Skip to Content

6 Tests Die Je Kunt Doen Om Te Zien Of Hij Een Kwaadaardige Narcist Is

6 Tests Die Je Kunt Doen Om Te Zien Of Hij Een Kwaadaardige Narcist Is

Soms ontmoeten we een nieuw persoon, we vinden hen leuk en beginnen erover na te denken om een relatie aan te gaan. Na een tijdje begon je tekenen van narcisme in zijn gedrag op te merken, maar je bleef de rode vlaggen negeren. Nu wil je weten wat er aan de hand is.

Zijn uitbarsting van gisteravond was de laatste druppel en je kunt het niet meer aan. Je hebt al vermoedens dat hij een narcist is, maar soms lijkt het alsof hij een geavanceerde versie is. Is het mogelijk dat hij een kwaadaardige narcist is?

Ik vind het niet leuk dat ik degene moet zijn die slecht nieuws brengt, maar ja, het is mogelijk. Een kwaadaardige narcist is eigenlijk de meest schadelijke van alle soorten narcisten. Deze persoon is extreem manipulatief, egocentrisch en heeft zelfs sadistische neigingen. Sommige mensen noemen ze ‘de essentie van het kwaad’.

Misschien maakte dit je een beetje bang, maar ik heb wat tests die je kunt doen om te zien of hij een kwaadaardige narcist is. Als hij er een blijkt te zijn, wacht dan geen dag langer om hem te verlaten. Wanneer je deze tests gaat gebruiken, doe dan alsjeblieft niets dat hem kan provoceren tot het punt waarop hij gewelddadig wordt.

6 tests om te zien of hij een kwaadaardige narcist is

6 Tests Die Je Kunt Doen Om Te Zien Of Hij Een Kwaadaardige Narcist Is

1. Betrap hem op een leugen

Het eerste waar ik het met je over wil hebben is deze. Je moet hem op een leugen betrappen. Hij zal zeker niet aarzelen om je die dagelijks te vertellen, dus je hebt de taak om er doorheen te kijken en zijn spel te spelen, alleen om hem te bewijzen dat je niet gemanipuleerd kunt worden.

Duw hem naar het punt waarbij hij zichzelf zal ontmaskeren. Noem bijvoorbeeld iets waar hij over opschepte, maar waarvan je weet dat het duidelijk niet waar is. Stel hem veel vragen over het onderwerp en eis de details. Als hij iets anders zegt dan de laatste keer dat hij je hetzelfde verhaal vertelde, confronteer hem dan.

Ik garandeer je dat hij in de war zal zijn en je hem op een leugen zult betrappen. Misschien wordt hij boos en reageert hij een beetje gewelddadig, dus wees alert.

2. Gebruik tegenstrijdigheden tegen hem

Dit is misschien wel een van je krachtigste tools. Waarom leg ik hier de nadruk op? Een kwaadaardige narcist zal voortdurend over iemand anders en hun gedrag klagen. Wat hij zich waarschijnlijk niet realiseert, is dat hij eigenlijk dezelfde dingen doet. Dus, de volgende keer dat dit gebeurt, gebruik het dan tegen hem.

Hij is zich niet bewust van zijn eigen acties, maar hij zal wel merken wat andere mensen doen. Deze narcist kan bijvoorbeeld zeggen dat hij niet van mensen houdt die klagen terwijl hij hetzelfde doet. Hij kan commentaar geven over iets wat op dat moment belachelijk duur is, maar zegt dan zoiets als dat hij deze maand een bonus heeft gekregen, dus dat het voor hem geen probleem moet zijn.

Op deze manier begin je het perfecte masker te beschadigen dat hij meestal voor anderen opzet. In sommige zeldzame gevallen kan hij terugnemen wat hij heeft gezegd, zich zelfs verontschuldigen, maar hij zal je zeker zijn echte gezicht laten zien.

3. Haal hem uit zijn comfortzone

Simpele dingen zoals een ander muziekgenre, naar het strand gaan als hij van bergen houdt, of alleen naar een chic restaurant gaan als hij graag met vrienden wil gaan, zullen hem boos maken. Als je hem uit zijn comfortzone haalt, dan weet hij niet hoe hij zich moet gedragen.

Hij is aan dezelfde dingen gewend geraakt en hij weet hoe hij onder deze omstandigheden moet functioneren. Daarom is dit misschien je beste kans om zijn ware gezicht te onthullen. Je zult zien hoe hij zich gedraagt als de dingen een beetje anders zijn.

4. Spreek hem rustig aan op zijn gedrag

Een ander ding dat kwaadaardige narcisten niet leuk vinden, is wanneer iemand hen aanspreekt op hun acties, dus doe dat. Confronteer hem als hij jou of iemand anders beledigt, wanneer je het opmerkt. Ik garandeer je, dat zal hij niet leuk vinden.

Dit type narcist is overgevoelig voor kritiek en zal het letterlijk niet aankunnen als je iets te zeggen hebt over de dingen die hij niet goed doet. Hou dus niet je mond, maar wees voorzichtig, want zijn gedrag kan onmiddellijk veranderen en hij kan gewelddadig worden.

Doe dit in een gecontroleerde omgeving en alleen als je zeker weet dat je veilig bent.

5. Schep op over je succes

Schep op over jezelf als je vermoedt dat hij een kwaadaardige narcist is en je hem wilt testen. Observeer zijn reacties wanneer je je kleine overwinningen deelt of iets groots dat je hebt bereikt. Zijn gedrag zal zeker veranderen.

Hij kan er niet tegen dat je het beter doet dan hij, dus hij gaat proberen je te downgraden en je succes te minimaliseren. Ik weet dat je niet blij zult zijn om alle dingen te horen die hij kan zeggen, maar je zult in ieder geval weten met wat voor soort persoon je te maken hebt.

Laat hem je in ieder geval niet raken. Zorg er ook voor dat je hem zo snel mogelijk verlaat, want je hebt geen mensen in je leven nodig die niet blij zullen zijn met het feit dat je je dromen waarmaakt.

6. Observeer hoe hij zich gedraagt als iemand lijdt

6 Tests Die Je Kunt Doen Om Te Zien Of Hij Een Kwaadaardige Narcist Is

Een kwaadaardige narcist heeft geen empathie, daar bestaat geen twijfel over. Als je vermoedt dat je partner deze persoonlijkheidsstoornis heeft, vraag hem dan om hulp of een gunst en kijk hoe hij reageert. Zal hij je graag helpen, of zal hij een excuus vinden om dat niet te doen?

Observeer hoe hij zich gedraagt als iemand lijdt. Let bijvoorbeeld op zijn gezichtsuitdrukkingen wanneer iemand het over een ongeluk of een ongelukkige gebeurtenis heeft die hen is overkomen. Misschien zal hij het niet duidelijk laten zien, maar je zult een kleine grijns op zijn gezicht kunnen zien.

Probeer dat zelf ook te doen. Vertel hem over iets dat je pijn doet en luister naar zijn reactie. Je merkt misschien dat hij het leuk vindt om over je mislukking te horen en dat als een vorm van hun empowerment te ervaren.

Zodra je rode vlaggen ziet die je waarschuwen dat je huidige partner of een andere persoon uit je omgeving een kwaadaardige narcist kan zijn, ga dan alsjeblieft weg. Dat is het beste wat je voor jezelf kunt doen.