist

8 Dingen Die Een Goede Vent Anders Zal Doen Dan Een Narcist

1. Hij respecteert je grenzen, wat er ook gebeurt

Beide mannen – een goede vent en een narcist – zullen hun best doen om te weten wat je grenzen zijn. Het verschil zit echter in de manier waarop ze ermee omgaan.

Een narcist zal willen weten wat je grenzen zijn met de intentie om ze te overschrijden en te schenden. Hij zal alle delicate en persoonlijke informatie die je hem geeft als zijn wapen tegen je gebruiken. Hij zal zeker je onzekerheden en trauma’s benadrukken en je er voortdurend aan herinneren.

Maar een goede vent zal over je grenzen willen leren, zodat hij kan weten hoe hij op de juiste manier van je moet houden.

Hij zal prioriteit geven aan je comfort. En hij zal niets doen dat je vrede zou verstoren, zelfs niet in het minst.

Hij zal er altijd voor zorgen dat hij extra gevoelig is voor de dingen waar je het meest onzeker over bent.

2. Een goede vent wil je niet jaloers maken

Iedereen weet dat een narcist ervan houdt om opzettelijk driehoeksverhoudingen te creëren en jaloezie bij zijn partner uit te lokken.

Dit is hun manier om de macht en controle over hun partner terug te winnen, veiligheid te zoeken en hun lage zelfrespect te compenseren.

Maar een goede vent zal dit nooit doen. Hij is volledig veilig in zichzelf en zijn relatie. En hij heeft geen externe vrouwelijke aandacht nodig om zijn partner te testen of ze wel of niet om hem geeft.

En zelfs als zijn partner zich bedreigd voelt door de aanwezigheid van een vrouw, dan zorgt hij er altijd voor dat hij haar onzekerheden voorzichtig en respectvol aanpakt en haar geruststelt dat zij de enige vrouw in zijn leven is.

3. Hij is oprecht vriendelijk – zonder verborgen motieven

Je kunt een goede vent van een narcist onderscheiden als je aandacht besteedt aan de manier waarop hij met andere mensen omgaat en over andere mensen praat.

Hij is respectvol tegenover iedereen, ongeacht hun leeftijd, geslacht, sociale achtergrond of als iemand hem wel of niet onrecht heeft aangedaan. Hij is echt een aardig persoon – dat is het!

Maar hij is vooral aardig, begripvol en medelevend tegen je. Hij is erg romantisch en geeft voortdurend prioriteit aan het investeren van zijn tijd en moeite in jou en de relatie die jullie twee delen.

En hij doet het allemaal omdat hij het wil! Niet omdat hij er iets voor terugverwacht.

4. Hij doet niet aan aantrekken en afstoten

Elke narcist zal een vrouw voor zijn eigen egoïstische behoeften achternazitten – om haar als zijn ego-boost te gebruiken of gewoon om iemand te hebben om mee naar bed te gaan.

Maar een goede vent zal zijn interesse in gezonde en volhardende manieren tonen. Hij zal een vrouw achternazitten die hij leuk vindt, omdat hij oprecht in haar geïnteresseerd is.

En als hij dat niet is, dan zal hij nooit haar tijd verspillen en haar gevoelens kwetsen.

Met een goede vent ben je nooit in de war. Je weet altijd waar je aan toe bent en je bent zeker van zijn gevoelens en motieven.

5. Een goede vent valideert je emoties en begrijpt de zijne

De narcist in je leven is als een storm van ongecontroleerde en onstabiele emoties. Hij is een wervelwind die je altijd genadeloos naar binnen trekt en je een vreselijk gevoel geeft.

Met hem kun je nooit raden wat voor soort behandeling je gaat krijgen.

Maar een echt goede vent gedraagt zich goed en is emotioneel gezien extreem in balans. Hij heeft zijn innerlijke natuur onder controle en is erg gevoelig voor de behoeften en emoties van andere mensen, vooral die van zijn partner.

Hij weet aandachtig te luisteren en heeft goede communicatieve vaardigheden. Met deze man aan je zijde voel je je altijd gerespecteerd, wat er ook gebeurt.

6. Hij weet hoe hij het respectvol met je oneens moet zijn

8 Dingen Die Een Goede Vent Anders Zal Doen Dan Een Narcist

Een gezonde relatie betekent niet noodzakelijk dat beide partijen het altijd over alles eens moeten zijn. Het is eigenlijk precies het tegenovergestelde.

Twee volwassen mensen weten dat het goed is om het over bepaalde dingen oneens te zijn, zolang je maar respectvol tegenover je partner blijft.

En een goede vent is – in tegenstelling tot zijn narcistische tegenhanger – zich hier goed van bewust!

Hij heeft niet het gevoel dat hij bij alles wat je zegt met zijn hoofd moet knikken om te bewijzen dat hij van je houdt. Hij is meer dan in staat om het over bepaalde dingen met je oneens te zijn en respectvol zijn standpunt naar voren te brengen.

Vergeet niet dat een goede vent je nooit zal beledigen of je op geen enkele manier verbaal zal kwetsen. Op het moment dat hij je uit gaat schelden, dan kun je er zeker van zijn dat hij niet goed voor je is.

Woede, geweld en verbale of emotionele mishandeling zijn iets wat een narcist zal gebruiken om zijn dominantie en macht te vestigen. Maar een goede vent zal dat nooit doen.

7. Hij reflecteert vaak op zichzelf en is erg introspectief

Elke goede vent is geen onbekende in introspectie en zelfreflectie. Af en toe zal hij in verbinding gaan met zijn innerlijke zelf en proberen te bepalen of alles in overeenstemming is met zijn kernwaarden.

Hij schaamt zich niet of is niet bang om zijn gebreken en tekortkomingen op te merken. Hij is zich er terdege van bewust dat hij, net als elk ander mens, ook niet perfect kan zijn.

Maar hij maakt er zijn missie van om nooit te stoppen met het bereiken van zijn ware potentieel.

Een goede vent kan verantwoordelijk worden gehouden voor zijn eigen daden. Hij weet wanneer het tijd is om, “Het spijt me. Ik had het mis” te zeggen. Wat voor een narcist zeer onwaarschijnlijk is.

8. Een goede vent is een echte feminist

En tot slot, een echt goede vent is zeker een echte feminist. Hij heeft grote bewondering voor alle vrouwen en respecteert hen voor alles wat ze dagelijks en onder moderne patriarchale omstandigheden doen.

Hij is zich bewust van zijn mannelijke privilege en weet dat zijn partner niet dezelfde kansen heeft als hij.

Daarom streeft hij ernaar om haar bescherming en veiligheid te zijn, en de grootste motivatie die ze kan hebben.

Een narcist wil aan de andere kant alleen de vrouw in zijn leven beheersen. Hij is jaloers op haar succes en gedijt als hij haar ziet falen.