Skip to Content

6 Tekenen Dat Je Slechts Een Tijdelijke Oplossing Voor Zijn Eenzaamheid Bent

6 Tekenen Dat Je Slechts Een Tijdelijke Oplossing Voor Zijn Eenzaamheid Bent

Heb je ooit gedacht dat je nieuwe vriend niet ‘all in’ is als het om je relatie gaat? Misschien heb je zelfs geprobeerd om erover te praten, maar hij wimpelde je af en zei dat je moet stoppen met alles te overdenken. Wat als je slechts een tijdelijke oplossing voor zijn eenzaamheid bent?

Er zijn een paar tekenen die duidelijk zijn ware gezicht laten zien, en ik zal ze graag met je delen. Als je op zijn minst een aantal van hen kunt herkennen, probeer dan nog een laatste gesprek met hem te hebben. Op die manier kun je jezelf gemakkelijker vergeven, omdat jij niet degene was die jullie relatie opgaf.

Het is volkomen normaal dat er in elke relatie argumenten ontstaan, niet alleen in een romantische, maar twee mensen moeten in staat zijn om te gaan zitten en een probleem openlijk te communiceren.

Wanneer hij wegloopt om over dingen te praten, dan zijn er drie mogelijke redenen: hij is niet volwassen genoeg, hij is niet klaar voor een serieuze relatie, of je bent gewoon een tijdelijke oplossing voor zijn eenzaamheid. Die kwamen in me op terwijl ik dit schrijf, maar we zullen het vandaag over de laatste hebben. Dus, hoe weet je of hij gewoon eenzaam is?

6 tekenen dat je een tijdelijke oplossing voor zijn eenzaamheid bent

1. Je voelt je niet (echt) gerespecteerd of geliefd

Wanneer je bij hem bent, dan heb je niet het gevoel dat hij echt van je houdt, je respecteert of om je geeft. Je ziet het in de kleine dingen zoals het openen van de deur voor je of het kopen van zoetigheid als het die tijd van de maand is. Hij is niet de eerste die bij je op de stoep staat met soep als je hem vertelt dat je je niet lekker voelt.

Je krijgt geen complimenten van zijn kant. Elke keer als hij beleefd tegen je is, dan heb je het gevoel dat het gedwongen is, omdat je een beetje over zijn gedrag klaagde. Als hij je omhelst, dan is er een vreemd gevoel van onbekendheid, maar hij zou je thuishaven moeten zijn, toch?

Als je je zo voelt, dan ben je helaas maar een tijdelijke oplossing en is hij eenzaam. Hij kan problemen hebben met het gevoel van eigenwaarde, of hij komt net uit een (lange) relatie en is hij gewoon uitgeput.

2. Je voelt je onrustig als hij vertrekt

Laten we eerlijk zijn, wanneer hij weggaat, dan begint je onrust. Het is niet dat je je leven zonder hem niet kunt voorstellen, of dat je niet onafhankelijk genoeg bent om alleen te zijn. Maar er is iets aan zijn afwezigheid dat je van streek maakt.

Waar gaat hij heen? Staat hij op het punt je te bedriegen? Heeft hij echt zoveel tijd alleen nodig? Oké, misschien denk je een beetje veel over dingen na, maar je instinct probeert je te waarschuwen. Zelfs als je het in het begin niet zag, dan is je onderbuikgevoel er om dingen op te helderen.

Als we eerlijk zijn, dan is het niet zo dat hij je probeert gerust te stellen. Hij maakt zich niet eens zorgen over het feit dat je misschien een aantal vertrouwenskwesties hebt die moeten worden aangepakt.

3. Jij bent degene die alles initieert

Of we het nu hebben over dates in chique restaurants, filmavonden onder de deken bij jou thuis of bij hem, of barbecueën met wederzijdse vrienden; het voelt alsof jij degene bent die alles initieert. Ben je het zat geworden? Heb je geen ideeën meer?

Een gezonde relatie vereist dezelfde hoeveelheid inspanning van beide kanten. En als hij niets teruggeeft, dan betekent dit dat er iets niet klopt. Wat zou er gebeuren als je hem niet zou bellen? Denk je dat hij zich zou herinneren dat hij je stem vandaag niet heeft gehoord en dat hij gewoon de telefoon zou opnemen om je te bellen?

Als je dat nooit hebt geprobeerd, dan is dit misschien het juiste moment. Je zult eindelijk weten waar je bij hem staat. Hij zal ofwel zijn spel opvoeren en je voor zich winnen (als hij echt om je geeft), of je zult nooit meer iets van hem horen. In beide gevallen win je.

4. Het maakt hem niet uit wat je vrienden en familie van hem denken

Eerlijk gezegd, als je slechts een tijdelijke oplossing bent voor zijn eenzaamheid, dan zal hij niet de moeite nemen om je vrienden en familie te ontmoeten. En niet alleen dat, maar het interesseert hem niets wat ze van hem denken. Gedraagt hij zich zo?

Wanneer een man echt in je geïnteresseerd is, dan zal hij zijn best doen om je gelukkig te maken. Zeker, het ontmoeten van je vrienden en familie zal heel belangrijk voor hem zijn, omdat hij op die manier meer over je kan leren.

Zodra het moment daar is, dan zal hij zich in het best mogelijke licht presenteren. Hij zal er dan voor zorgen dat hij een goede eerste indruk achterlaat. In dit geval zal hij ook willen weten wat hun mening over hem is. En of ze denken dat jullie een match zijn. Misschien zal hij het niet toegeven, maar het zal echt belangrijk voor hem zijn.

5. Hij zal je gemakkelijk dumpen als er iets (beters) naar voren komt

Hoe vaak heeft hij je verteld dat zijn vrienden hem net hebben gebeld om iets te gaan drinken, en dat hij een date met jou moet uitstellen? Als je al aangekleed en klaar bent om te gaan, dan kwam dit zeker als een koude douche bij je binnen. Als een man je gemakkelijk zal dumpen als er iets naar voren komt, dan ben je slechts een tijdelijke oplossing voor zijn eenzaamheid.

Hij komt alleen opdagen als het hem uitkomt,. En het voelt alsof hij zich je bestaan herinnert als hij niets anders te doen heeft. Stop met zijn optie te zijn als hij je geen prioriteit gaat maken. Je hebt hem niet nodig in je leven.

6. Hij heeft het niet over een toekomst met jou

Wanneer een man echt verliefd is op een vrouw, dan zal hij plannen met haar maken. Als je partner niet met je over de toekomst praat, dan ben je duidelijk slechts een tijdelijke oplossing voor zijn eenzaamheid. Wil je echt je tijd aan zo iemand verspillen?

Zodra je de moed hebt, loop dan bij hem vandaan. Hij verdient je niet en, geloof me, hij zal nauwelijks veranderen. Probeer hem niet te repareren. Laat hem voor zichzelf zorgen voor het geval je denkt dat hij emotioneel beschadigd is. Leef je leven ver weg van hem en wees gelukkig!