Skip to Content

7 Subtiele Tekenen Van Lichaamstaal Dat Hij Tegen Je Liegt (En Je Trapt Erin)

7 Subtiele Tekenen Van Lichaamstaal Dat Hij Tegen Je Liegt (En Je Trapt Erin)

Het is moeilijk om een leugenaar te herkennen, vooral omdat sommige mensen er heel erg goed in zijn. In welke situatie je ze ook plaatst, ze weten je in een paar seconden een geloofwaardig verhaal te vertellen.

Ze zetten een pokerface op en liegen zich een weg uit alles wat hen een ongemakkelijk gevoel geeft. Als je vriend deze dingen met je doet, of als je vermoedt dat hij liegt, dan voel je je rot.

Niet alleen doordat je je zo voelt, maar hij zorgt ervoor dat je vertrouwensproblemen krijgt nadat je hem in de eerste plaats nauwelijks bent gaan vertrouwen.

Je kunt geen duidelijk bewijs hebben dat iemand tegen je liegt, tenzij je hem onvoorbereid daadwerkelijk op heterdaad op liegen betrapt. Er zijn echter fysieke tekens van lichaamstaal die je kunnen helpen je twijfels opzij te zetten.

Nee, zijn neus zal niet zoals bij Pinokkio gaan groeien, maar hij zal bepaalde gebaren en gedragingen laten zien die hem zullen verraden.

Lichaamstaal waaraan je kan herkennen dat hij tegen je liegt

7 Subtiele Tekenen Van Lichaamstaal Dat Hij Tegen Je Liegt (En Je Trapt Erin)

1. Zijn lippen en mond komen niet overeen

Het is wetenschappelijk bewezen dat elke stemming zijn eigen gezichtsuitdrukking heeft. Als je bijvoorbeeld verdrietig bent en huilt en tranen over je gezicht rollen, dan wordt je mond kleiner om bij je ogen te passen.

Of als je gelukkig bent en je lacht, dan wordt je mond breder voor een glimlach en glinsteren je ogen alsof ze ook glimlachen. Maar als je met een leugenaar te maken hebt, dan komen zijn ogen en zijn mond niet met elkaar overeen.

Daarom geeft liegen geen natuurlijke reactie van je lichaam op bepaalde situaties. Het is namelijk een gecontroleerde reactie op de input van buitenaf. Als je dit verschil op zijn gezicht ziet terwijl hij tegen je praat, dan liegt hij waarschijnlijk tegen je.

2. Hij is nerveus, als hij tegen je liegt

Hij begint zenuwachtig met zijn vingers of benen te friemelen of te tikken, omdat hij probeert om iets te verbergen. Je partner wil kalm en ontspannen overkomen, maar hij vertoont volledig het tegenovergestelde gedrag.

Er is waarschijnlijk iets dat hij voor je probeert te verbergen. En zijn leugens komen naar voren in de manier waarop hij zich gedraagt. De reacties van zijn lichaam verraden hem.

3. Hij speelt met zijn oor

Als mensen liegen, doet hun lichaam dingen waarvan ze zich niet eens bewust zijn. Hun lichaam verwerpt de woorden die uit hun mond komen, omdat ze onnatuurlijk zijn, het zijn leugens.

Dit gezegd hebbende, vecht hun lichaam letterlijk tegen hun leugens. Het wil voorkomen dat ze de leugen horen die ze zojuist hebben uitgesproken.

Daarom begint je man op zijn oren te drukken en met zijn oren te spelen, door eraan te trekken en aan de binnenkant te krabben. Het is een veelvoorkomend veelbetekenend teken dat iemand tegen je liegt.

Nu, als hij op de grens staat om een sociopaat te zijn, dan zal hij zich bewust zijn van deze veelbetekenende tekenen en dan zal hij ze beheersen. Als hij gewoon een gewone leugenaar is, dan zullen deze dingen die hij onbewust doet laten zien dat hij liegt.

4. Hij vermijdt het om naar je te kijken

Hij vermijdt het om je recht in je ogen te kijken, omdat hij bang is dat zijn ogen het feit dat hij liegt kunnen verraden. Je partner is bang dat je het ongemak dat hij diep van binnen voelt door slechts één blik in zijn ogen herkent.

Dus de volgende keer dat je ziet dat hij oogcontact vermijdt, kun je er zeker van zijn dat hij iets verkeerd heeft gedaan. En hij je niet onder ogen wil zien, omdat hij liegt.

5. Zijn stem verandert als hij tegen je liegt

De toon van zijn stem wordt anders. Dit komt waarschijnlijk door het feit dat zijn hart sneller gaat kloppen en zijn gevoelens van binnen een beetje gepassioneerder worden. Hij vertelt een leugen en opnieuw vecht zijn lichaam ertegen, omdat het niet zijn natuurlijke staat is.

Zijn stem kan hoger of lager worden, dat hangt ervan af. Let daar de volgende keer op als je hem iets vraagt waar je denkt dat hij over liegt.

Als zijn stem anders wordt dan zijn gewone stem, dan heb je waarschijnlijk een probleem dat je met hem moet oplossen.

6. Zijn ademhaling verandert

7 Subtiele Tekenen Van Lichaamstaal Dat Hij Tegen Je Liegt (En Je Trapt Erin)

Gebrek aan ademhaling komt naar boven wanneer je te maken hebt met onaangename situaties die je nerveus en angstig maken.

Als je man naar adem lijkt te happen als hij met je praat, dan betekent dit waarschijnlijk dat zijn hart sneller gaat kloppen en zijn pols omhoog is gegaan, omdat hij je een leugen vertelt die een tekort aan adem heeft veroorzaakt.

Wees je bewust van dit teken. Je kunt het gemakkelijk missen en het slachtoffer worden van nog een andere leugen.

7. Hij verbergt zijn handen

Of om preciezer te zijn, hij verbergt de handpalmen, althans dat probeert hij. Je weet dat wanneer een man iets eerlijks met je wil delen, hij je in handen in de zijne zal nemen en je recht in de ogen zal kijken (een van de meest waardevolle datingadviezen voor vrouwen).

Maar als hij tegen je liegt, dan zal hij zijn handen achter zijn rug verbergen of in zijn zakken stoppen.