Skip to Content

7 Dingen Die De Sleutel Zijn Om Een Echtscheiding Te Vermijden

7 Dingen Die De Sleutel Zijn Om Een Echtscheiding Te Vermijden

Eén ding is zeker: het huwelijk is niet makkelijk. Het kost veel moeite, tijd, geduld, respect en bovenal liefde om het huwelijk te laten werken en stand te laten houden “tot de dood je scheidt.”

Helaas eindigen de meeste huwelijken tegenwoordig in een echtscheiding, sommige vanwege echte, echtscheidingswaardige problemen, sommige vanwege dingen die vermeden hadden kunnen worden als beide partijen dezelfde hoeveelheid moeite hadden gedaan en het huwelijk als een levenslang project hadden beschouwd.

Als je te maken hebt met een huwelijkscrisis met je partner en je wilt weten hoe je een echtscheiding kunt vermijden, dan zijn hier 7 nuttige tips die kunnen helpen.

7 tips om een echtscheiding te vermijden

1. Stop nooit met proberen

Veel mensen maken de fout om te denken dat het huwelijk een tijd is waarin je stopt met proberen. Geen moeite meer doen om je partner voor je te winnen, flirterige berichten te sturen, uit te gaan op dates of dingen voor elkaar te doen.

Voor sommigen is het huwelijk thuiskomen van het werk naar een partner die het avondeten heeft gemaakt, kinderen later met wiskunde huiswerk helpen en de avond eindigen met het kijken naar een wedstrijd op tv.

Maar het huwelijk is zoveel meer. Het is de tijd waarin twee mensen hun leven samen delen en elkaar in een heel ander licht ontmoeten. Het is een kans om samen oud te worden en keer op keer verliefd te worden op dezelfde persoon.

Een huwelijk vraagt inspanning. En om een echtscheiding te vermijden, moeten zowel de man als de vrouw blijven proberen.

2. Vind elke dag wat tijd om het met je partner over de dag te hebben die achter je ligt

Als je eenmaal ouder wordt en begint met het omgaan met de verantwoordelijkheden van het dagelijks leven (waarvan er te veel zijn), dan is het moeilijk om qualitytime voor je partner te vinden.

Er zijn de stress op het werk, het onderhoud van het huis en de tuin, het betalen van rekeningen, koken, schoonmaken, het opvoeden van kinderen en het bijhouden van hun drukke schema’s, en nog veel meer.

Maar hoe hectisch je leven ook wordt, je moet gewoon elke dag wat tijd vinden om het met je partner over de dag die achter je ligt te hebben.

Het is echt niet zo moeilijk. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar minuten ‘s avonds om te praten over hoe je dag was. En te luisteren naar waar je partner mee te maken heeft gehad. Je kunt dit zelfs in bed doen voordat jullie in slaap vallen.

Dit is belangrijk omdat je door dit te doen de connectie die je met je partner hebt, zult behouden. Als je je dagelijkse check-ins begint te missen, dan zullen jullie twee verder uit elkaar groeien. En je zult dan op een punt komen dat naast elkaar liggen kilometers ver weg lijkt.

3. Ga nooit boos naar bed

Net als bij de bovenstaande tip, is het nooit aan te raden om boos naar bed te gaan. Hoe boos jullie ook op elkaar zijn, jullie moeten je uiterste best doen om het conflict dat jullie hebben op te lossen voordat jullie in slaap vallen.

Natuurlijk kan het soms moeilijk zijn en heb je die slaap echt nodig om af te koelen. Maar probeer op zijn minst respectvol met elkaar te praten en je ontevredenheid te uiten. Zodat je morgen verder kunt gaan met het goedmaken.

Als je boos naar bed gaat met je partner, dan begin je het hem alleen maar meer kwalijk te nemen. Dat vreselijke gevoel zal in je groeien. En de volgende keer dat jullie twee een klein ongemak ervaren, zul je om een scheiding vragen.

4. Vind altijd iets om je partner mee te complimenteren

Dit gaat hand in hand met de eerste genoemde tip. Om een echtscheiding te vermijden, moet je je partner blijven complimenteren. Hoe dom ook, geef je compliment en kijk hoe de wangen van je partner rood worden van schaamte.

“Wauw, door dat T-shirt zien je armen er heel groot uit. Ben je stiekem naar de sportschool geweest?” is iets wat mijn moeder altijd tegen mijn vader zei. Waarna hij bijna altijd zijn spieren begon aan te spannen en kinderachtig begon te lachen.

Complimenten geven aan je partner is vooral belangrijk om in het bijzijn van je kinderen te doen. Ze zullen in staat zijn om de verliefde kant van jullie relatie te zien. Waardoor ze op een dag dat soort verbinding in hun eigen liefdesleven zullen zoeken.

5. Toon respect en dankbaarheid voor alles wat je partner voor je doet

Het is geen geheim dat iedereen zich gerespecteerd wil voelen. Maar soms ervaren getrouwde stellen niet het gewenste niveau van respect, en hierdoor eindigen ze in een scheiding.

Maar het is van het grootste belang om je dankbaarheid en je respect voor je partner te tonen. Het is een klein, bijna onbelangrijk ding voor je om te doen, maar het kan voor je partner de wereld betekenen.

Mijn tante is haar hele leven huisvrouw geweest. Ze zorgde vooral voor het huis en de kinderen, terwijl mijn oom als bouwvakker werkte.

Geloof me als ik zeg dat er geen dag voorbij ging zonder dat hij haar bedankte voor alles wat ze in huis deed. Hij liet het altijd klinken alsof haar daden enkele wonderbaarlijke dingen zijn die alleen zij kon doen.

Soms voelde ze zich verdrietig omdat ze geen echte baan had, maar de complimenten van mijn oom zouden altijd, zonder mankeren, haar dag goed maken.

6. Doe dingen samen

De sleutel tot het vermijden van een echtscheiding is niet alleen om nooit te stoppen met proberen, maar ook om dingen samen te blijven doen. Het diner dat een van de echtgenoten maakt, kan nooit als een date worden beschouwd. Vooral als dat een standaardpraktijk is en een manier om te eten.

Jij en je partner moeten date nights hebben. Je moet dinerreserveringen maken (waar je echt naartoe gaat), naar het theater of de bioscoop gaan, gaan bowlen, golfen of wat jullie ook leuk vinden om te doen.

Het punt is dat je dingen buiten je huis moet doen.

7. Blijf trouw!

En tot slot, iets dat vanzelfsprekend is, is dit: om een echtscheiding te vermijden, moet je trouw blijven aan je echtgenoot.

Persoonlijk denk ik dat er geen excuus is als het om vreemdgaan in het huwelijk gaat. Omdat je vrijwillig hebt gekozen om voor altijd bij die persoon te zijn. Om van haar te houden en haar de rest van je leven te koesteren, in goede en slechte tijden, wat er ook gebeurt.

Ontrouw zijn, hoort niet thuis in het huwelijk. Punt.