Skip to Content

Je Zit Niet Vast In Een Relatie Met Een Narcist (Zelfs Niet Als Het Zo Lijkt)

Je Zit Niet Vast In Een Relatie Met Een Narcist (Zelfs Niet Als Het Zo Lijkt)

Mensen praten tegenwoordig zoveel over gezonde relaties en delen tips over hen alsof dat iets is dat gemakkelijk kan worden bereikt. Kunnen we hen vertellen dat niet iedereen zulke connecties kan krijgen en dat sommigen van ons in een giftige relatie vastzitten?

Het is niet onze keuze dat we op de een of andere manier alle rode vlaggen hebben gemist en dat er nu geen uitweg is.

Is het mogelijk om die onaangename mensen te adviseren om te stoppen om hun mainstream uitspraken als “communicatie is de sleutel” en “het is echt eenvoudig” onder onze neus te wrijven?

Ik bedoel, hoe kunnen we verantwoordelijk zijn voor alle slechte dingen die er in ons leven gebeuren? Het is niet zo dat we wilden dat het zo zou zijn. We hadden echt gehoopt dat we onze sprookjes zouden leven, maar we zijn in een relatie met een narcist geëindigd. En het is niet gemakkelijk (op zijn zachtst gezegd).

Al die dingen over “ons geluk is alleen onze keuze” begonnen op je zenuwen te werken, toch? Maar wat als ik je vertel dat ze gelijk hebben? Jij bent de enige die de sleutel tot je leven bezit en niemand kan beslissen in plaats van jij, zelfs geen narcist, hoe giftig hij ook is.

Natuurlijk heeft hij op dit moment controle over je leven, maar je zit niet vast in een relatie met hem, ook al lijkt het erop.

Er is altijd een uitweg, maar dat moet je het wel willen. Je moet het echt willen om je van die toxiciteit in je leven te ontdoen en in de richting beginnen te werken van het bereiken van een gelukzalige staat.

Niemand in deze wereld kan je vertellen wat goed of fout voor je is. Niemand zou je aan jezelf en aan het leven dat je leidt moeten laten twijfelen.

Moet je echt een paar keer per dag aan je gezonde verstand twijfelen, alleen maar omdat je ervoor kiest om hem te vertrouwen?

Ik weet dat liefde blind is, en het laat ons irrationele dingen doen. Het lukt ons zelfs om iets te volbrengen waarvan we gezworen hebben dat we het nooit zouden proberen. Maar het leven is uitdagend en vol obstakels die we moeten overwinnen om gelukkig te zijn.

Sommige mensen worden onder een gelukkige ster geboren, en ze hoeven zich niet veel zorgen te maken. Anderen vinden hun weg om daar te komen, maar de meesten van ons zijn aan het worstelen.

Het lijkt erop dat ons leven een glitch heeft die moeilijk te repareren lijkt, maar dat is niet waar. Het draait allemaal om de manier waarop je ernaar kijkt.

Je moet de controle terug in eigen handen nemen en eindelijk doen wat het beste voor je is. Kies je vrijheid en word de beste versie van jezelf. Je zit niet vast, je hebt gewoon een verkeerde afslag genomen in een doolhof, en het lijkt alsof je verdwaald bent.

Laat hem je niet te pakken krijgen. Stop met geloven dat er geen betere manier is om je leven te leven. Ga die een uitdaging aan en vind die uitwegen.

Alsjeblieft, laat hem je niet tegenhouden om de uitgang te vinden. Je verdient meer en je kunt zeker alles bereiken wat je maar wilt.

Pak je koffers en laat hem in zijn illusies leven. Beslis standvastig dat je er klaar mee bent om zijn marionet te zijn en snijd die draden door. Hij heeft geen controle over je, en hij kan je denken niet beïnvloeden zoals hij gelooft dat hij kan.

Je hebt hem een paar keer voor je laten beslissen, en dat is oké. Maar laat hem je niet volledig uitschakelen.

Laat je stem horen en vecht voor jezelf. Ik weet dat dit voor sommigen van ons makkelijker gezegd dan gedaan is, en waarschijnlijk heb je met je ogen gerold vanaf het moment dat ik met deze motiverende onzin begon.

Maar je bent echt verantwoordelijk voor je eigen geluk, je leven en je toekomst. Jij bent de enige die het kan veranderen als je besluit dat het nu tijd is om dingen om je heen te veranderen. Ik weet zeker dat je je ondersteuningssysteem hebt, die meisjes die slapeloze nachten doorbrengen met jou en je familie.

Het komt goed zodra je hem verlaat. Vind de moed om jezelf eindelijk van hem te bevrijden. Het is tijd om gaslighting, tegenwerken en andere vormen van manipulatie te vergeten, want dat is niet wat je verdient, en het is zeker niet hoe een gezonde relatie eruit zou moeten zien.

Kom voor jezelf op en doorbreek die vicieuze cirkel. Je hebt de macht om te kiezen, en je zult de juiste beslissing nemen, daar ben ik zeker van.

Beslis dat je behoeften niet meer zullen worden verwaarloosd en dat niemand je ooit nog zal overtuigen dat je niet goed genoeg bent.

Verander je leven en help anderen die in een soortgelijk probleem zitten. Deel je verhaal en geef die vrouwen advies over hoe ze verder kunnen gaan. Leg hen uit dat het niet hun schuld is en dat het tijd is om de mishandeling te stoppen.

Sta op en schreeuw hoe krachtig je bent om jezelf te redden, en moedig anderen aan om hetzelfde te doen. Leer de wereld dat vrouwen als koninginnen moeten worden behandeld. Onthul alle geheimen die narcisten verbergen en help die tiener de rode vlaggen op tijd te herkennen.

Je hebt de kracht in je om je wereld op zijn kop te zetten en uiteindelijk je ware zelf te worden. Vind het en ontsnap aan zijn klauwen.

Hij zal je daar alleen houden als je de angst voor hem die onbewust aanwezig is niet overwint.

Wees niet bang, kleine krijger. Poets je harnas, kies je wapen en begin voor jezelf te vechten. Je zit in die giftige relatie, simpelweg omdat je nog steeds geen keuze hebt gemaakt om er niet in een te zitten.

Dus, doe het nu. Kies ervoor om daar een einde aan te maken en single te zijn totdat je volledig genezen bent.

Je zit niet vast in een relatie met een narcist, zelfs niet als het zo lijkt. Je kiest ervoor om te blijven omdat al het andere onbekend is en het verlaten van je comfortzone, hoe erg het ook is, nog meer pijn kan doen.

Stop met op deze manier te denken, stop met bang te zijn voor het onbekende. Loop weg van al het slechte dat je nu overkomt en ontdek de schoonheid die deze wereld te bieden heeft. Omring jezelf met mensen die je zullen steunen en bloei op, lieverd!