Skip to Content

7 Schokkende Redenen Waarom Mannen Vrijgezel Blijven

7 Schokkende Redenen Waarom Mannen Vrijgezel Blijven

Waarom blijven mannen liever vrijgezel?

Het zou vrij normaal zijn dat mannen op een bepaalde leeftijd de behoefte voelen om zich te settelen en het vrijgezelle leven op te geven. Maar in sommige gevallen hebben we het syndroom van een ‘voor altijd vrijgezel’, dat in de moderne wereld steeds populairder lijkt te worden.

Het is niet zo dat mannen hun soulmate, hun eeuwige ware niet kunnen vinden. Ze willen het gewoon niet. Het leven is zoveel makkelijker als je kunt doen wat je wilt, wanneer je maar wilt.

Maar laten we niet vergeten – het heeft zijn voor- en nadelen. Wat deze voor altijd vrijgezelle mannen je niet zullen vertellen, is dat er momenten in hun leven zijn waarop eenzaamheid ondraaglijk wordt.

De meesten van hen snakken waarschijnlijk diep van binnen naar partnerschap, maar ze vullen die hunkering op met een snelle flirt om het allemaal weer beter te maken.

Maar de laatste vraag is eigenlijk, waarom willen mannen vrijgezel blijven?

1. Ze willen vrij zijn

7 Schokkende Redenen Waarom Mannen Vrijgezel Blijven

Als je getrouwd bent, dan heb je niet de luxe om te doen wat je wilt wanneer je maar wilt. Je moet overleggen met je vrouw, vooral als je kinderen hebt. Kinderen zijn een enorme verantwoordelijkheid en je zou er altijd voor ze moeten zijn.

Als je vrijgezel bent, dan ben je vrij, en dat is waar ze het meest naar hunkeren. Ze kunnen eten wat ze willen en waar ze willen. Ze kunnen samen met hun vrienden naar een wedstrijd kijken of midden in de nacht iets gaan drinken.

Simpel gezegd, je bent de baas over je eigen leven. Sommige mannen willen die vrijheid niet verliezen. Ze willen hun eigen topprioriteiten zijn. Aan de ene kant is dat een goede zaak, maar aan de andere kant lopen ze veel mis.

2. Ze zijn bang voor commitment

Het huwelijk draait om vertrouwen en toewijding en dat kan eng zijn voor iemand die niet positief is over wat hij wil. Deze mannen weten niet goed wat ze willen en daarom willen ze zich ook niet binden.

Natuurlijk weten ze waarschijnlijk niet wat ze missen, omdat het huwelijk iets moois kan zijn. Maar in plaats van gefocust te zijn op de positieve dingen, zijn deze mannen gefocust op het negatieve, dus kiezen ze ervoor om vrijgezel te zijn.

3. Ze denken dat één persoon niet genoeg is

7 Schokkende Redenen Waarom Mannen Vrijgezel Blijven

Er zijn mannen die gewoon denken dat het niet vanzelfsprekend is om je leven met één persoon door te brengen. Ze willen niet trouwen omdat ze er nu al zeker van zijn dat het huwelijk definitief in een scheiding zal eindigen.

Dus kiezen ze ervoor om vrijgezel te zijn in plaats van ruzie te maken, geen seks te hebben en een hoop geld uit te geven aan een scheiding.

4. Ze willen de opwinding niet verliezen

De meeste mannen denken dat als ze eenmaal trouwen of een toegewijde relatie aangaan, ze klaar zijn met avonturen en opwinding. Ten eerste hoeft dat niet de waarheid te zijn, en ten tweede is dat echt geen geldige reden om vrijgezel te blijven.

Maar, zoals ze zeggen, ze willen de opwinding niet verliezen. Ze willen ‘s ochtends kunnen opstaan, hun auto kunnen starten en naar de bergen kunnen rijden als ze daar zin in hebben.

Ze willen ook niet de opwinding verliezen om iets voor de eerste keer te doen. Nu wordt het duidelijker waarom ze ervoor kiezen om vrijgezel te zijn. Ze willen het gevoel van de eerste kus of de eerste keer seks met een nieuwe partner niet kwijtraken.

Het is geweldig om al die dingen te doen met je vrouw of je langdurige vriendin, maar het is gewoon niet hetzelfde. Zo kijken ze naar de dingen.

5. Ze vinden relaties moeilijk

7 Schokkende Redenen Waarom Mannen Vrijgezel Blijven

Sommige mannen weten gewoon niet hoe ze met de stress van een relatie om moeten gaan. Voor hen is het heel moeilijk om een goede en sterke relatie te onderhouden zonder al te veel energie te spenderen.

Het is voor deze mannen meer een verplichting dan een plezier om een relatie te hebben, en daarom vermijden ze het. De waarheid is dat alle relaties moeilijk zijn, maar de uitkomst en de liefde die je krijgt, zouden ze gemakkelijker moeten maken.

6. Ze zijn nooit echt volwassen geworden

Sommige mannen zijn gewoon nooit echt volwassen geworden, en het is niet meer dan logisch dat ze niet in staat zijn om voor iemand anders te zorgen. En als je gaat trouwen, dan heb je kinderen, dus, je moet voor hen zorgen en niet meer alleen voor jezelf.

Sommige mannen zijn op die manier gewoon egoïstisch, en ze willen in het middelpunt van de belangstelling blijven staan omdat ze dat leuk vinden.

7. Ze geloven gewoon niet in het huwelijk

7 Schokkende Redenen Waarom Mannen Vrijgezel Blijven

Misschien hebben sommigen van hen een slechte ervaring gehad toen ze jonger waren. Misschien zijn hun ouders uit elkaar gegaan en zagen ze als kinderen problemen in het huwelijk die ze niet hadden moeten zien.

Ze hadden toen ze opgroeiden geen goed voorbeeld van een gezonde relatie, en het is niet meer dan logisch dat ze het dan later in hun volwassen leven afwijzen.

PinFlight Image