Skip to Content

12 Kleine, Onofficiële Mijlpalen Die Aangeven Dat Jullie Relatie Vordert

12 Kleine, Onofficiële Mijlpalen Die Aangeven Dat Jullie Relatie Vordert

Er is zoveel aandacht voor de belangrijkste mijlpalen in een relatie, zoals samenwonen, verloven, trouwen en kinderen krijgen.

Maar er zijn ook zoveel kleinere en even belangrijke dingen, die plaatsvinden tijdens de datingfase, die net zo veel betekenen.

Let goed op wanneer deze dingen gebeuren, want ze voorspellen veel goeds voor jullie potentieel op de lange termijn.

1. Je kunt in een restaurant een maaltijd voor je partner bestellen en er zeker van zijn dat hij blij zal zijn met wat je voor hem hebt besteld (en vice versa).

12 Kleine, Onofficiële Mijlpalen Die Aangeven Dat Jullie Relatie Vordert

Als je een maaltijd voor je partner kunt kiezen zonder je zorgen te hoeven maken dat hij het vreselijk zal vinden, dan is het duidelijk dat je genoeg tijd samen hebt doorgebracht om zijn voorkeuren en antipathieën te leren kennen.

Weten wanneer je partner waarschijnlijk liever een hamburger dan een salade wil en hoe hij deze bereid wil hebben, is een teken dat je je op je gemak voelt in je relatie en dat jullie je allebei op dezelfde golflengte zitten.

Tegelijkertijd maak jij je geen zorgen als je partner zegt dat hij eten mee naar huis zal brengen, omdat je er zeker van bent dat je zult genieten van alles wat hij voor je meebrengt.

2. Je trekt zonder te vragen zijn kleding aan

Je weet dat hij het niet erg zal vinden als je zijn kleren leent. Sterker nog, je bent er vrij zeker van dat hij het leuk vindt als je dat doet.

Het is schijnbaar onbeduidend, maar het lenen van een shirt van je partner als je uit de douche springt of zijn korte broek om in te slapen, zonder het gevoel te hebben dat je het eerst moet vragen, is zeker een teken dat je relatie vordert.

3. Jullie hebben samen te maken gehad met een serieuze, moeilijke en/of traumatische situatie en zijn daardoor sterker geworden.

12 Kleine, Onofficiële Mijlpalen Die Aangeven Dat Jullie Relatie Vordert

In sommige gevallen betekenen moeilijke tijden dat een relatie niet zal werken. Wanneer mensen gestrest, bezorgd of gefrustreerd zijn, hebben ze de neiging zich anders te gedragen dan wanneer het leven soepel verloopt.

En dat kan gemakkelijk een dealbreker zijn, waardoor jullie relatie tot stilstand kan komen te staan.

Als je echter een heel ernstige en/of moeilijke situatie met je partner hebt meegemaakt en er samen sterker uitkomt, is dat een goed voorteken voor jullie toekomst samen.

4. Je partner is de persoon die je belt als je hulp nodig hebt.

Is je partner je contactpersoon voor noodgevallen en het eerste nummer dat je zou bellen als er iets gebeurt?

Dat is een goed teken voor jullie relatie.

Als je het gevoel hebt dat je hem niet wilt lastigvallen als je met een probleem te maken hebt, of als je te verlegen bent om hulp te vragen, dan bevind je je in een vroeg stadium van daten of het is een alarmsignaal dat de relatie niet lang zal duren.

Het is belangrijk om op je partner te kunnen vertrouwen als je met iets moeilijks te maken hebt.

5. Je voelt je op je gemak bij hem, ook als je je dag niet hebt

12 Kleine, Onofficiële Mijlpalen Die Aangeven Dat Jullie Relatie Vordert

Als je het type vrouw bent dat gewoonlijk make-up draagt en moeite doet om schattige outfits aan te trekken, dan is het een onofficieel teken dat jullie relatie vordert als je je comfortabel genoeg voelt bij je partner om af te zien van de foundation en kleding, die niet je meest flatteuze stijl is, maar ervoor zorgt dat je je op je gemak voelt.

Je weet dat hij bij je is vanwege je innerlijk, en je voelt je zelfverzekerd genoeg in je relatie om jezelf te zijn en je lippenstift achterwege te laten.

6. Je hebt een relatie met zijn familie

Sms je af en toe de moeder van je partner of heb je zijn neef als vriend op Facebook?

Wordt hij uitgenodigd voor familiediners en heeft hij meerdere gesprekken gehad met je broers en zussen?

Relaties en contact hebben met zijn familie (en hem ook laten kennismaken met jouw familie) is een teken dat jullie relatie vordert.

Je combineert de gescheiden levens, die jij en je partner hadden voordat jullie een relatie hadden en bouwt verbindingen op met de mensen, die hij zijn hele leven al kent en die belangrijk voor hen zijn.

7. Je bewaart kleding, make-up en een tandenborstel in zijn huis.

12 Kleine, Onofficiële Mijlpalen Die Aangeven Dat Jullie Relatie Vordert

Je hebt misschien zelfs een sleutel van zijn huis, maar je woont gewoon niet officieel samen.

Hoe dan ook, het bewaren van persoonlijke spullen bij je partner thuis is een teken dat je relatie vordert.

Hij wil dat je je op je gemak en thuis voelt als je bij hem bent (zelfs als jullie het niet over samenwonen hebben gehad) en dat laat zien dat hij het gevoel heeft dat jullie samen een serieuze relatie hebben.

8. Je helpt onmiddellijk met de huishoudelijke taken van je partner zonder het gevoel te hebben dat je jezelf opdringt

Natuurlijk hoef je niet de werkster van je partner te zijn of alle kleine klusjes voor hem te doen, maar als je je niet raar of ongemakkelijk voelt bij het legen van zijn vaatwasser of het opvouwen van zijn was, dan is dat een teken dat de relatie vordert.

Je vindt het leuk om je partner te helpen met de saaie, schijnbaar eindeloze dagelijkse klusjes, omdat je zijn leven zo mogelijk een beetje gemakkelijker wilt maken.

9. Je weet altijd wanneer je elkaar weer zal zien

12 Kleine, Onofficiële Mijlpalen Die Aangeven Dat Jullie Relatie Vordert

Je hoeft niet eens meer te vragen wat je partner aan het doen is op vrijdagavond of dat hij je date zal zijn voor de bruiloft van je vriend. Je weet hoe zijn agenda eruitziet en vice versa.

En je hebt onuitgesproken plannen met elkaar voor specifieke dagen en/of tijden. Er zijn ‘s avonds laat geen booty call-sms’jes, omdat je al samen in bed ligt. Je weet altijd wat hij doet en waar je aan toe bent.

10. Je vertelt je partner alle willekeurige gedachten, die zonder angst voor zijn oordeel in je hoofd opkomen

Je hebt geen behoefte om iets te bewerken of te filteren wanneer je in gesprek bent met je partner.

Je maakt zich geen zorgen dat je stom zal klinken of dat je partner alles wat je zonder na te denken zegt, zal veroordelen of persoonlijk zal nemen.

Als je je op je gemak voelt als je je partner alles vertelt (en dat wilt!) toont dit aan dat jullie relatie vordert.

11. Jullie hebben samen een favoriet programma

12 Kleine, Onofficiële Mijlpalen Die Aangeven Dat Jullie Relatie Vordert

Een programma hebben dat je samen bekijkt, is een klein, onofficieel teken dat je relatie vordert.

Door het delen van Netflix- en Hulu-wachtwoorden wordt jullie relatie nog sterker.

Het lijkt misschien niet iets bijzonders, maar als jullie afspreken om samen naar een programma te kijken (vooral een serie met veel seizoenen) en wachtwoorden deelt, laat dat zien dat jullie zijn aan elkaar toegewijd.

12. Jullie sturen elkaar minder berichtjes

Misschien sms’en of appen jullie niet, omdat je je niet langer onzeker voelt over het feit dat er even geen contact meer is.

Misschien doen jullie het minder, omdat het niet nodig is, omdat je altijd samen bent. Dit is hoe dan ook een goede zaak.

PinFlight Image