Skip to Content

9 Opmerkelijke Signalen Dat Je Een Volwassen Liefde Ervaart

9 Opmerkelijke Signalen Dat Je Een Volwassen Liefde Ervaart

We hebben geleerd dat er verschillende soorten liefde zijn, maar mensen praten zelden over de volwassen liefde. Dit soort verbinding tussen romantische partners is de puurste, gezondste en meest intieme.

Als je het mij vraagt, zijn er maar twee soorten liefde: onvolwassen en volwassen. Het eerste is iets dat we vaak ervaren en het laatste is waar we allemaal voor bidden. Een volwassen liefde is iets buitenaards.

Dit is een soort liefde waarbij partners één zijn. Als je je persoon ziet, heb je de neiging om meteen te glimlachen. Je kunt er gewoon niet tegen vechten. Deze persoon is je beste vriend, je soulmate en je partner in crime.

Je doet alles samen, je hebt je sociale kringen buiten de relatie en de steun die je voor elkaar hebt is ondubbelzinnig. Je houdt enorm veel van hem en dat is wederzijds.

Hier zijn enkele opmerkelijke tekenen dat je echt de volwassen soort liefde ervaart – de liefde waar we allemaal van dromen.

1. Jullie vertrouwen elkaar volledig

9 Opmerkelijke Signalen Dat Je Een Volwassen Liefde Ervaart

Als je volwassen liefde hebt, is het vertrouwen dat je in je partner hebt grenzeloos. Je weet dat hij nooit iets zou doen om je pijn te doen, en je kunt er niet eens aan denken hem kwaad te doen. Je voelt je echt veilig in zijn aanwezigheid.

Jullie zijn open met elkaar en er is geen reden om iets voor hem te verbergen of andersom. Hij is je beste vriend en je geliefde in één. Je kunt je leven zonder hem niet voorstellen en soms vraag je je af hoe je ooit zonder hem hebt kunnen leven.

Hij zal je onder geen enkele omstandigheid beoordelen en je kunt vrij jezelf zijn bij hem. Je hebt geen enkele twijfel in je hoofd dat je partner jou of je relatie opzettelijk zou schaden.

Vriendelijkheid en geduld zijn enkele van de kernwaarden van je partnerschap, en daar komt vertrouwen uit voort.

2. Jullie conflicten zijn productief en je bent er niet bang voor

Jullie zijn niet bang voor conflicten; ze zijn onvermijdelijk in elke relatie. Je moedigt ze aan omdat ze allemaal tot nu toe productief zijn geweest. Je bent niet bang om je mening te uiten en vindt het leuk om zijn standpunt te horen.

Omdat je een sterke basis van je liefde hebt, kan niets het van je afschudden. Je conflicten zijn constructief en je respecteert elkaars grenzen daarbij. Je zult nooit iets doen of zeggen om degene van wie je houdt pijn te doen, want dat zou jou ook pijn doen.

Jullie staan open voor compromissen, want wederzijds geluk is voor beide partijen extreem belangrijk. Je ziet zijn feedback niet als een persoonlijke aanval, je probeert liever iets te veranderen als dat mogelijk is, en dat is heel belangrijk.

3. Er is geen ruimte voor jaloezie in volwassen liefde

9 Opmerkelijke Signalen Dat Je Een Volwassen Liefde Ervaart

In een gezonde, volwassen liefde is er geen plaats voor jaloezie. Natuurlijk is een beetje ervan af en toe gezond, maar je weet het onder controle te houden. Je zult nooit toestaan ​​dat het de band die je met je partner deelt, beïnvloedt, omdat je allebei weet hoeveel de ander om je geeft.

Je gaat niets doen dat ongezonde jaloezie veroorzaakt en hij ook niet, simpelweg omdat je weet hoe lelijk het kan worden. Het is gemakkelijk voor je om over dit rare gevoel te praten dat soms in verschillende vormen voorkomt en je aarzelt nooit om eventuele twijfels weg te nemen.

4. Jullie zijn elkaars grootste steun en toeverlaat

Wie staat er altijd in je hoek als je de zwaarste gevechten in je leven voert? Natuurlijk, de liefde van je leven. Volwassen liefde stelt je in staat elkaars grootste steun te zijn en moedigt je aan om je partner aan te moedigen.

Als je zo’n relatie hebt, weet je dat je partner je zal aanmoedigen om je doelen en dromen na te jagen. Hij zal je die niet snel laten opgeven, zelfs niet als je samen iets moet opofferen, zoals je strandvakantie.

Hij haalt het beste in je naar boven en je voelt je het meest jezelf als je bij hem in de buurt bent. Je blijft elkaar naar voren duwen en jullie steunen elkaar. Jullie weten allebei dat dit soort relaties uiterst zeldzaam zijn, dus koester je het.

5. Jullie kunnen overal uren over praten

9 Opmerkelijke Signalen Dat Je Een Volwassen Liefde Ervaart

Je hebt nooit genoeg onderwerpen om over te praten, en je zou uren kunnen doorgaan! De kans is groot dat je praktisch elkaars gedachten leest en elkaars zinnen afmaakt. Sommige mensen vinden het misschien vervelend, maar jullie zijn absoluut dol op de connectie die jullie delen.

Je hebt je eigen grappen en je kunt gemakkelijk een praatje maken, over politiek praten of praten over de oerknaltheorie (ik heb het niet alleen over de eigenaardigheden van Sheldon). Samen iets nieuws ontdekken inspireert en brengt je juist dichterbij.

Je bespreekt en plant ook samen de toekomst, en geen van jullie voelt zich onder druk gezet. Alles komt natuurlijk voor jullie twee. Dat is de reden waarom degenen die niet zo’n relatie hebben er naar hunkeren.

6. Jullie respecteren elkaars eigen tijd in een volwassen liefde

Hoeveel je ook van elkaar houdt, soms heb je je me-time nodig. Je geliefde heeft er niets op tegen, hij stelt zelfs enkele activiteiten voor die je zou kunnen doen. Het is niet vreemd dat hij je aanmoedigt om iets voor jezelf te doen als hij merkt dat je een oppepper nodig hebt.

Dat doe je ook voor hem. Het is van het grootste belang dat jullie allebei gelukkig en tevreden zijn als individu en daarna als stel. Je koestert elk moment dat je samen doorbrengt en als je uit elkaar bent, kun je absoluut niet wachten om je armen om elkaar heen te slaan.

Je hebt diep respect voor elkaar en er is geen andere persoon die je hetzelfde kan laten voelen. Het is nooit een probleem geweest om zijn gebreken te accepteren en ervan te houden, simpelweg omdat ze een deel van hem zijn. En het mooie is dat hij je ook accepteert zoals je bent.

7. Je bent niet bang om je fouten toe te geven

9 Opmerkelijke Signalen Dat Je Een Volwassen Liefde Ervaart

We maken allemaal fouten – dat is een normaal onderdeel van het mens-zijn. Als je een gezonde, volwassen liefde hebt, heb je er geen probleem mee om te accepteren dat je een fout hebt gemaakt. Je vraagt om vergeving en bent niet bang dat je partner wrok koestert.

Je vertelt elkaar alles en je werkt samen aan het oplossen van de fouten die opgelost kunnen worden. Hij zal niet met de vinger wijzen als je een van die zeldzame argumenten begint die jullie hebben. Jullie willen immers allebei tot de best mogelijke oplossing komen.

8. In een volwassen liefde staan jullie samen tegenover de problemen

Je houdt constant in gedachten dat het niet jij tegen hem is, maar jullie twee tegen het probleem. In een volwassen liefde werken partners als een team. Jullie hebben allebei ideeën over hoe je iets kunt oplossen dat je dwars zit en uiteindelijk kom je bij de wortel van het probleem.

De nadruk ligt hier op jullie samenzijn. Je weet dat je samen sterker bent en je door niets laat verscheuren. Je wilt alle problemen oplossen die zich voordoen, van het herzien van het huishoudbudget tot het repareren van de wasmachine en het eruit halen van die sok die vastzit achter de wastrommel.

Dit gaat ook gemakkelijk over op je relatie-uitdagingen. Je vecht nooit met elkaar, je valt het probleem samen aan.

9. Je voelt de liefde

9 Opmerkelijke Signalen Dat Je Een Volwassen Liefde Ervaart

Wanneer je volwassen liefde ervaart, kun je het echt voelen. Je voelt de liefde overal waar je gaat, wat je ook doet.

Het is helemaal niet twijfelachtig. Je partner houdt van jou en jij van hem. Je kunt zijn liefde voelen in elke aanraking die je deelt, in elke kus en elke knuffel.

Hij heeft je geleerd van je gebroken stukken te houden en je hebt ze omarmd. Je blijft groeien en bloeien aan zijn zijde en hetzelfde gebeurt in zijn leven.

Jullie relatie is prioriteit voor jullie beiden en jullie geven oprecht om elkaar. Hij is alles wat je ooit wilde dat je partner was en hij maakt je oprecht gelukkig. Je hebt eindelijk iemand gevonden die alles waard is wat je te bieden hebt.

Als je het einde van dit artikel hebt bereikt en een glimlach op je gezicht verschijnt, gefeliciteerd! Je liefde is volwassen en je geniet echt van al zijn zegeningen.

9 Opmerkelijke Signalen Dat Je Een Volwassen Liefde Ervaart