Skip to Content

Vrijgezel Zijn Is Beter Dan Met Deze 10 Relatieproblemen Om Te Moeten Gaan

Vrijgezel Zijn Is Beter Dan Met Deze 10 Relatieproblemen Om Te Moeten Gaan

Als je vrijgezel bent, dan heb je wel eens het gevoel dat iemand heel erg zijn best doet om je het gevoel te geven dat er iets mis met je is, alleen omdat je alleen bent.

De media en de samenleving in het algemeen hebben het voor alleenstaanden erg moeilijk gemaakt om van hun vrijheid te genieten zonder het gevoel te hebben dat ze iets missen.

Al die koppen, zoals: ‘Als je het gevoel hebt dat je voor altijd vrijgezel zult zijn, lees dan dit!’ Serieus? Maar hoe zit het met degenen die een relatie hebben? Waarom noemt niemand hen ooit?

Als iemand een relatie heeft, dan betekent dit niet per se dat ze gelukkig zijn. En als iemand vrijgezel is, dan betekent dit niet per se dat ze zich ellendig voelen!

Als we de dingen nauwkeuriger bekijken, dan zullen we ons realiseren dat vrijgezel zijn eigenlijk BETER is dan het omgaan met deze 10 relatieproblemen!

1. Je constant afvragen waarom het zo lang duurt om je terug te appen of te bellen

Vrijgezel Zijn Is Beter Dan Met Deze 10 Relatieproblemen Om Te Moeten Gaan

Is er iets vervelenders in de hele wereld dan wachten en nadenken waarom ze je niet hebben ge-appt of teruggebeld? Te veel wat als en geen enkel antwoord.

Dit is een onvermijdelijk, stressvol onderdeel van elke relatie en bij God, ik zou liever mijn zenuwen sparen en de rest van mijn leven vrijgezel blijven dan ooit nog met deze rotzooi te maken hebben.

2. Met hun gezinsleden op moeten kunnen schieten

Als je een relatie hebt, dan betekent dit niet dat je werk daarmee klaar is. Nee.

Naast dat je je zorgen over problemen in je relatie maakt, moet je je ook zorgen over de omgang met zijn familieleden maken en ervoor zorgen dat ze je aardig vinden.

En er zal altijd dat ene familielid zijn met wie je niet op kunt schieten, wat je ook doet.

En dit betekent vaak dat je je uiterste best doet om ze te sussen en jezelf omwille van hun goedkeuring te veranderen. Ik bedoel, wie heeft dit gedoe überhaupt in hun leven nodig?

3. Thuis willen blijven als zij ergens heen willen en vice versa

Vrijgezel Zijn Is Beter Dan Met Deze 10 Relatieproblemen Om Te Moeten Gaan

Een relatie hebben draait helemaal om compromissen, maar zelfs de meest succesvolle stellen falen hier op een gegeven moment in.

Er zullen altijd momenten zijn waarop je thuis wilt blijven, een film of je favoriete tv-programma wilt kijken en wilt chillen terwijl je door tonnen eten omringd bent, om vervolgens te horen dat de ander ergens heen wil.

Maar dit gebeurt nooit als je vrijgezel bent! Als je ergens heen wilt, dan ga je ergens heen. Als je wilt relaxen en thuis wilt blijven, dan doe je dat.

Er zijn geen grenzen en je hoeft je geen zorgen te maken of iemand zich bij je keuze prettig zal voelen.

4. Zich te comfortabel of verveeld in de relatie voelen

Als je net met daten begint, dan is alles nieuw en heb je het gevoel dat je je nooit zult vervelen. Maar na verloop van tijd begin je je te comfortabel te voelen of je zelfs in de relatie te vervelen.

Ja! Het is echt mogelijk om je in een relatie te vervelen, omdat je in een routine vast komt te zitten en niets meer interessant voor je lijkt.

Maar als je vrijgezel bent, dan veranderd het spel meteen. Je kunt altijd je tempo dicteren en dingen opfleuren wanneer en hoe je maar wilt.

Je hoeft je nooit te vervelen, want je hebt meer keuzes en meer vrijheid om de wereld te verkennen en er met volle teugen van te genieten!

5. Gedwongen worden om dingen op tv te kijken die je niet interesseren

Vrijgezel Zijn Is Beter Dan Met Deze 10 Relatieproblemen Om Te Moeten Gaan

Is er iets vervelender dan gedwongen worden om naar dingen te kijken waar je niets om geeft? Ik dacht het niet.

Een relatie met iemand hebben betekent dat je gedwongen wordt om dingen te bekijken die je niet echt interesseren, alleen maar omdat ze veel voor hen betekenen en je hun plezier niet wilt verpesten.

Maar vrijgezel zijn betekent kijken naar wat je wilt, wanneer je wilt en hoe lang je wilt. Niet doen alsof, geen gedoe en geen drama!

6. Zien dat ze de foto van een meisje/jongen op Instagram leuk vonden en ze ermee willen confronteren, maar niet gek willen lijken

Als je ooit een relatie hebt gehad of je kent iemand die dat wel heeft, dan moet dit jou of hen meer dan eens zijn overkomen.

Het is echt frustrerend om te zien hoe je partner de halfnaakte foto van een meisje of een jongen of een andere foto op social media leuk vindt.

En weet je wat nog frustrerender is? Niet wetend wat je eraan kan doen. Als je als Godzilla boven op springt, dan riskeer je je welzijn en gezond verstand.

En als je besluit er niets aan te doen, dan zal het je van binnen opvreten. Dit is een van de vele redenen waarom vrijgezel zijn tien keer beter is dan met dit soort onzin om te gaan.

7. Het gevoel hebben dat je leuke momenten met je vriendinnen misloopt

Vrijgezel Zijn Is Beter Dan Met Deze 10 Relatieproblemen Om Te Moeten Gaan

Geloof me, het maakt niet uit hoe vaak je tegen jezelf herhaalt dat je deze keer je vriendinnen op het gebied van socialiseren niet zult verwaarlozen, het zal niet werken.

Een relatie hebben betekent simpelweg minder tijd met je vriendinnen doorbrengen, niet omdat je dat wilt, maar omdat het gewoon zo gebeurt.

En dan zul je het gevoel krijgen dat je leuke momenten met hen mist en je zult spijt krijgen van je beslissing om überhaupt een relatie te hebben.

Dus de enige logische conclusie is om al deze shit te vermijden en in plaats daarvan vrijgezel te zijn!

Related: Ik Kan Mijn Man Niet Meer Verdragen, Wat Moet Ik Nu Doen?

8. Je afvragen of hun vriendin echt ALLEEN een vriendin is

We hebben allemaal vrienden en vriendinnen en ze zijn allemaal ENKEL vrienden totdat het tegendeel is bewezen. En als dat gebeurt, dan is het een beetje te laat.

Niemand zal je ooit de tijd teruggeven die je aan het afvragen hebt besteed of hun vriendin echt ALLEEN een vriendin is of een potentiële bedreiging. Maar als je vrijgezel bent, dan hoef je je hier NOOIT zorgen over te maken.

9. Geërgerd of jaloers worden als je niet hun prioriteit bent

Vrijgezel Zijn Is Beter Dan Met Deze 10 Relatieproblemen Om Te Moeten Gaan

Soms kiezen ze een mannen- of meidenavond of een betekenisloze gebeurtenis boven een nacht met jou. Soms zul je niet hun prioriteit zijn en raak je geïrriteerd of zelfs jaloers. En al deze shit zal gebeuren als je een relatie hebt.

Maar als je vrijgezel bent, dan ben je je eigen prioriteit en niets en niemand kan je het gevoel geven dat je minder belangrijk bent.

Als je vrijgezel bent, dan maak je je niet druk om triviale dingen zoals jaloers zijn op iets, omdat je met belangrijkere dingen zoals plezier maken bezig bent en waarbij andere dingen om je heen je totaal niet zullen boeien.

10. Moe van alles constant overdenken

“Wat zal hij denken als ik dit of dat doe? Zal hij deze kleur mooi vinden staan? Waarom heeft hij me niet gebeld? Wat moet ik nu doen? Denkt hij dat ik wanhopig ben?”

Een relatie hebben betekent dat je het zat bent om constant aan van alles en nog wat te denken, wat tot de stoornis leidt die overdenken wordt genoemd.

Maar vrijgezel zijn betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over wat anderen van je zullen denken. Het betekent van je eigen keuzes genieten en plezier maken tot je er genoeg van hebt! (Hmm… als dat al mogelijk is!)

PinFlight Image