Skip to Content

7 Stappen Die Volgt Als Je Niet Meer Gemanipuleerd Wil Worden

7 Stappen Die Volgt Als Je Niet Meer Gemanipuleerd Wil Worden

Hoe vaak heeft iemand je gemanipuleerd? Hoe close was je met die persoon? Wat denk je dat je tot dat punt heeft gebracht? Ben jij de schuldige, of is het de schuld van een ander?

Begrijp me niet verkeerd. Ik zeg niet dat de manipulator niet de schuldige is. Hij is. Maar waarom liet je hem je manipuleren? Of waarom reageerde je niet zodra je doorhad wat er aan de hand was?

Ik weet heel goed hoe het voelt om de ‘naïeve’ te zijn. Ik heb de afgelopen jaren veel geleerd over mensen en relaties. Daarom kwam ik tot een aantal conclusies die ik graag met je zal delen.

Ook al lijkt het veel werk, geloof me, het is niet moeilijk. Je rolde waarschijnlijk met je ogen en mompelde “ja, goed”, maar ik weet waar ik het over heb. Ben jij klaar voor verandering? Deze stappen helpen je om de beste versie van jezelf te worden en onmogelijk te manipuleren. En is dat niet iets waar we allemaal naar streven?

1. Stel duidelijke grenzen en houd je eraan

Het eerste dat je moet doen, is duidelijke grenzen stellen en je daaraan houden. Wat bedoel ik? Als je niet naar de club wilt, zullen je vrienden je antwoord moeten respecteren. Ook al is het niet wat ze wilden horen.

Als je je normen goed kent en ervoor zorgt dat ze worden gerespecteerd, garandeer ik je dat mensen het zullen weten. Je zult niet gemanipuleerd worden om iets te doen dat je niet wilt doen.

Als we het hebben over romantische relaties, hoe hard een rokkenjager ook probeert je van je sokken te blazen, je zult weten dat hij niet de man is die je verdient. Je zal onmogelijk gemanipuleerd kunnen worden. Hij zal gewoon weglopen.

2. Probeer je emoties uit te sluiten in conflicten en je wordt niet gemanipuleerd

Wees selectief in met wie je je inleeft. Probeer je emoties bij conflicten uit te schakelen. Het zal inderdaad geen fluitje van een cent zijn, maar je kunt het.

Stop gewoon even en denk aan de persoon die gekwetst wordt tijdens ruzies. Het is de emotionele, toch? Als je meeleeft met je misbruiker, ben je een gemakkelijk doelwit. Het is bijna moeiteloos voor hem om je te manipuleren.

Hij zal beginnen met schuldgevoelens, je de schuld geven van al zijn problemen. Het verhaal zal zeker een plotwending hebben. Ik weet dat je dat niet wilt, dus probeer te voorkomen dat je laat zien hoe je je voelt. Laat je misbruiker niet weten waar het je het meeste pijn doet. Hij zal die wond plukken totdat hij weer begint te bloeden en dat is hoe je gemanipuleerd wordt.

3. Wees zelfverzekerd, maar niet egocentrisch

Hoe vaak heb je niet gehoord dat zelfvertrouwen de beste troef van een vrouw is? Nou, niet alleen mannen zullen vallen voor zelfverzekerde vrouwen. Ze zullen ze ook bijna nooit proberen te manipuleren. Vraag je je af waarom?

Als een vrouw haar eigenwaarde kent en zelfbewust is, kan niemand haar ervan overtuigen dat ze niet goed genoeg is. Elke man weet dat ze gewoon weg zal lopen. Wees die vrouw en het zal onmogelijk zijn dat je gemanipuleerd wordt.

Er is echter een addertje onder het gras. Word ook niet egocentrisch. Als je dat doet, ben je een gemakkelijk doelwit. Een misbruiker zal je complimenteren, je ego bespelen en boem! Hij zal je manipuleren. Je zult je er niet van bewust zijn, althans niet vanaf het begin.

Heb dus zelfvertrouwen, maar zorg dat je niet helemaal in jezelf opgaat!

4. Luister goed naar je onderbuikgevoel en je wordt niet gemanipuleerd

Jij weet wat het beste voor je is en jij bent de enige die goede beslissingen voor jezelf kan nemen. Hoe vaak heb je naar je onderbuikgevoel geluisterd? Had je “het vermoeden” dat je het examen zou halen, of dat je professor je die ene vraag zou stellen?

Negeer je onderbuikgevoel niet als het je waarschuwt dat er iets niet klopt. Als je innerlijke stem schreeuwt om niet door het donkere steegje te gaan, luister je. Maar waarom zou je er in vredesnaam niet naar luisteren als het je waarschuwt voor die man met oogverblindende blauwe ogen?

5. Ken alle feiten voordat je een beslissing neemt

Wees niet de betweter, maar zorg ervoor dat je alle feiten kent voordat je een belangrijke beslissing neemt. Op deze manier minimaliseer je de kans op gaslighting en schuldgevoelens, terwijl het spotten van leugens super gemakkelijk wordt.

Als je misbruiker kiest voor een van de meest populaire manipulatietechnieken, heb je bewijzen nodig om je woorden te ondersteunen. Je gezonde verstand bewaren en voor je welzijn zorgen in deze situaties heeft je grootste prioriteit.

6. Leer van je ervaring en je wordt niet gemanipuleerd

Wanneer een kind struikelt over een kleine hobbel in de weg omdat hij hard rende, kan hij het twee keer doen. De derde keer vertraagt ​​hij een beetje voordat hij diezelfde plek bereikt. Waarom? Omdat hij zichzelf niet nog een keer pijn wil doen.

Dat moet jij ook doen! Leer van je ervaring.

Als je weet dat een bepaald type man je zeker pijn zal doen, zorg er dan voor dat je hem met voorzorgsmaatregelen benadert. En als een relatie met je collega de eerste keer niet werkte, waarom zou je het dan nog een keer proberen?

Wat als je ex een narcistische manipulator was en hij smeekt je om contact met hem op te nemen? Hetzelfde verhaal opnieuw lezen verandert nooit het einde, dus ook deze keer zal het niet anders zijn.

7. Raak vertrouwd met de basisprincipes van lichaamstaal

Hoe krachtig lichaamstaal is! Ik denk dat niemand van ons zich daar volledig van bewust is. Als je onmogelijk te manipuleren wilt worden, raak dan vertrouwd met de basisprincipes. Je zult mensen niet van de ene op de andere dag als open boeken kunnen lezen, maar ik weet zeker dat je dat doel uiteindelijk zult bereiken.

Als iemands handpalmen zweterig worden en hij ze van je afwendt, is de kans groot dat hij liegt. Ook kan het verbergen van lippen en het laten verwonderen van zijn ogen op cruciale momenten erop wijzen dat de persoon met wie je praat niet eerlijk is.

Daar ga je. Als je onmogelijk te manipuleren wilt worden, volg dan deze tips en werk aan jezelf. Veel geluk!