Skip to Content

6 Kwaadaardige Narcistische Trekjes

6 Kwaadaardige Narcistische Trekjes

Om voor eens en altijd narcistische klootzakken te ontwijken is het belangrijk om bepaalde narcistische trekjes en eigenschappen te leren herkennen die ze allemaal gemeen hebben en dit zal het makkelijker maken om hen op tijd op te merken en om in de toekomst bij ze uit de buurt te blijven.

Soms is het eenvoudiger om je ogen te sluiten en maar te hopen de je het liefdesverdriet en de misleiding bespaard zal blijven, maar dat is jammer genoeg vaak niet de realiteit.

Ik weet zeker dat je het ongenoegen hebt gehad om tot nu toe tenminste één man met narcistische trekjes tegen het lijf te lopen die je leven op zijn kop zette en door wie je wenste dat je hem nooit had ontmoet.

Ze lijken tegenwoordig overal te zijn en hoe harder je je best doet om voorzichtig te zijn en ze te vermijden, hoe meer ze zich tot je aangetrokken lijken te voelen.

Het is net een vicieuze cirkel waaraan je niet lijkt te kunnen ontsnappen…  

Narcisten lokken je vaak zo gemakkelijk met leugens en manipulatie in de val dat het je gewoon niet aan te rekenen valt als je hierin trapt.

Uiteindelijk zijn ze helemaal niet zoals ze zich eerst voordeden.

Ze dragen een masker tot het moment dat ze weten dat ze je gevangen hebben en dan onthullen ze eindelijk hun ware gezicht.

Om je te helpen om eindelijk niet meer voor deze sociopaten te vallen lees je hieronder de meest voorkomende eigenschappen die alle narcisten gemeen hebben.

Deze zouden je moeten helpen om op tijd de trekjes te leren herkennen en om jezelf onvermijdelijk veel ellende en spijt te besparen.

1. Het kan ze niks schelen welke gevoelens ze in je naar boven halen

6 Kwaadaardige Narcistische Trekjes

Mensen pijn berokkenen geeft hen vreugde.

Ze zullen dit misschien verborgen proberen te houden, maar ze slagen daar zelden in.

Niet alleen zal je narcist het helemaal niks kunnen schelen als zijn daden of woorden je kwetsen, hij zal er zelfs van genieten als dit zo is!

Dit is net brandstof voor hen.

Hoe meer ze merken dat je negatief reageert op iets wat ze gedaan hebben, hoe blijer en meer zelfingenomen ze zullen zijn.

Hij zal er vaak alles aan doen om je te kwetsen, alleen maar om te kunnen nagenieten.

Het is ziek en gestoord en als je merkt dat je partner dit stiekem doet, dump die zak dan meteen!

2. Ze zullen nooit berouw tonen voor hun rotte acties

6 Kwaadaardige Narcistische Trekjes

Dit is hun vakgebied. Hoe slecht hun acties ook zijn, ze zullen zichzelf ervan overtuigen dat ze gelijk hebben.

En naar hun idee kunnen ze niks verkeerd doen, want ze zijn gewoon beter dan jij.

Ongeacht hoe negatief het jou of iemand anders heeft beïnvloed, geloven ze niet in verontschuldigingen en zullen ze nooit berouw tonen voor de gevoelens die ze in je naar boven halen

En als je ooit “sorry” te horen krijgt zal het de meest geveinsde verontschuldiging zijn die je ooit hebt gehoord!

Ze zullen ervoor zorgen dat je merkt dat ze het echt niet menen.

3. Ze zijn een tikkende tijdbom (je weet nooit wanneer ze zullen ontploffen!)

Diep vanbinnen zijn narcisten ontzettend kwetsbaar, zelfs zo erg dat het minste of geringste hen al van streek en ontzettend boos kan maken.

Ze lijken vanbuiten misschien kalm en sereen, maar als je ook maar iets verkeerd zegt zullen ze op je losgaan.

Je blijft je altijd maar afvragen of het volgende wat je zegt of doet hen zal laten ontploffen en je bent stiekem altijd bang omdat je niet weet hoe slecht ze nu weer zullen reageren.

Ze hebben zoveel opgekropte woede dat het nooit veilig is om hen boos te maken.

En als je eraan denkt om te vertrekken weet je erg goed dat dat er echt voor kan zorgen dat ze over de rooie gaan, dus ga je mee in alles wat ze zeggen en probeer je om hen tevreden te stellen ten koste van je eigen welzijn.

4. Ze maken van alles een groot probleem

6 Kwaadaardige Narcistische Trekjes

Ze staan erom bekend dat ze geloven dat ze beter zijn dan ieder ander, maar ze verzinnen voor alle zekerheid verhalen waaruit ook echt blijkt dat ze beter zijn en ze overtuigen jou van dat feit.

Ze kunnen enorm goed manipuleren, ze kunnen van alle verhalen een fantastische gebeurtenis maken en ze intrigeren je zo sterk dat je echt begint te geloven dat die verhalen echt zijn gebeurd, wat zelden het geval is. 

Hun ego moet continu gestreeld worden en ze moeten altijd een sterk gevoel van eigenwaarde hebben en daarom zullen ze vaak overdrijven om de schijn op te houden.

5. Ze geven je het gevoel dat je geen waarde hebt en je niks goed kunt doen

6 Kwaadaardige Narcistische Trekjes

Alsof het niet al de ergste nachtmerrie is om bij hen in de buurt te zijn, zullen ze hun uiterste best doen om te benadrukken hoe nutteloos je eigenlijk bent en zullen ze je meer afmaken door je zelfmedelijden en wanhoop te bezorgen.

Hoe hard je ook je best doet om je narcist tevreden te stellen is niets wat je ooit doet goed en zelfs als dit wel zo is zullen ze het nooit toegeven.

Ze geven je telkens het gevoel dat niets wat je doet voldoende is en dit doen ze alleen maar omdat ze je in de buurt willen houden.

Als ze ervoor zorgden dat je goed in je vel zat zouden ze het risico lopen dat je de moed en het zelfvertrouwen zou krijgen om je te realiseren dat je beter bent dan dat.

Dus proberen ze je een belabberd gevoel te geven om ervoor te zorgen dat je bij hen blijft, in de wetenschap dat je niet beter kunt krijgen.

6. Stiekem bepalen ze alles wat je doet

6 Kwaadaardige Narcistische Trekjes

Ze zijn erg manipulatief en je kunt niks doen zonder dat je daar eerst toestemming voor moet vragen.

Ze geven je een schuldgevoel als je plannen met je vrienden maakt zonder dat je het eerst overlegt en daarom vraag je uiteindelijk altijd om toestemming voor de meest willekeurige dingen.

Je kunt de deur niet uit gaan zonder dat je hen precies vertelt waar je naartoe gaat en naar wie en zelfs dan moet je elk uur contact opnemen. 

Je voelt je gevangen en overheerst, maar je bent bang dat als je weerstand biedt het allemaal alleen maar erger zal worden.

Ze houden je eigenlijk gewoon onder de duim en je ziet niet het licht aan het einde van de tunnel.

Als dit jouw werkelijkheid is en je alle of een aantal van deze wrede narcistische trekjes opmerkt, heb je te maken met een expert narcistische manipulator en moet je zo snel mogelijk de benen nemen.

Wees niet bang om om hulp te vragen en doe wat het beste voor jou is. Veel sterkte!

6 Kwaadaardige Narcistische Trekjes