Skip to Content

7 Eerlijke Redenen Waarom Jij Geen Geschikte Vriendin Bent

7 Eerlijke Redenen Waarom Jij Geen Geschikte Vriendin Bent

Ik weet dat dit een moeilijk onderwerp is om aan te pakken en ik ben me er ook terdege van bewust dat sommigen van jullie het niet eens zullen zijn met een enkel woord dat ik ga zeggen. Ongeacht dat, ik zal. Het is niet mijn bedoeling om iemand met dit artikel te kwetsen en daarom zal ik me niet verontschuldigen. Ik schrijf gewoon wat van mijn eigen observaties over wat een geschikte vriendin is op.

Ik ben altijd die ene persoon geweest waar iedereen tegen klaagt en naar toe komt voor relatieadvies. Sommige van die relaties zijn nog steeds aan, andere eindigden na verloop van tijd. Maar daar gaat het hier niet om.

Wil je weten waarom je geen geschikte vriendin bent? Ik zal brutaal eerlijk zijn.

Ik had lange gesprekken met enkele van mijn vrienden die nog steeds vrijgezel zijn en ik heb enkele patronen opgemerkt. Natuurlijk zal ik alles uitleggen.

Ze blijven allemaal klagen dat er geen goede mannen meer zijn, dat dating-apps zo’n tijdverspilling zijn en dat ze de ware nooit zullen vinden. Ik heb nu al een paar jaar een sterke en gezonde relatie.

En het enige wat ze willen weten is hoe? Hoe heb ik een vriend “gevonden” en hoe “overleef” ik in een relatie? Dat is het moment dat mijn bloeddruk stijgt. Ze denken over liefde en relaties als een keurig geprogrammeerde app die je gewoon hoeft te installeren, en dat is alles.

Relaties zijn zoveel meer dan iemand ‘vinden’ en ‘overleven’. Er is een emmer vol compromissen, toewijding, liefde, eerlijkheid en respect. Als je deze niet kunt geven, kun je ook niet verwachten dat je ze terugkrijgt.

Dus, wat doen meisjes en vrouwen tegenwoordig waardoor ze vriendinnenmateriaal zijn? Of beter nog, waarom ben je geen geschikte vriendin? Laten we het daarover hebben.

1. Je probeert te hard

7 Eerlijke Redenen Waarom Jij Geen Geschikte Vriendin Bent

Of je nu te hard je best doet voor je uiterlijk, of je doet alsof je iemand bent die je niet bent – jongens vinden het niet leuk. Nou, de juiste jongens. Degenen die op zoek zijn naar een langdurige relatie zullen niet alleen met je uiterlijk worden gehouden.

Je zult hem aantrekken, dat is onvermijdelijk. Maar als er niets achter dat mooie gezicht van je zit, sorry dat ik het je moet vertellen… Hij zal vertrekken.

2. Je neemt genoegen met een oppervlakkige connectie

Als je niet probeert om diepere gesprekken aan te gaan en je tevreden bent met het kennen van zijn naam en sociale status, dan helpt het helemaal niet! Een van de redenen waarom mannen je niet serieus nemen, is omdat je niets geeft om serieus over te zijn.

Laat ze zien dat je meer waard bent dan alleen een chique diner in een opmerkelijk duur restaurant. Stel hem persoonlijke vragen en ga het gesprek aan. Toon enige interesse in hem en hij kan blijven rondhangen.

3. Je bent een dramakoninging en daarom geen geschikte vriendin

7 Eerlijke Redenen Waarom Jij Geen Geschikte Vriendin Bent

Heeft hij je vier uur geleden het laatste bericht gestuurd? Hoe kon hij dat doen?!

Rustig maar, meid. Eerlijk gezegd houdt niemand van dramaqueens, of ze doen maar alsof. Achter hun rug praten ze erover. Oeps, ik heb het weer gedaan… Ik was nog een keer de brenger van slecht nieuws.

Stop met het maken van een berg van een molshoop en laat hem ademen. Hij hoeft je niet 24 uur per dag te sms’en. De arme man moet werken en slapen!

4. Je deelt te veel

Ben jij degene die de hele tijd praat als je uitgaat? Klaag je constant over je vriendinnen, of hoeveel je bent aangekomen? Stop er gewoon mee.

Mannen vinden het leuk om sommige dingen zelf te ontdekken, dus draag een sluier van mysterie en doe het rustig aan. Hij hoeft niet alles over je te weten op de eerste date. Laat iets aan de verbeelding over en laat hem meer verlangen.

5. Je bent geen geschikte vriendin omdat je continu kritiek op hem hebt

7 Eerlijke Redenen Waarom Jij Geen Geschikte Vriendin Bent

Hij heeft zijn moeder, dus waarom zou hij een andere vrouw nodig hebben die hem vertelt wat hij moet doen en hoe hij zich moet gedragen? Stop met proberen hem te veranderen. Als je het niet kunt laten gaan, ga dan gewoon weg. Bespaar jezelf de moeite om een kind op te voeden dat niet van jou is.

Er is een andere vrouw die al zijn gebreken zal omarmen en hem zal helpen bloeien. Helaas ben jij dat niet als je al zijn gedrag blijft bekritiseren.

6. Je kiest altijd de verkeerde gast

Je hebt duidelijk een type. Misschien zit er iets aantrekkelijks in die emotioneel niet-beschikbare jongens en narcisten. Het is geen mythe, sommigen van hen veranderen voor de juiste vrouw.

Probeer echter niet hun redder te zijn als ze niet gered willen worden. Zodra je de eerste rode vlag ziet, ren dan weg. Verspil je tijd niet aan iemand die het niet waard is.

7. Je bent niet blij met jezelf en daarom ben je geen geschikte vriendin

7 Eerlijke Redenen Waarom Jij Geen Geschikte Vriendin Bent

En het laatste wat ik je te vertellen heb, heeft met jou te maken. Het probleem kan ergens diep van binnen zitten en je bent er nog steeds niet mee geconfronteerd.

Het is tijd om volledig kwetsbaar te zijn en jezelf, gebreken en alles te accepteren. Als je niet weet hoe je van jezelf moet houden en koestert wat je te bieden hebt, zal niemand je als een goede vriendin zien.

Je moet zelfverzekerd en zelfvoorzienend zijn, en alleen dan kun je de juiste man aantrekken. Geloven in jezelf wordt hoog gewaardeerd en geen enkele relatie kan je daarbij helpen.

Eigenlijk lieg ik. De belangrijkste relatie en degene die al je problemen kan oplossen, is die met jezelf. Dus ga je gang. Accepteer wie je bent, verbeter jezelf en neem eindelijk verantwoordelijkheid voor je eigen geluk.

Misschien is je Prince Charming net om de hoek, of heb je hem zonder het te beseffen in je friend-zone geplaatst. Tover een glimlach op je gezicht, omarm jezelf volledig en wees klaar voor liefde om je te vinden.

PinFlight Image