Skip to Content

Er Gebeuren 6 Dingen Als Je Een Emotioneel Onbeschikbare Man Negeert

Er Gebeuren 6 Dingen Als Je Een Emotioneel Onbeschikbare Man Negeert

Heb je al een tijdje een relatie met een man en is het je nog steeds niet gelukt om een emotionele band met hem te krijgen? Nou, ik denk dat dit verder gaat dan zeggen, maar je hebt met een liefde-ontwijkende of emotioneel onbeschikbaar persoon te maken.

En nu ben je hier omdat je de slechtste optie hebt gekozen om ermee om te gaan en hem te helpen om zijn angst voor liefde te overwinnen. Je hebt besloten om hem te ghosten om zijn aandacht te krijgen, toch?

Dat zegt me alleen dat je geen idee hebt wat er gebeurt als je een emotioneel onbeschikbare man negeert. En geloof me, het is geen weg die ik ooit zou kiezen om de man waar ik van hou te helpen veranderen en zich voor me open te stellen. Lees verder en ik zal uitleggen waarom jij dat ook niet zou moeten doen.

Wat gebeurt er als je een emotioneel onbeschikbare man negeert?

Zelfs als je in een langdurige relatie zit, dan zal het negeren van een onbeschikbare man om een emotionele band met hem op te bouwen je geen goed doen. Vroeg of laat, zal het alleen maar in onderstaande punten resulteren, waardoor je spijt zal krijgen dat je hem hebt genegeerd.

1. Het zal zijn mentale welzijn gaan beïnvloeden

Er Gebeuren 6 Dingen Als Je Een Emotioneel Onbeschikbare Man Negeert

Als hij van mening is dat jullie twee in een serieuze relatie zitten (hoewel hij het niet laat zien), dan zal hem ghosten een zeer slechte invloed op zijn geestelijke gezondheid hebben.

Hij zal depressief worden en kan zelfs met angst gaan worstelen. Helaas zal hij zich daardoor nog meer afsluiten.

Niet dat hij er met jou over zou praten. Hij zal het ook niet aan zijn beste vrienden of zijn familie vertellen. Hij zal door een moeilijke tijd gaan, en hij zal proberen om er helemaal alleen tegen te vechten.

2. En ook zijn zelfrespect

Een laag gevoel van eigenwaarde is een van de meest voor de hand liggende tekenen van een emotioneel onbeschikbare man. Dit type man worstelt met onzekerheden die hem niet in staat stellen om een gezonde relatie op te bouwen en te onderhouden.

Wanneer een emotioneel onbeschikbare man verliefd wordt, dan heeft hij bevestiging van zijn partner nodig om hun relatie te laten werken.

Hem negeren is zeker niet de manier om hem te valideren. Integendeel, het kan hem alleen maar laten zien dat je helemaal niet om zijn gevoelens geeft.

Dit type man lijkt misschien een narcist te zijn, maar de waarheid staat daar ver van af. Hij heeft geen gevoel van eigenwaarde, wat een grote invloed op zijn liefdesleven heeft.

Hij kan zich niet openstellen voor zijn vriendin, omdat hij denkt dat ze de echte hem niet leuk zal vinden. Daarom kiest hij ervoor om als een koude, afstandelijke man achter zijn masker te blijven en besluit hij om haar alleen die kanten van zichzelf te laten zien waarvan hij denkt dat ze die leuk zal vinden.

Dus, als je een gezonde langdurige relatie met dit type man wilt opbouwen, dan moet je hem helpen om zijn zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde weer op te bouwen. En je kunt dat alleen doen door naast hem te staan en hem te bewijzen dat je van hem zult houden, wat er ook gebeurt.

3. Zijn wonden uit het verleden beginnen weer pijn te doen

Er Gebeuren 6 Dingen Als Je Een Emotioneel Onbeschikbare Man Negeert

Je moet één ding begrijpen: je man is niet onbereikbaar geworden en hij heeft zijn hart niet zomaar gesloten. Er is een reden waarom hij dat deed, en die reden kan waarschijnlijk in zijn vroegere relaties worden gevonden.

​Hij heeft waarschijnlijk in het verleden een gebroken hart gehad, waardoor hij zichzelf heeft beloofd dat hij nooit meer zou toestaan dat iemand anders hem zoveel pijn zou doen.

En wat je nu met hem doet, herinnert hem aan zijn gebroken hart uit het verleden. Alleen hij weet alles wat hij heeft meegemaakt en hoeveel hij heeft geleden toen hem dit de laatste keer overkwam, en hij wil het nu ten koste van alles vermijden.

Hij was voordat iemand zijn hart brak waarschijnlijk een emotioneel beschikbare man. Dat trauma heeft hem veranderd, zowel emotioneel als mentaal, en je kunt proberen om het te accepteren en meer begrip te hebben of het met hem uitmaken en hem het zelf af laten handelen.

4. Hij lanceert een tegenaanval

Ja, dat klopt. Dit is het meest waarschijnlijke scenario dat zich zal afspelen als je een emotioneel onbeschikbare man negeert. Hij zal jou ook gaan negeren.

Je denkt misschien dat je door hem te ghosten hem zover zal krijgen dat hij naar je toe zal komen en zeggen dat hij het mis had en dat hij je niet kwijt wil. Maar de waarheid is, dat dat bijna nooit gebeurt.

In plaats daarvan, zal hij alleen maar beginnen om je terug te ghosten. Hij zal je laten zien hoeveel pijn dat negeren hem doet door hetzelfde bij jou te doen.

Onbeschikbare mensen zijn niet echt wraakzuchtig, maar als het op deze dingen aankomt, dan zullen ze volharden om wraak op je te nemen. Voor hen lijkt het alsof je met hun gevoelens speelt, en dat is iets wat ze echt niet kunnen toestaan.

En dan ben jij natuurlijk degene die op zijn deur komt kloppen. Je kunt jezelf de moeite besparen door gewoon eerlijk te zijn tegen je man, door met hem te praten over wat je dwars zit, en hem te helpen zich voor je open te stellen.

5. Hij zal aan je gevoelens gaan twijfelen

Er Gebeuren 6 Dingen Als Je Een Emotioneel Onbeschikbare Man Negeert

Vorige maand zat mijn beste vriendin dezelfde situatie. Ze was een man aan het daten, en in het begin, zag ze de patronen en tekenen niet van een emotioneel onbeschikbare man.

Zodra ze zich echter besefte dat haar man echt emotioneel niet beschikbaar was, besloot ze om hem te negeren om een soort van reactie te krijgen. En die kreeg ze. De volgende dag besloot hij om het met haar te beëindigen.

Ze dacht dat hij, ondanks alles, de juiste man voor haar was en ze besloot om voor zijn liefde te vechten. Gelukkig slaagden ze erin om dingen tussen hen op te lossen en kwamen ze weer bij elkaar.

Ze legde hem haar redenen uit dat ze hem had geghost, en hij vertelde haar dat hij dacht dat ze niet om hem gaf, omdat hij dacht dat je iemand van wie je houdt niet kunt negeren, zelfs niet voor een uur.

Dat is het punt met emotioneel onbeschikbare mannen. Ze zoeken naar bewijs van je liefde voordat ze klaar zijn om hun liefde voor jou toe te geven. Als ze op enig moment het idee krijgen dat je gevoelens niet eerlijk of sterk genoeg zijn, dan zal het een enorme rode vlag voor hen zijn dat ze nodig hebben om verder te gaan.

6. Uiteindelijk zal hij besluiten om je te laten gaan

Ik wil alleen iets duidelijk maken. Zelfs als je onbeschikbare man terug blijft komen, dan moet je begrijpen dat je nooit in een in een gezonde relatie zat en er met hem nooit een zal krijgen.

Of, in ieder geval niet totdat hij begrijpt dat hij moet veranderen… dat, om een toegewijde relatie op te bouwen, je eerst een stabiele en diepe emotionele gehechtheid moet hebben.

Als je hem echter gedurende een langere periode blijft negeren, dan zal er een moment komen dat hij zal besluiten om niet meer naar je terug te komen. Hij zal niet de bevestiging krijgen die hij hard van je nodig heeft en het zal genoeg voor hem zijn om bij je weg te lopen.

Hij zal je ghosten als een duidelijke rode vlag zien dat je niet meer verliefd op hem bent. Hij zal niet meer geïnteresseerd zijn om tijd met je door te brengen, je appjes te beantwoorden, of om gewoon met je te praten.

PinFlight Image