Skip to Content

6 Tekenen Dat Hij Niet Emotioneel Beschadigd Is, Maar Gewoon Een Eikel

6 Tekenen Dat Hij Niet Emotioneel Beschadigd Is, Maar Gewoon Een Eikel

We verwachten dat jongens allemaal macho en stoer zijn, kortom een echte eikel dus. Zo negeren we het feit dat er enkele emotioneel beschadigde mannen zijn die het moeilijk hebben in relaties.

Ze weten niet wat de juiste manier is om de persoon van wie ze houden te behandelen, omdat ze nog nooit echte liefde hebben ervaren. Gedurende hun hele leven zijn hun gevoelens iets geweest waar niemand over sprak en er werd van hen verwacht dat ze er alleen mee omgaan.

Als gevolg hiervan zijn ze uitgegroeid tot mannen die hun emoties onder het tapijt vegen, moeite hebben om ze te uiten en zeker geen idee hebben hoe ze ermee om moeten gaan.

Maar soms val je misschien voor een man die je niet het beste behandelt. Het is duidelijk dat hij zijn emoties niet de baas is, dus je schrijft het toe aan het feit dat hij in het verleden ernstige problemen heeft gehad.

Zelf leeft hij onder het excuus dat hij emotioneel beschadigd is en zijn hele leven heeft hij het moeilijk gehad om met zijn gevoelens om te gaan.

Maar er is een significant verschil tussen een emotioneel beschadigde man en een eikel die deze toestand gebruikt om zijn wrede gedrag te verdoezelen.

En zo kun je hem spotten:

1. Een eikel gebruikt hetzelfde excuus voor al zijn fouten

6 Tekenen Dat Hij Niet Emotioneel Beschadigd Is, Maar Gewoon Een Eikel

Elke keer dat deze man je gevoelens kwetst en je hem ermee confronteert, weet je dat je hetzelfde oude slappe excuus zult horen.

“Ik heb nooit geweten hoe liefde voelt en het is duidelijk dat je dat niet kunt accepteren. Denk je niet dat ik graag anders zou zijn? Maar mijn hele leven liepen mensen over me heen en verwaarloosden ze me emotioneel. Ik denk dat je me niet anders zult behandelen.”

Als je bekend bent met dit scenario, kan dit betekenen dat je man niet emotioneel beschadigd is. In plaats daarvan is hij een egoïstische klootzak die weigert zijn fouten toe te geven.

Hij gebruikt het excuus dat er nooit op de juiste manier van hem is gehouden en speelt op de berouwkaart. Je voelt je dan slecht omdat je hem confronteert en probeert wat je kunt om een ​​glimlach op zijn gezicht te toveren.

Dus keer op keer doorloop je hetzelfde scenario. Hij doet je pijn, je legt je gevoelens aan hem uit, en dan geeft hij hetzelfde excuus dat hij zo vaak eerder heeft gebruikt.

Niet één keer zal hij toegeven dat hij ongelijk heeft en verantwoordelijkheid nemen voor zijn fouten. En dat is genoeg bewijs dat hij heel goed weet welk spelletje hij met je speelt. Een echte eikel dus.

2. Jullie maken altijd ruzie over dezelfde dingen

6 Tekenen Dat Hij Niet Emotioneel Beschadigd Is, Maar Gewoon Een Eikel

Elke keer dat je wijst op iets dat hij deed dat je gevoelens kwetste, negeert hij het volledig.

Hij luistert naar je, maar je woorden gaan nooit voorbij zijn kortetermijngeheugen. Hij vergeet ze zodra je stopt met praten.

En als gevolg daarvan blijf je altijd vechten over dezelfde dingen en blijft hij je altijd dezelfde comebacks geven. Het is een vicieuze cirkel waar je bijna niet uit komt.

De enige manier om jezelf van hem te redden, is hem te verlaten. Het is duidelijk dat hij een eikel is die op geen enkele manier iets aan zichzelf zal veranderen.

3. Een eikel zorgt ervoor dat jij je slecht voelt als hij degene is die je pijn heeft gedaan

6 Tekenen Dat Hij Niet Emotioneel Beschadigd Is, Maar Gewoon Een Eikel

Telkens wanneer hij je gevoelens kwetst, ben jij degene die zich slecht voelt. Hoe is dat mogelijk?

Nou, elke keer als je hem uitlegt hoe je je voelde, gebruikt hij dit trieste verhaaltje. Over hoe mensen hem nooit begrepen, hij werd altijd verwaarloosd en niemand hield ooit echt van hem.

Dan vertelt hij over hoe hij zich eindelijk thuis voelde toen hij je vond, maar het ziet ernaar uit dat jij hem binnenkort ook zult verlaten.

Daarna heb je medelijden met hem. Je wil hem niet verdrietig zien vanwege iets dat je tegen hem hebt gezegd.

Natuurlijk wil je niet dat hij zich diepbedroefd gedraagt. Het zijn tenslotte zijn acties die je gevoelens kwetsen.

Maar je valt voor zijn verhaal, want hij is inmiddels een eikel en pro-manipulator. Hij weet alles te krijgen wat hij wil.

Dus uiteindelijk ben jij degene die medelijden met hem heeft, ook al was hij het in de eerste plaats die je pijn deed.

Dit is een verknoeid spel en je vriendje is zich er maar al te bewust van. Dat maakt hem een ​​nog grotere eikel.

4. Hij maakt het uit met je en verwacht dan dat je hem smeekt om weer bij elkaar te komen

6 Tekenen Dat Hij Niet Emotioneel Beschadigd Is, Maar Gewoon Een Eikel

Een ander teken dat hij een eikel is en geen emotioneel beschadigde man, is het feit dat hij de neiging heeft om het uit te maken en dan te wachten tot jij de eerste stap zet.

Hij geeft je aanwijzingen dat hij wil dat je hem achtervolgt. Als je dan weer bij elkaar komt en hem vraagt ​​waarom hij het in de eerste plaats met je heeft uitgemaakt, gedraagt ​​hij zich onschuldig.

Hij vertelt je een verhaal dat hij voelde dat je hem zou verlaten. Dat hij niet weet hoe een gezonde relatie voelt, of dat hij dacht dat je niet meer van hem hield.

Elk van die excuses werkt goed als je een eikel bent die zichzelf vermomt als een emotioneel beschadigde man.

5. Een eikel geeft je een schuldgevoel wanneer je tijd doorbrengt met vrienden of familie

6 Tekenen Dat Hij Niet Emotioneel Beschadigd Is, Maar Gewoon Een Eikel

Elke keer dat je met je naasten omgaat, geeft hij je een slecht gevoel.

Hij doet alsof je ze boven hem hebt verkozen en alsof je hem emotioneel hebt verwaarloosd. Elke keer dat je uitgaat met iemand anders dan hem, weet je dat je dezelfde aanval zult horen als je thuiskomt.

Hij zorgt ervoor dat je je schuldig voelt omdat je met anderen uitgaat terwijl je de afgelopen maanden je vrienden en familie hebt genegeerd.

Elke keer dat ze je uitnodigen, vind je een excuus en besluit je om thuis te blijven.

Het is duidelijk dat deze man een eikel is die al je bewegingen wil beheersen. Emotioneel beschadigd zijn is een eenvoudig excuus voor zijn slechte gedrag.

6. Zijn slechte humeur maakt je bang

6 Tekenen Dat Hij Niet Emotioneel Beschadigd Is, Maar Gewoon Een Eikel

Als je merkt dat hij in een slecht humeur is, begin je meteen op eierschalen om hem heen te lopen. Zodra je dat niet doet, weet je dat er een kans is dat hij boos op je wordt en dat je hem niet zo wilt zien.

Zijn woede maakt je letterlijk bang, en je weet dat het een slechte zaak is. Maar nogmaals, je schrijft dat toe aan het feit dat niemand hem ooit heeft geleerd om met zijn emoties om te gaan, dus laat je het los.

Wat je doet is verkeerd, want zo’n woede is slechts een kleine stap verwijderd van misbruik.

En als dat gebeurt, geeft hij je hetzelfde excuus dat hij je al die tijd heeft gegeven – en het ergste is dat je er misschien zelfs in trapt.

Dus als je een van de genoemde gedragingen bij je man opmerkt, moet je weten dat je geen relatie hebt met een emotioneel beschadigde man. In plaats daarvan ga je uit met een eikel die heel goed weet hoe hij onschuldig moet spelen.

PinFlight Image