Eerlijk gezegd, als je geen aandacht aan deze onderwerpen besteedt voordat je een relatie aangaat, dan zal het zeker gedoemd zijn om te mislukken voordat het zelfs maar begint.
We weten dat eerlijkheid en open communicatie de sleutel is tot elke succesvolle en gezonde relatie. Maar wat zijn eigenlijk de onderwerpen en vragen waar je 100% eerlijk over moet zijn?
Allereerst, wees niet bang om moeilijke vragen te stellen, want als je dat niet doet, dan kan het hele verloop van je relatie helaas op de verkeerde manier worden veranderd.
Wie weet, misschien kan dat gesprek het begin zijn van iets moois. Dus waarom zou je er niet voor gaan?
6 gesprekken die je moet hebben voordat je een relatie aangaat
1. Wat is je mening over sparen versus geld uitgeven?
Je zou verbaasd zijn, maar geld is de tweede belangrijkste oorzaak van een echtscheiding. Waarom? Omdat veel mensen zich ongemakkelijk voelen om over geld te praten alsof het een taboe-onderwerp is.
Als je je standpunten over geld niet vroeg bespreekt, dan kom je er pas achter waar je niet op bent afgestemd als het te laat is.
Dus praat over gelijke inspraak in financiële beslissingen, ongeacht wie er meer geld verdient. Als de financiële beslissingsmacht niet gelijk is, dan zal dit gevoelens van wrok of ontoereikendheid oproepen.
Praat over financiële doelen op korte en lange termijn en zorg ervoor dat ze ook op elkaar zijn afgestemd. Zijn ze van plan een huis te kopen? Hoe zijn ze van plan met pensioen te gaan en hoe sparen ze daarvoor? Hebben ze schulden?
Dit soort informatie is misschien te veel gevraagd, maar ze zijn zeker een belangrijk aspect van een relatie.
2. Hoe ben je de afgelopen jaren veranderd?
Zelfbewustzijn is een ander belangrijk onderdeel van je relatie. Je potentiële partner vragen hoe ze de afgelopen jaren zijn veranderd, zegt veel over hen.
Een partner die zich bewust is van zijn groei en gevoelens is een partner met wie je een gezonde relatie gaat hebben.
Verandering is constant en degenen die zich bewust zijn van hun gebreken zijn de enigen die op een dag een betere versie van zichzelf kunnen worden.
Dus vragen naar hun verleden, gebreken en hun groei geeft je een duidelijk inzicht in wat je van hen als partner kunt verwachten.
3. Praat voordat je een relatie aangaat over wat onder vreemdgaan valt
Porno kijken? Posts van anderen op Instagram liken? Reageren op de TikTok van een meisje? Met je ex praten?
Wat wordt als vreemdgaan beschouwd? En hoe beïnvloedt dit jullie relatie?
Het gaat er niet om wat JE voelt dat je doet, vreemdgaan is. Het gaat erom wat je PARTNER voelt over wat je met anderen doet. Daarom is het definiëren van wat je als vreemdgaan beschouwt een van de cruciale onderdelen voordat je een relatie aangaat.
Is het alleen een fysieke handeling? Een emotionele daad? Of allebei?
Iedereen heeft zijn eigen definitie van wat als vreemdgaan telt. Zodra je klaar bent met dit gesprek, zou je op dezelfde golflengte moeten zitten wat betreft wat als vreemdgaan wordt beschouwd en wat niet.
Als dit niet het geval is, ga dan nooit verder met de relatie, want deze kan eerder eindigen dan je denkt.
4. Zijn er geheimen die we voor onszelf moeten houden?
Sommigen zeggen misschien dat eerlijkheid het langst duurt. Het brengt je dichterbij elkaar en het helpt je om op een dieper emotioneel niveau contact te maken.
Anderen zullen zeggen dat sommige geheimen nooit mogen worden onthuld. Dus hoe weet je wat het juiste is om te doen?
In feite is dit opnieuw een beslissing die jullie als stel moeten nemen. Het onthullen van je geheimen kan je helpen om meer intimiteit te bereiken, maar aan de andere kant kan het ook gevoelens van constante angst en wantrouwen creëren.
Wat is het juiste om te doen? Openlijk communiceren! Bepaal je grenzen: moeten die er een zijn en hoever moeten ze gaan? Mag je geheimen voor je partner hebben die betrekking hebben op je ouders of vrienden?
Als je deze dingen niet met je partner bespreekt, dan kunnen geheimen elke relatie die je begint verpesten.
5. Veranderen je verwachtingen van mij of de relatie?
Daten is één ding, maar een toegewijde en langdurige relatie hebben is iets anders. Dus, hoe verandert je relatie nadat je exclusief bent geworden?
Ga je meer met elkaar om? Zijn jullie elkaars primaire emotionele steun? Zijn jullie elkaars contactpersoon voor noodgevallen?
Als je officieel wordt, dan komen veel van deze vragen naar voren. Sommige mensen houden van de manier waarop dingen in de praatfase zijn, terwijl anderen een serieuzere aanpak verwachten als je eenmaal officieel bent.
En beide opties zijn prima, zolang je maar op dezelfde golflengte zit. Maar hoe weet je dat als je het niet bespreekt, toch?
6. Praat voordat je een relatie aangaat over wat je langetermijndoelen zijn
Liefde is niet genoeg. Liefde is niet genoeg om een langdurige gezonde relatie volledig te laten werken.
Ons hele leven is ons verteld dat liefde het enige is wat je nodig hebt en dat is niet waar. WAARDEN, DOELEN EN LEVENSSTIJL. Dat zijn de dingen naast liefde die je nodig hebt.
Het gaat er niet alleen om wat je dit weekend wilt doen, maar ook wat je met je leven wilt doen. Praten over langetermijndoelen is als het spelen van een schaakspel. Jullie kijken allebei vooruit, plannen je zetten en plannen een strategie voor de toekomst.
Als je het over langetermijndoelen hebt, dan bespreek je de zetten en strategieën voor jullie relatie. Je kijkt naar het grotere geheel en overweegt hoe je ervoor kunt zorgen dat je relatie succesvol en vol vreugde is.
Ik heb talloze verhalen gehoord over hoe mensen een aantal jaren durende relaties beëindigden, omdat ze niet over de juiste dingen praatten toen dat nodig was en ik weet zeker dat je niet een van die koppels wilt zijn.
Wat is dus het juiste om te doen? PRATEN! Praat over de belangrijke dingen. Dat zijn allemaal dingen die later een probleem zullen worden als je ze in het begin niet hebt besproken.
Het stellen van die vragen is niet genoeg. Vergeet niet om eerlijkheid mee te nemen!